استاندار فارس در یک گفتوگوی خبری به تشریح نظرات، دیدگاهها و برنامههای خود در زمینه تغییرات احتمالی در سطوح مدیریتی، مهمترین چالشها، ظرفیتهای موجود در استان پرداخت.
به گزارش اول فارس ، عنایتالله رحیمی در گفتوگوی تفضیلی با ایسنا منطقه فارس، ضمن بیان دیدگاههای خود در بخشهای مختلف و با تاکید براینکه برای اداره امور استان فارس برنامه مشخصی دارد، در خصوص تغییرات احتمالی در بدنه مدیریتی بعضی از دستگاههای اجرایی استان، تصریح کرد: با همه مدیران استان میتوانم کار کنم اما اینکه آنها نتوانند بحث متفاوتی است و باید تعیین تکلیف شوند.
او در عین حال خاطرنشان کرد: تکلیف دو معاونت سیاسی امنیتی و عمرانی استانداری که هماینک به صورت سرپرستی اداره میشوند طی دو هفته آینده مشخص خواهد شد؛ با توجه به توانمندیها و فاکتورهای مدنظر تلاش خواهیم کرد تا از همکاران توانمند برای خدمت در این دو معاونت استفاده کنیم.
بدنه مدیریتی فارس توانمند است
استاندار فارس اعتقاد دارد که بدنه مدیریتی کنونی استان است اما مدیران فعلی باید با برنامه و فعالتر از گذشته در خدمت مردم باشند و همراه استاندار تمام وقت خود را صرف کار و تلاش کنند.
رحیمی ادامه داد: چارچوب کاری بنده بر مبنای تفکر و خلاقیت در ارائه برنامه، شهامت و شجاعت در تصمیم گیری، با مردم بودن و همراهی با آنها، پاکدستی و صداقت است که البته در همه مدیران استان این مؤلفهها وجود دارد.
استاندار فارس خواستار ایجاد اعتماد بین مدیران و مردم توسط مدیران شد و گفت: تعدادی از مدیران استان در آستانه بازنشستگی قرار دارند که ضمن تکریم زحمات آنها در ماههای پیش رو، تلاش خواهد شد تا افرادی متخصص و توانمند که واجد مولفههای فوق هستند، جایگزین آنان شود؛ البته به مدیرانی که نتوانند خود را به سرعت برنامههای مدیریت ارشد برسانند، کمک خواهیم کرد.
کمیته انتصابات اقدامی قانونی برای کاهش فشار بر مدیران است
وی همچنین به متمرکز شدن انتصابات در قالب کمیته انتصابات استان فارس اشاره و خاطرنشان کرد: این اقدام روالی معمول بوده که از سوی قانونگذار و شورای اداری کشور تبیین شده و موضوع جدیدی هم نیست بلکه شفافتر از گذشته مطرح شده است.
استاندار فارس تاکید کرد که این مهم موجب کاهش فشار بر مدیران به ویژه فرمانداران در آستانه انتخابات مجلس خواهد شد؛ زیرا با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات ممکن است برخی با اعمال فشار بخواهند مدیرانی را جابهجا کنند.
رحیمی ضمن اعلام حمایت مجدد از مدیران استان، گفت: کسی که اهداف و برنامه های دولت را قبول نداشته باشد، نمیتواند مدیر دولت باشد.
مهمترین چالش اشتغال است
رحیمی مهمترین چالش پیش روی مدیریت ارشد فارس را چالشهایی برشمرد که هر کدام دارای اهمیت خاصی هستند و در این باره عنوان کرد: اولویت کاری خود را کاهش چالشهای اشتغال و بیکاری قرار دادهام، چرا که دو روی یک سکه هستند.
وی با بیان اینکه اگر اشتغال ایجاد شود، منافع اقتصادی بیشتری برای مردم به وجود میآید، افزود: ایجاد اشتغال به ایجاد شغل نیاز دارد و ایجاد شغل نیز نیازمند جلب و جذب سرمایهگذار است .
استاندار فارس چالشهایی مانند آب، خشکسالی، وجود اقشار کم درآمد، پروژههای نیمه تمام ملی و اثرگذار را از دیگر اولویتهای خود ذکر کرد.
