استاندار فارس: در بسیاری از بخشها جزو استانهای محروم هستیم/ بیمارستانهای استان فرسودهاند
استاندار فارس در دیدار با رئیس سازمان برنامه و بودجه، ضمن اشاره به محرومیتهای استان در برخی شاخصهای توسعه و بهداشت و درمان و فرسودگی بیمارستانها، خواستار افزایش بودجه و توجه به زیرساختها شد و بر اهمیت گردشگری سلامت و حفظ جایگاه پزشکی شیراز تاکید کرد.
حسینعلی امیری امروز، ۲۸ فروردین در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس که با حضور پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در استانداری برگزار شد، گفت: در نخستین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس که به عنوان استاندار حضور یافتم، مشاهده شد که شاخصهای ارائه شده برای توسعه استان مناسب نیست و در بخشهای قابل توجهی جزو استانهای محروم محسوب میشویم.
وی با بیان اینکه بودجه استان فارس بسیار کم است، گفت: اگر معیار و ملاک تخصیص بودجه را وسعت استان قرار دهیم، این بودجه متناسب نیست و اگر جمعیت هم قرار دهیم باز هم متناسب نیست لذا درخواست اولیه ما همین افزایش بودجه است. درست است که به یک باره نمیتوان بودجه را افزایش دهیم اما میتوان به تدریج و پلهای این بودجه را به سطحی رساند که متناسب و مناسب و عادلانه و منصفانه باشد.
نماینده عالی دولت در فارس تصریح کرد: اگر بودجه استان فارس را با بودجه برخی استانهای همجوار مقایسه کنیم، به درستی این صحبت مشخص است که نیاز به افزایش بودجه داریم.
وی در ادامه برخی از محورهای توسعه استان فارس را برشمرد و افزود: محورهای توسعه استان را در ۵ بخش گردشگری، جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی، کاهش فقر، رسیدگی به امورات بانوان سرپرست خانوار و حل ناترازی انرژی تعریف کردیم البته در کنار این برنامههای توسعهای، امورات دیگری هم وجود دارد که آنها در جای خود به عنوان وظایف پیگیری میشود.
امیری، یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه را ارتباطات دانست و افزود: سند گردشگری استان فارس در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ ایرادات و ملاحظاتی تعدادی از دستگاهها برای این سند داشتند و اکنون در حال تکمیل است و امیدواریم تا پایان اردیبهشت سند توسعه گردشگری استان که مطالبه سال ۱۳۸۷ رهبری است، در این جلسه به تصویب برسانیم و به دولت تقدیم کنیم.
استاندار فارس همچنین خواستار توجه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به وضعیت آزادراهها، بزرگراهها و راه آهن استان شد و گفت: متأسفانه بیمارستانهای فارس عمدتاً فرسوده هستند لذا نیاز به عنایت خاصی به بخش بهداشت و درمان استان داریم.
استاندار فارس در آیین افتتاح و بهره برداری از مرکز آموزشی درمان بوستان مطرح کرد:شیراز قطب پزشکی کشور محسوب میشود با این حال در برخی شاخصهای بهداشت و درمان جزء مناطق محروم کشور است.
همچنین در آیین افتتاح و بهرهبرداری از مرکز آموزشی درمانی بوستان در شهر صدرا، که با حضور استاندار فارس، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر مسئولان و مدیران اجرایی استان فارس برگزار شد، حسینعلی امیری، ظرفیتهای فارس را در زمینه علم پزشکی فراوان خواند و با این حال اظهار کرد: زیرساختهای استان متناسب با این ظرفیتها نیست.
امیری با بیان این که مطالعه شاخصها فارس را پایینتر از سطح مورد انتظار نشان میداد، گفت: بعد از بیمارستان نمازی، هیچ بیمارستان بزرگی در شیراز ساخته نشده است و خدماترسانی به بیماران و عدم مواجه با بحران در زمینه درمان را مدیون بیمارستانهای خصوصی هستیم.
استاندار فارس افزود: پزشکان حاذق و دانشمندی چون دکتر ملکحسینی و دیگر پزشکان متخصص، در این استان به بیماران داخلی و حتی خارجی خدمات پزشکی ارائه می دهند و مراکز درمانی در شیراز وجود دارد که مایه فخر جمهوری اسلامی است.
استاندار فارس گفت: شیراز هنوز از لحاظ تخت بیمارستانی با مشکل مواجه است و برخی بیمارستانهای بزرگ شیراز برای ارائه خدمات مطلوب به بیماران فرسوده است و امکانات لازم را ندارد.
نماینده عالی دولت در استان فارس گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر مدیران اجرایی و مسئولانی ذیربط در یک سال گذشته فعالیتهای ارزشمندی در زمینه توسعه و تجهیز مراکز درمانی در فارس صورت گرفتهاست.
امیری تصریح کرد: یکی از محورهای توسعه استان فارس گردشگری به ویژه توریست درمانی است و در این زمینه بایستی تمام توان خود را برای حفظ مرکزیت درمانی شیراز در منطقه به کار ببریم.