از انجام دادن این کار جلوی تلویزیون خودداری کنید
به گزارش اول فارس، غذا خوردن هنگام تماشای تلویزیون ممکن است به روشهای غیرمنتظرهای بر عادات غذایی و سلامت کلی ما تأثیر بگذارد. مطالعات نشان میدهند که حواسپرتی ناشی از تلویزیون بر میزان و نوع غذایی که میخوریم تأثیر میگذارد، صرفنظر از اینکه خود وعده غذایی سالم باشد یا نه.
یکی از مسائل اصلی حواسپرتی است. وقتی مستغرق یک برنامه تلویزیونی میشویم، کمتر به سیگنالهای بدنی که احساس سیری را نشان میدهند توجه میکنیم. این میتواند به پرخوری منجر شود.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که افراد هنگام تماشای تلویزیون زمان بیشتری را به خوردن اختصاص میدهند، که میتواند به مصرف کالری بیشتر بینجامد. علاوه بر این، افراد اغلب مقدار غذایی که در حال حواسپرتی میخورند را کمتر از حد برآورد یا فراموش میکنند.
حواسپرتی همچنین تجربه حسی غذا خوردن را تغییر میدهد. مطالعات نشان میدهد که وقتی توجه ما تقسیم میشود، ممکن است طعم غذا کمتر برایمان رضایتبخش باشد.
این میتواند باعث شود که زودتر از موعد سراغ میانوعده برویم تا به هدف «لذتگرایانه» خود برسیم. تحقیقات علوم اعصاب کاهش اِدراک طعم هنگام غذا خوردن در حالت حواسپرتی را به کاهش فعالیت مغز در نواحی مربوط به طعم مرتبط کرده است.
عامل دیگر تأثیر عاطفی است. محتوای تلویزیونی میتواند بر انتخاب غذا تأثیر بگذارد. برنامههای شاد ممکن است به خوردن غذای سبکتر تشویق کنند، در حالی که برنامههای غمگین یا خستهکننده ممکن است منجر به مصرف غذاهای پُرکالری و آرامبخش شوند. با این حال، محتوای تلویزیونی جذاب میتواند با جلب توجه ما از وعده غذایی، میزان غذا خوردن را کاهش دهد.
علاوه بر حواسپرتی، مواجهه با تبلیغات غذایی نیز نگرانی دیگری است. تبلیغات تلویزیونی غذاهای فوقفرآوریشده، جذابیت و مصرف آنها را افزایش میدهد، که میتواند منجر به چاقی شود.
حتی وعدههای غذایی خانوادگی در کنار تلویزیون معمولاً شامل غذاهای فوقفرآوریشده بیشتری نسبت به گزینههای مغذی است، که فواید سلامتی بالقوه وعدههای غذای خانوادگی را کاهش میدهد.