می دانید اگر قورمه سبزی پیشتان تلخ شد بایدچکار کنید ؟

گرفتن تلخی قورمه سبزی بدون هیچ نگرانی، تنها با انجام چند روش ساده قابل انجام است. زیاد بودن شنبیله، لیمو عمانی یا زیاد سرخ کردن سبزی قورمه سبزی می‌تواند از علت‌های تلخ شدن خورشت شما باشد.قورمه سبزی بسته به نوع شهر‌ها و فرهنگ متفاوت آن‌ها، به شکل‌های مختلفی طبخ و آماده می‌شود؛ مانند خورشت قورمه سبزی آذری که […]

گرفتن تلخی قورمه سبزی بدون هیچ نگرانی، تنها با انجام چند روش ساده قابل انجام است. زیاد بودن شنبیله، لیمو عمانی یا زیاد سرخ کردن سبزی قورمه سبزی می‌تواند از علت‌های تلخ شدن خورشت شما باشد.قورمه سبزی بسته به نوع شهر‌ها و فرهنگ متفاوت آن‌ها، به شکل‌های مختلفی طبخ و آماده می‌شود؛ مانند خورشت قورمه سبزی آذری که طرز تهیه متفاوتی با سایر قورمه سبزی‌های شهرهای مختلف دیگر دارد.

تلخی قورمه سبزی

خورشت قورمه سبزی را با رعایت نکاتی می‌توان بسیار عالی طبخ کرد. اما گاهی به دلایلی این خورشت تلخ شده و باید به دنبال راهی برای گرفتن تلخی قورمه سبزی بود. در ادامه دلایل تلخی و راهکار‌های ساده‌ای برای از بین بردن تلخی قورمه سبزی آورده شده ‌است.

برای داشتن یک قورمه سبزی خوب همواره باید به یک سری نکات مانند نسبت سبزی قورمه سبزی، روش سرخ کردن سبزی، انتخاب نوع لوبیا و… توجه کرد. اما یکی از تجربیات تلخ آشپزی تلخ شدن قورمه سبزی است که برای خانم‌های خانه‌دار مشکلی رایج است. چند علت عمده که موجب تلخ شدن این خورشت لذیذ می‌شود در زیر آورده شده‌ است.

دلایل تلخ شدن قورمه سبزی

۱. استفاده بیش از اندازه از شنبلیله
ممکن است که در ترکیب سبزی، شنبلیله زیاد باشد. پس رعایت کردن نسبت سبزی قورمه سبزی بسیار مهم است. (همانطور که میدانید در همه دستور های مربوط به پخت قورمه سبزی آمده است که از سبزی شنبلیله چه به صورت تر و تازه چه به صورت خشک در ترکیب سبزی قورمه سبزی باید استفاده شود.)

نکته: می‌توان زمانی که گوشت با پیاز سرخ می‌شود، از شنبلیله استفاده کرد؛ با این روش میزان شنبلیله کنترل می ‎شود.

۲. عدم استفاده صحیح از لیمو عمانی
لیمو عمانی می‌تواند باعث تلخی خورشت شود. بنابراین از لیموعمانی های مرغوب استفاده کنید. و قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت، هسته‌های لیمو را گرفت یا آن‌ را به مدت چند ساعت در آب خیساند. می‌توان لیمو عمانی را شکسته و بعد از خارج کردن هسته‌های آن، لیمو‌ها را با هاونگ پودر کرده و در نیم ساعت آخر، به میزان ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری به خورشت اضافه کرد.

نکته: لیمو عمانی هایی که هنوز درست خشک نشده و یا هسته آن گرفته نشده را در خورشت نریزید. همچنین حواستان باشد که لیمو عمانی ها زیاد در خورشت باقی نماند که همین  کار باعث تلخ شدن خورشت شما خواهد شد. علاوه بر این، آن‌ را به مدت چند ساعت در آب بخیسانبد و بعد استفاده کنید.

۳. سرخ کردن بیش از حد سبزی‌ها
زیاد سرخ کردن سبزی‌ها نیز می‌تواند منجر به تلخ شدن خورشت شود. برای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی قرار نیست از اونور بوم بیافتیم! سرخ کردن سبزی قورمه سبزی هم حدی دارد!

نکته: درست است که هرچه بیشتر سبزی سرخ شود عطر و طعم قورمه سبزی بیشتر می شود اما اولین اقدام این است که این کار با شعله ملایم، با میزان روغن کافی و در زمان طولانی صورت گیرد تا کم‌کم سبزی برشته شود، نه این که قهوه ای و سوخته شود!

گرفتن تلخی قورمه سبزی

روش های گرفتن تلخی قورمه سبزی
اولین کاری که بایدبرای رفع تلخی قورمه سبزی انجام داد این است که دلیل تلخی خورشت را فهمید. پس از آن می‌توان با راهکارهای زیر تلخی خورشت را کم کرد.

توجه: اگر تلخی قورمه سبزی به خاطر لیمو عمانی باشد، لازم است قبل استفاده از راهکار‌های زیر، لیمو‌ها از خورشت خارج شوند.

۱- اضافه کردن سبزی خورشتی (به غیر از شنبلیله)
در مواقعی که خورشت قورمه سبزی کامل نپخته، می‌توان با اضافه کردن سبزی‌ خورشتی تلخی آن را کم کرد. به عنوان مثال می‌توان مقداری گشنیز سرخ شده به خورشت اضافه کرد. از گشنیز خشک شده نیز می‌توان استفاده کرد.

اگر مشکل از شنبلیله زیاد است:

رعایت کردن نسبت سبزی قورمه سبزی بسیار مهم است. هر یک کیلوگرم سبزی قورمه سبزی، ۱۰۰ گرم شنبلیله تر نیاز دارد. همچنین شما می توانید برای اطمینان بیشتر، در ترکیب سبزی شنبلیله اضافه نکنید و زمانی که گوشت قورمه سبزی را تفت می دهید کمی شنبلیله به آن بیافزایید. (اما زیاد تفت نخورد.)

اگر احساس کردید خورشت شما در اثر شنلیله زیاد تلخ شده است می توانید مقداری اسفناج و گشنیز اضافه در روغن تفت دهید و به خورشت اضافه کنید. میزان استفاده از این سبزی ها بستگی به میزان تلخی خورشت شما دارد و در این مورد سبزی مانند گشنیز به دلیل طعم شیرینی که دارد کمک زیادی به رفع تلخی قورمه سبزی میکند و اسفناج نیز در  رنگ  قورمه سبزی و لعاب ان بسیار تاثیر خوبی دارد.

یکی دیگر از راه‌های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه‌فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه‌‌فرنگی اضافه‌شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.

۲- اضافه کردن سیب زمینی
با اضافه کردن ۱ یا ۲ سیب‌زمینی به خورشت قورمه سبزی می‌توان تلخی آن را کم کرد. در واقع سیب‌زمینی در هنگام پخته شدن در خورشت، تلخی و شوری خورشت را می‌گیرد. باید توجه داشت که سیب‌زمینی‌ها را قبل از کامل پخته شدن خورشت، از خورشت جدا کرد؛ چرا که سیب‌زمینی پخته شده مجددا تلخی و شوری را به غذا برمی‌گرداند.

۳- اضافه کردن آب نارنج و آبلیمو
با اضافه کردن آب نارنج یا آبلیمو نیز می‌توان تلخی خورشت قورمه سبزی را گرفت. جالب است بدانید که از آب نارنج برای کم کردن تندی غذا هم استفاده می‌شود.

حواستان به آبلیمو هم باشد!

اگر به جای لیمو عمانی از آبلیمو استفاده می کنید، فراموش نکنید که پالپ های لیمو را وارد غذا نکنید که همین باعث تلخی غذا می شود.

پیشگیری

اگر آبلیمو خانگی است از صافی عبورش دهید و اگر صنعتی است قبل از استفاده آن را چک کنید.

۴- استفاده از آبغوره
اگر علت تلخی خورشت قورمه سبزی لیمو عمانی باشد، می‌توان با اضافه کردن مقدار کمی آبغوره تلخی خورشت را گرفت. لازم است در میزان آبغوره دقت کرد تا خورشت بیش از حد ترش نشود.

۵- اضافه کردن حبه قند
با اضافه کردن ۲ حبه قند، می‌توان تلخی خورشت قورمه سبزی را گرفته یا کم کرد.

۶- استفاده از رب گوجه فرنگی
یکی دیگر از راه‌های گرفتن تلخی قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه‌فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه‌‌فرنگی اضافه‌شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.

۷- اضافه کردن پیاز سرخ شده
می‌توان برای گرفتن تلخی خورشت یک عدد پیاز متوسط را سرخ کرده و به خورشت اضافه کرد. این کار تلخی خورشت قورمه سبزی را کم می‌کند.

کلام آخر

قورمه سبزی به علت داشتن سبزی‌های مختلف مانند گشنیز، شنبلیله، تره، جعفری به همراه گوشت قرمز و لوبیا، تقریبا تمام مواد غذایی هرم غذایی را شامل شده و از نظر ارزش غذایی یک غذای کامل به حساب می‌آید. بنابراین با رعایت نکات گفته شده در این مقاله می‌توان یک خورشت خوش‌مزه و خوش‌عطر مقوی تهیه کرد.

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ غذای ملس و معروف ایرانی

چه تعداد گیاه بامبو برای خوش شانسی در خانه نگهداری کنیم؟

مطالب مرتبط

راهکار رستوران ها برای تیره و سیاه شدن قورمه سبزی

ترکیب سبزی‌ها در قورمه سبزی اصیل ایرانی چگونه است؟

۱۰ نکته و ترفند طلایی در پخت قورمه سبزی که آن را خوشمزه تر می کند

نظرات