توجه به تمام ظرفیتهای فارس
رحیمی همچنین با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد شاغلین در فارس در بخش خدمات مشغول به کار هستند، گفت: برخلاف گذشته این حوزه به یک بخش میان بخشی و مؤثر تبدیل شده است؛ از طرفی فارس ظرفیتهای فراوانی در حوزه گردشگری دارد که باید به تمام آنها پرداخته شود.
استاندار فارس ادامه داد: اگرچه کشاورزی در فارس به دلیل حاکمیت خشکسالی گرفتار محدودیتهایی شده اما همچنان دارای سابقهای خوب است که امروز نیز میتوان با تکیه بر علم روز علاوه بر تغییر رویه در زمان کشت و نوع بهرهبرداری عنوان استان دوم تولید محصولات کشاورزی کسب کرد.
عملکرد شورا و شهرداری شیراز مطلوب بوده است
رحیمی همچنین عملکرد شوراییان شیراز و شهرداری این کلانشهر را مطلوب ارزیابی کرد و خواستار تلاش مضاعف برای رضایتمندی بیشتر مردم شد.
وی با بیان اینکه نهاد شورا خود جزء دستاوردهای انقلاب محسوب میشود، اظهار کرد: این مجموعه مورد حمایت ما قرار دارد و امید است که اعضای شورا با عملکرد مثبت و مبتنی بر قانون نسبت به حفظ کیان و جایگاه این نهاد همت گمارند.
بهرهبرداری از سه هزار و چهل میلیارد طرح در دهه فجر
استاندار فارس همچنین از افتتاح و بهرهبرداری سه هزار و ۴۰ میلیارد تومان پروژه در حوزههای مختلف همزمان با ایامالله دهه فجر در فارس خبر داد و گفت: در این دهه علاوه بر افتتاح پروژههای تکمیل شده، کلنگ تعدادی پروژه نیز به زمین زده میشود.
رحیمی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی از بدو پیروزی انقلاب تاکنون در حوزههای علمی، پزشکی و فرهنگی نیز گفت: قبل از انقلاب تنها دانشگاه شیراز در استان فارس وجود داشت که از تفکیک آن دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شد و امروز به ۱۸۳ مرکز آموزش عالی ارتقا یافته است.
توان علمی و دانشگاهی فارس ظرفیتی ویژه
وی با تاکید بر اینکه استان فارس دارای جایگاه علمی بسیار بالایی به لحاظ علمی و آموزشی است، افزود: امروز دانشگاه شیراز به عنوان یک قطب علمی تاثیرگذار در سطح ملی و بینالمللی محسوب میشود و دانشگاه علوم پزشکی نیز گسترش خوبی در مباحث مربوط به سلامت و درمان داشته است.
استاندار فارس ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز در بعد خدمات پزشکی مانند پیوند کبد، کلیه و قرنیه در دنیا سرآمد است. بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی در قالب بخش دولتی و خصوصی علاوه بر پوشش خدمات درمانی استان و جنوب کشور، خدمات گستردهای را در سطح ملی و بینالمللی نیز ارائه میکند.
رحیمی همچنین با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد جمعیت فارس بیسواد هستند، گفت: قبل از انقلاب هیچگونه فعالیت دانش بنیانی در استان وجود نداشت اما امروز فارس در زمینه صنعت دارو، های تکنولوژی، سلولهای بنیادی و …به سمت تولید انبوه حرکت میکند.
استاندار فارس همچنین یادآور شد: در بعد معادن نیز طی سالهای بعد از انقلاب معادن متعددی مورد کشف و بهرهبرداری قرار گرفته و در شناسایی و استخراج نفت و گاز در استان فارس طی این چهاردهه، روند رو به رشد و مطلوبی را طی کردهایم.
رحیمی تصریح کرد: برای توسعه استان فارس و رفع مشکلاتی نظیر اشتغال، باید به تمام ظرفیتها نگاهی ویژه داشت و با در نظر گرفتن آنها مسیری هموار را با چشماندازی مناسب، پیشبینی کرد.
نظرات