حرکت نفتکش ایرانی به سمت ونزوئلا مورد توجه رسانه ها و ناظران بین المللی قرار گرفته است؛ به گونه ای که آمریکایی ها نیز به حرکت این نفتکش ایرانی به سمت کشور دیگری یعنی ونزوئلا که تحت تحریم واشنگتن است واکنش نشان داد. یک مقام بلندپایه دولت آمریکا، پنجشنبه گذشته به رویترز گفت که ایالاتمتحده، در حال بررسی تدابیری علیه اقدام ایران به ارسال محموله سوخت به ونزوئلا میباشد که دچار بحران کمبود سوخت است.
اول فارس| بینن الملل : تابناک در گزارشی نوشت :حرکت نفتکش ایرانی به سمت ونزوئلا مورد توجه رسانه ها و ناظران بین المللی قرار گرفته است؛ به گونه ای که آمریکایی ها نیز به حرکت این نفتکش ایرانی به سمت کشور دیگری یعنی ونزوئلا که تحت تحریم واشنگتن است واکنش نشان داد.
یک مقام بلندپایه دولت آمریکا، پنجشنبه گذشته به رویترز گفت که ایالاتمتحده، در حال بررسی تدابیری علیه اقدام ایران به ارسال محموله سوخت به ونزوئلا میباشد که دچار بحران کمبود سوخت است.
گفتنی است دادههای روز چهارشنبه «ریوینیتیو ایکون» درمورد ردیابی شناورها، حاکی از آن است که دستکم یک تانکر دریایی در بندر ایران بارگیری کرده و به سوی ونزوئلا براه افتاده تا به این کشور در کاستن از کمبود سوخت خود کمک کند.
حرکت ناوهای آمریکا به سمت کارائیب
صفحه رسمی نیروی دریایی آمریکا در توییتر خبر داد که کشتیهای جنگی دیترویت، لسن، پریبل، فارگات در واکنش به حرکت نفتکش ایرانی به سمت ونزوئلا به دریای کارائیب اعزام شدند.
چندی پیش نیز یکی از مقامات ایالات متحده اعلام کرد که ۹تن شمش طلا توسط ماهان ایر، از ونزوئلا به ایران، در مقابل خدمات نفتی منتقل شده است.
شبکه بلومبرگ نیز به نقل از منابع آگاه خاطر نشان کرده است که مسئولان ونزوئلا در اواخر آوریل، مبادرت به گشودن سخاوت مندانه ذخایر طلای این کشور و دادن چندین تن شمش طلای ناب به همپیمان خود در تهران در ازای دریافت سوخت و کمکهای لجستیکی به پالایشگاههای این کشور کردهاند.
شبکه بلومبرگ در همان زمان به نقل از منابع آگاه آورد که مسئولان دولتی، نزدیک به ۹ تن طلا به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار را سوار بر هواپیماهایی به مقصد تهران، روانه کردند که درحکم پرداخت بدهی در ازای کمک ایران به احیای پالایشگاههای متوقفشده بنزین در ونزوئلا است. این ادعا ها از سوی ایران تکذیب شد.
پیام ایران
کارشناسان معتقدند این رفتار ایران پیام سیاسی مشخصی در به چالش کشیدن تحریمها برای آمریکا دارد.
در همین رابطه، کانال تلگرامی اخبار سوریه نوشت: فقط یک ابرقدرت میتواند همزمان پنج کشتی حامل سوخت را راهی آن سوی دنیا کند بدون آنکه مهم باشد که آن یکی ابرقدرت دیگر چه میگوید.
اخبار سوریه نوشت؛ سال گذشته نفتکش ایرانی هنگام عبور از تنگه جبل الطارق توسط نیروی دریایی انگلیس ربوده شد و امروز پنج تانکر پر از سوخت در یک خط پشت سر هم از همین منطقه در حال عبور هستند و خبری از نیروی دریایی ملکه نیست و ارباب آن سوی آتلانتیک هم که در این منطقه چند پایگاه دریایی دارد، جرات نزدیک شدن به این حاملهای سوخت که به سمت ونزوئلا در حرکت هستند را ندارد.
حال باید دید تنش های میان آمریکا و ایران فراتر از خلیج فارس و خاورمیانه خواهد رفت و در دریای کارائیب بروز خواهد یافت؟
بدون تردید وقوع هرگونه تنشی در کارائیب منجر به تشدید درگیری تهران و واشنگتن در خلیج فارس خواهد شد. باید دید ترامپ ریسک یک درگیری دیگر با ایران در ماه های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را خواهد پذیرفت یا خیر؟
نظرات