سلامت

ابتلا به این ویروس خطر بیماری قلبی و سکته زنان را افزایش می‌دهد

محققان هشدار می دهند که زنان ۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ۶ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سکته در صورت آلوده شدن به سویه پرخطر HPV هستند.

ابتلا به این ویروس خطر بیماری قلبی  و سکته زنان را افزایش می‌دهد
مطالعات نشان می‌دهد که ارتباطی بین عفونت‌های پرخطر HPV و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی وجود دارد.
به گزارش  اول فارس ، محققان هشدار می دهند که زنان ۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ۶ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سکته در صورت آلوده شدن به سویه پرخطر HPV هستند.

HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) در حال حاضر به عنوان عامل سرطان دهانه رحم شناخته شده است، و تحقیقات قبلی نشان داده است که عفونت HPV ممکن است در گرفتگی عروق نقش داشته باشد.

به گفته محققان، اما این اولین مطالعه‌ای است که بین عفونت‌های پرخطر HPV و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی ارتباط نشان می‌دهد.

«ها سوک چئونگ»، از دانشگاه سونگ کیانکیوان در سئول کره جنوبی، گفت: «پزشکان باید سلامت قلب و عروق را در بیماران مبتلا به HPV پرخطر، به ویژه آنهایی که چاقی یا سایر عوامل خطر دارند، بررسی کنند.»

بیش از ۹ مورد از هر ۱۰ مورد سرطان دهانه رحم ناشی از HPV است. سه واکسن HPV تأیید شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده در برابر سویه های پرخطری که منجر به سرطان دهانه رحم می‌شوند محافظت می‌کند.

برای این مطالعه جدید، محققان بیش از ۱۶۳۰۰۰ زن جوان یا میانسال کره‌ای را بدون سابقه بیماری قلبی در ابتدای مطالعه ردیابی کردند.

زنان هر دو سال یکبار، به طور متوسط بیش از هشت سال، معاینه شدند، از جمله غربالگری برای ۱۳ سویه پرخطر HPV.

به گفته محققان، در مجموع، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در زنان کم بود و به ازای هر ۱۰۰۰۰۰ نفر، ۹ نفر جان خود را از دست دادند.

با این حال، زنان مبتلا به HPV پرخطر در مقایسه با افرادی که چنین عفونتی نداشتند، ۳.۹ برابر بیشتر در معرض خطر انسداد عروق، ۳.۷ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ۵.۹ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار داشتند.

محققان اضافه کردند که این خطر همچنان در زنان چاق و دارای عفونت HPV پرخطر بیشتر بود.

چئونگ در ادامه افزود: «HPV به دلیل ارتباط با سرطان دهانه رحم شناخته شده است، اما تحقیقات نشان می‌دهد که این ویروس می‌تواند در جریان خون نیز یافت شود. ممکن است این ویروس در رگ‌های خونی التهاب ایجاد کند، منجر به انسداد و آسیب شریان‌ها شود و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد.»

وی می‌گوید: «ما می‌دانیم که التهاب نقش مهمی در ابتلاء و پیشرفت بیماری قلبی عروقی دارد و عفونت‌های ویروسی محرک‌های بالقوه التهاب هستند.»

به گفته محققان، حدود ۲۰ درصد از موارد بیماری قلبی ناشی از عوامل خطر شناخته شده مانند سیگار کشیدن، کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت نیست. این یافته می‌تواند بخشی از این تفاوت را توضیح دهد.

به گفته نویسندگان این مطالعه، تحقیقات بیشتری برای یافتن اینکه آیا عفونت HPV اثرات مشابهی روی مردان دارد و همچنین اینکه آیا این واکسن می‌تواند از مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی جلوگیری کند، مورد نیاز است. منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا