علمی

پژوهش جدید نشان می‌دهد:

استرس شغلی صاحبان، سگ‌ها را هم مضطرب می‌کند!

سگ

به گزارش اول فارس: نتایج یک پژوهش جدید که در مجله «گزارش‌های علمی» (Scientific Reports) منتشر شده، حاکی از آن است که افرادی که پس از ساعات کاری همچنان درگیر افکار شغلی خود هستند، می‌توانند باعث اضطراب سگ‌هایشان شوند. این پدیده که به «سرایت هیجانی» معروف است، نشان می‌دهد که سگ‌ها به طرز شگفت‌انگیزی می‌توانند احساسات صاحبان خود را درک و منعکس کنند.

پژوهشگران در این مطالعه، میزان استرس شغلی شرکت‌کنندگان و دفعات فکر کردن آن‌ها به کار در اوقات فراغت را اندازه‌گیری کردند. هم‌زمان، رفتارهای استرس‌زا در سگ‌ها مانند ناله کردن، قدم زدن بی‌هدف یا بی‌قراری نیز مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که صاحبان سگ با استرس شغلی بالاتر، سگ‌هایی داشتند که رفتارهای استرسی بیشتری از خود نشان می‌دادند. این ارتباط حتی زمانی که سایر منابع استرس‌زا در خانه در نظر گرفته شدند، همچنان قوی باقی ماند. نکته جالب توجه این بود که صاحبان این حیوانات خانگی همیشه متوجه اضطراب سگ خود نمی‌شدند و در واقع این رفتارهای سگ بود که نشان‌دهنده استرس واقعی‌اش بود.

این مطالعه به وضوح نشان داد که فکر کردن مداوم به کار در زمان استراحت، استرس را از انسان به حیوان خانگی منتقل می‌کند. این پدیده که پیش از این بین همسران نیز مشاهده شده بود، اکنون شواهدی قوی از سرایت آن بین انسان و حیوانات خانگی، به ویژه سگ‌ها، ارائه می‌دهد.

دانشمندان این پدیده را «سرایت هیجانی» (Emotional Contagion) می‌نامند؛ به این معنی که سگ‌ها می‌توانند احساسات انسان را از طریق لحن صدا، زبان بدن و نشانه‌های ظریف دیگر حس کنند. وقتی صاحب سگ به دلیل فشار کاری پریشان یا عصبی باشد، سگ متوجه می‌شود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت روان و حتی جسم سگ بگذارد.

البته این مطالعه یک توضیح دیگر را نیز مطرح می‌کند: افرادی که ذهنشان درگیر مشکلات کاری است، ممکن است کم‌حوصله‌تر شوند، کمتر با حیوان خانگی خود بازی کنند یا در اجرای روال‌های مرتبط با حیوان (مانند بیرون بردن و غذا دادن) بی‌نظم و بی‌ثبات عمل کنند. این تغییرات در مراقبت نیز می‌تواند استرس سگ‌ها را افزایش دهد.

این یافته‌ها بر اهمیت پرهیز از نشخوار ذهنی مربوط به کار در خانه برای افراد شاغلی که سگ دارند، تاکید می‌کند. به این ترتیب، گذاشتن مشکلات کاری پشت در خانه پس از پایان کار، نه تنها برای سلامت روان خودتان مفید است، بلکه برای آرامش و سلامت بهترین دوست چهارپایتان نیز سودمند خواهد بود.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا