ایرانخبر اولگردشگری

استاد دانشگاه: اختصاص پژوهانه‌های دولتی زمینه‌ساز رونق تولید است

اختصاص پژوهانه‌های دولتی زمینه‌ساز رونق تولید است

شناسایی اولویت‌های کلان تحقیقاتی در استان فارس و اختصاص پژوهانه دولتی برای فعالیت‌های علمی از منظر نماینده استانداری فارس در شورای عالی علوم،‌تحقیقات و فناوری (عتف) مهم‌ترین دستاورد دولت در عرصه علمی و پژوهشی است که باعث رونق تولید و یاری رساندن به صنایع نیز شده است.

پژوهانه یا حق‌ التحقیق (گرنت) وام بلاعوضی است که با هدف ارتقای کیفیت رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها در جهت انطباق با نیاز های اساسی کشور، گسترش نهضت تولید علم و حل علمی مشکلات کشور، تقویت و تسهیل حضور و تلاش تمام وقت دانشجویان دکترا در دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی به آنها پرداخت می‌شود.

به گزارش اول فارس ، سید آیت‌اله رزمجو استاد دانشگاه شیراز در حاشیه نمایشگاه خدمت دستاوردهای دولت را در حوزه علم و فناوری در استان فارس مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت: اختصاص بخشی از اعتبارات دولتی برای پژوهشگران و اندیشمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به‌منظور به‌ثمر رساندن طرح‌های تحقیقاتی درراستای نیاز استان از جمله اقداماتی است که در حوزه علم و فناوری در فارس صورت گرفته است.
استاد دانشگاه شیراز اولویت کلان تحقیقاتی را در سالی که گذشت در پنج زمینه آسیب‌های اجتماعی،  گردشگری، سلامت و محیط زیست، سرمایه‌گذاری و آب برشمرد و عنوان کرد: در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۲۰میلیارد ریال برای ۱۱ پروژه تحقیقاتی کلان در استان فارس در نظر گرفته شد که این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
نماینده استانداری فارس در شورای عالی عتف با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ با تاکید استاندار فارس در اولین جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری، طرح‌های پژوهشی براساس هفت اولویت، واجد شرایط دریافت پژوهانه می‌شوند، گفت: مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیربنایی، زیست‌محیطی و اقلیمی اولویت‌هایی هستند که پس از تدوین شرح خدمات آن‌ها به فراخوان گذاشته می‌شوند و در اختیار دانشگاهیان و مراکز علمی و تحقیقاتی گذاشته خواهد شد.
استاد دانشگاه شیراز در ادامه به پیشتازی فارس در حوزه علوم پزشکی در کشور نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تیم‌های پزشکی فارس در زمینه پیوند کبد، کاشت حلزون شنوایی، پیوند قرنیه، قلب و پانکرانس در کشور زبانزد هستند و این دستاوردها طی سال‌های اخیر روندی رو به فزونی داشته است.

راه‌اندازی بیمارستان پیوند ابوعلی سینا از اقدامات برجسته دولت در حوزه پزشکی فارس است 
رزمجو یکی از اقدامات برجسته دولت را در استان فارس راه‌اندازی بیمارستان پیوند ابوعلی سینا با هدایت پروفسور علی ملک‌حسینی  دانست و آن را رویدادی مهم در عرصه پزشکی برشمرد و خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی دانشگاه جامع ابوعلی سینا نیز گام مؤثری در توسعه علوم پزشکی در استان فارس برداشته خواهد شد.

هماهنگ کننده امور پژوهش و فناوری فارس به توسعه و گسترش فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در فارس نیز به عنوان یکی دیگر از حوزه‌های عملکردی مهم دولت اشاره کرد.
او با تاکید بر ضرورت تبدیل علم به عمل خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰۰ شرکت‌ که فعالیت آن‌ها مبتنی بر دانش است، امروز در مراکز رشد، پارک و مراکز علم و فناوری در شیراز و شهرستان‌های فارس فعالیت می‌کنند که از این تعداد افزون بر ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان است.
نماینده استانداری فارس در شورای عالی عتف ورود دانشگاهیان به عرصه صنعت را یکی از رویدادهای بسیار مهم در عرصه علمی دانست و بیان داشت: زمینه ورود استادان دانشگاه به حوزه صنعت فراهم شده است؛ بدین‌معنا دانشگاهیان با دریافت حقوق و مزایا در زمینه‌های تخصصی خود در صنعت مشغول به خدمت می‌شوند و پایاپای این حوزه، به رفع کاستی‌ها و برجسته‌کردن نقاط قوت می‌پردازند.
رزمجو گفت: خوشبختانه در دانشگاه شیراز و علوم پزشکی با حمایت از فارغ‌التحصیلان  مقطع دکترای تخصصی پس از دانش‌آموختگی، طی یک دوره دوساله امکان حمایت مادی و معنوی از آنان فراهم آمده است و شرایط به گونه‌ای است ه که بتوانند در بازه زمانی یادشده زیرنظر استاد و با دریافت حقوق برای جامعه نقش‌آفرینی کنند.

محمد علی رجایی و حجت الاسلام محمد جواد باهنر رئیس جمهور و نخست وزیر وقت ایران هشتم شهریور سال ۱۳۶۰ در حادثه تروریستی دفتر نخست وزیری به شهادت رسیدند، به همین مناسبت دوم تا هشتم شهریور به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا