در دیدار سفیر آلمان در ایران

استاندار فارس: ایرانیان سابقه ذهنی خوبی نسبت به آلمان دارند /پایان هر جنگی صلح است ، همگان به صلح بیندیشند

میشائیل کلوربرشتولد با اشاره به این که در سالگرد ۲۰۰ سالگی دیوان «شرقی-غربی »گوته، جشنی با عنوان هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار می شود، گفت: دوستی این دو ادیب بزرگ نمادی از دوستی معنوی ایران و آلمان است. به گزارش اول فارس، دکتر عنایت الله رحیمی در دیدار سفیر آلمان در ایران با بیان […]

میشائیل کلوربرشتولد با اشاره به این که در سالگرد ۲۰۰ سالگی دیوان «شرقی-غربی »گوته، جشنی با عنوان هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار می شود، گفت: دوستی این دو ادیب بزرگ نمادی از دوستی معنوی ایران و آلمان است.

به گزارش اول فارس، دکتر عنایت الله رحیمی در دیدار سفیر آلمان در ایران با بیان این که دولت ها تغییر می کنند اما اثرگذاری فرهنگی میان ملت ها پایدار می ماند، افزود: اثرگذاری اندیشمندان ایرانی بر متفکران غربی در طول تاریخ در کتب مختلف مطرح شده است.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به این که شاعر بلندآوازه و اثرگذار آلمانی گوته معتقد است که آزاداندیشی و آزاداندیشی ایرانیان تاثیر عمیقی بر فلسفه غرب داشته است، افزود: نمونه آشکار این اثرگذاری را در اثر معروف گوته با عنوان «دیوان شرقی و غربی» می بینیم و خود گوته می گوید من تحت تاثیر آثار حافظ شیرازی هستم.وی با بیان این که شناخت فارس به عنوان ایران کوچک در واقع شناخت ایران است، تصریح کرد: فارس پرچمدار تاریخ و فرهنگ ایران زمین است.

دیدار استاندار فارس و سفیر آلمان

استاندار فارس با اشاره به این که در زمینه های علمی، تبادل استاد و دانشجو، علوم پزشکی، انرژی های نوین، آب و فاضلاب، انرژی خورشیدی، صنعت و معدن و کشاورزی شرایط برای ارتباط و همکاری بیشتر و گسترده تر میان ایران و آلمان وجود دارد، اظهارداشت: امیدواریم محدودیت موجود در زمینه گسترش روابط در فضای پسابرجام کاهش یافته و سیاست مستقل آلمان خود را نشان دهد.

دکتر رحیمی ایران را کشوری نوع دوست و صلح طلب دانست و ادامه داد: سابقه فرهنگی و اعتقادات مذهبی ایرانیان گویای این حرف است و در ۲۰۰ سال گذشته هیچگاه ایران به کشوری دیگر حمله و تجاوز نکرده است؛ اعتقاد داریم پایان هر جنگی صلح است و بهتر است که همگان به صلح بیندیشند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان این که ایرانیان از سابقه ذهنی خوبی نسبت به آلمان برخوردارند، افزود: اعتقاد داریم تعمیق روابط در سختی ها خود را نشان می دهد و کشورهایی که در تنگناها به یکدیگر کمک می کنند روابط قوی تری در طول تاریخ می توانند داشته باشند.

وی با تاکید بر این که ایرانیان بر اساس آموزه های فرهنگی و دینی آزادی و آزاداندیشی را پاس می دارند، گفت: ما در برابر یک جانبه گرایی آمریکا سر تعظیم فرو نمی آوریم؛ ملت و دولت و حاکمیت جمهوری اسلامی یکپارچه هستند و با یک ملت نمی توان سرستیز داشت.

استاندار فارس با بیان این که انتظار داریم سفیر آلمان برای تعمیق روابط میان دو کشور تلاش کند، افزود: استان فارس فرصت های بسیار خوبی به ویژه در حوزه گردشگری دارد و این حوزه تحت تاثیر تحریم نیست.

دکتر رحیمی خواستار رفع محدودیت های اعمال شده در خصوص پرواز شرکت هواپیمایی ایران در آلمان شد و با تاکید بر این که این موضوع می تواند گسترش روابط در حوزه های فرهنگی و گردشگری را به دنبال داشته باشد، اظهارداشت: شیراز میزبان خوبی برای مهمانان خود از سراسر جهان است و به ویژه از حضور آلمان که از اهمیت بالایی در سطح اروپا برخودار است استقبال بیشتری خواهیم کرد.
نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان این که در کشتی ناامن خاورمیانه، جمهوری اسلامی ایران از ثبات و امنیت لازم برخوردار است، افزود: امنیت پایه توسعه کشور است و می تواند اطمینان لازم برای کشورهای دیگر که خواهان ارتباط و سرمایه گذاری در ایران هستند را فراهم کند.

در این دیدار، سفیر آلمان در جمهوری اسلامی ایران با بیان این که دو کشور دارای روابط مستمر ۱۰۰ ساله هستند و این روابط دارای ابعاد معنوی بسیار قوی است، افزود: یک رابطه معنوی قوی میان مردم ایران و آلمان برقرار است و در هیچ کشوری به اندازه ایران درباره گوته، نیچه و هابرماس صحبت نمی شود؛ شناخت ایرانی ها از این شخصیت ها از خود آلمانی ها بیشتر است.

میشائیل کلوربرشتولد با اشاره به این که در سالگرد ۲۰۰ سالگی دیوان «شرقی-غربی »گوته، جشنی با عنوان هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار می شود، گفت: دوستی این دو ادیب بزرگ نمادی از دوستی معنوی ایران و آلمان است.

وی با بیان این که علیرغم چند صد سال فاصله میان حافظ و گوته و این که این دو ادیب هرگز با یکدیگر روبرو نشدند، گوته شیفته ظرافت حافظ بود، ادامه داد: سالگرد ۲۰۰ سالگی انتشار دیوان شرقی-غربی گوته مناسبت خوبی برای یادآوری رابطه خوب دو کشور است و نباید اجازه دهیم سیاست مانع از تعمیق روابط خوب میان ما شود.

سفیر آلمان در جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مشکلات کوتاه مدت نقش مهمی در دوستی دیرینه دو کشور ایران و آلمان ندارند و ما ۱۰۰ سال آینده را با همان موفقیت ۱۰۰ سال گذشته با یکدیگر در ارتباط خواهیم بود.

وی با اشاره به این که ایران و آلمان روابط اقتصادی دیرینه ای با یکدیگر دارند، گفت: بیش از ۱۰۰ سال گذشته آلمان نقش مهمی در ایجاد زیرساخت های صنعتی ایران داشته است و ما تمام تلاش خود را برای گسترش این روابط به کار خواهیم گرفت.

سفیر آلمان در جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر تلاش برای گسترش روابط ایران و آلمان، ادامه داد: در زمینه گردشگری، آلمان بیشترین تعداد گردشگران اروپایی در ایران را دارد و شیراز نیز در مسیر گردشگران قرار گرفته است و این شهر همواره مملو از گردشگران خارجی است.

وی با ابراز خوشنودی از حضور در پایتخت فرهنگی ایران، گفت: نام زبان فارسی از استان فارس گرفته شده است و خوشحالیم که هفته فرهنگی آلمان را در شیراز برگزار می کنیم.

سفیر آلمان در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: گوته در دیوان شرقی-غربی خود می گوید غرب در صورتی به خودشناسی می رسد که شرق را بشناسد و شرق در صورتی به خودشناسی می رسد که غرب را بشناسد؛ بر این اساس معتقدیم باید روابط خود را هرچه بیشتر گسترش دهیم.

مطالب مرتبط

آقای استاندار فارس این دهن‌کجی یعنی چه؟

نگاه کنید|تصاویر دیده نشده از دیدار استاندار فارس با پارسیان اهل تسنن

حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حسینعلی امیری استاندار فارس

نظرات