وی اضافه کرد: طبق سیاستهای گذشته کشت سبزی، صیفی، برنج و گندم (البته در نقاط محدودی) مرسوم بوده است که در سال های اخیر با هجوم خشکسالی به این استان، برخی دشتهای استان به عنوان دشتهای ممنوعه اعلام شده است و اجازه برداشت آب در آنها داده نمیشود.
عنایت الله رحیمی یادآور شد: برای مقابله با کم آبی و فرونشست زمین در چند شهر استان، برنامههایی را در دست اجرای داریم؛ یکی از این برنامهها، مسدود کردن چاههای غیرمجاز است؛ بیش از ۱۷ هزار چاه غیرمجاز داشتیم که با همکاری و حکم دستگاه قضایی در استان تا کنون ۱۰ هزار مورد از این چاهها را پر کردهایم.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: دومین اقدام برای مواجهه با کم آبی در سطح استان، محدود کردن کشت برنج بود چنانچه در گذشته کشت ۴۵ هزار هکتار برنج داشتیم که هم اکنون به کمتر از ۱۰ هزار هکتار تقلیل یافته است و سومین اقدام، تغییر نوع کشت و گونههای زراعی است. هم اکنون کشت گیاهان دارویی و کم آبتر را توسط جهاد کشاورزی ترویج میکنیم.
رحیمی اضافه کرد: البته کنتورهای هوشمند و حجمی بر روی چاههای کشاورزی نصب کردهایم که برداشت آب را کنترل میکنند. از طریق کنترل برق هم محدودیت در برداشت آب ایجاد کردیم و اجازه حفر چاههای جدید هم داده نشده است.
وی تاکید کرد: عملیات و آبخیزداری، آبخوان داری نیز در دستور کار است و پروژههای متعددی را در این قالب انجام میدهیم. هم اکنون استفاده از آبهای خاکستری و پساب فاضلات برای آبیاری فضای سبز را نیز در دستور کار داریم که به رفع مشکلات کم آبی در استان کمک خواهند کرد.
نظرات