اصول صحیح نگهداری سویا در حالت های مختلف

لوبیا سویا از انواع حبوبات بوده که اغلب در آسیا به صورت دانه کامل مصرف می شود ولی در کشورهای غربی بصورت فرآوری شده مانند آرد سویا، پروتئین سویا، توفو، شیر سویا، سس سویا و روغن سویا و… مصرف می گردد.نگهداری طولانی مدت سویا شاید دغدغه مصرف کنندگان آن باشد.اگر محصولات سویا را به مقدار […]

لوبیا سویا از انواع حبوبات بوده که اغلب در آسیا به صورت دانه کامل مصرف می شود ولی در کشورهای غربی بصورت فرآوری شده مانند آرد سویا، پروتئین سویا، توفو، شیر سویا، سس سویا و روغن سویا و… مصرف می گردد.نگهداری طولانی مدت سویا شاید دغدغه مصرف کنندگان آن باشد.اگر محصولات سویا را به مقدار زیاد تهیه نموده اید و نمی دانید چگونه از آنها نگهداری نمایید تا فاسد نشوند، این بخش را حتما دنبال کنید.

روش نگهداری سویا
نگهداری لوبیا سویا

لوبیای سویا یک ماده غذایی فاسد شدنی است و نمی توان که آن ها را برای همیشه نگهداری کرد.

  • چنانچه دانه های سویا را به گونه فله ای در قفسه های کابینت نگهداری کنیم احتمال وارد شدن آفت به آنها وجود دارد. در این شرایط ، دو عامل گرما و رطوبت اهمیت بسیاری دارند.
  • چنانچه رطوبت این دانه ها از قبل گرفته شده باشد و دانه ها به صورت لوبیای خشک سویا باشند، در شرایط زیر نگهداری کنید:
  •  نگهداری در جای خشک و بدون نفوذ رطوبت
  • نگهداری در  نبود آفتاب
  •  نگهداری در ظروف وکیوم درب بسته که حشرات و آفات به آنها راه پیدا نکنند

با این شرایط میتوانید تا مدت زمان نسبتا طولانی آنها را نگهداری کنید.

 نگهداری روغن سویا 

روغن سویا نوعی روغن گیاهی است که از دانه های گیاه سویا به عمل می آید. این روغن نسبت به دیگر روغن های گیاهی موجود در بازار سالم تر است و به دلیل داشتن ویتامین و مواد معدنی خوش طعم می باشد. برای نگهداری از روغن سویا به روش زیر عمل کنید:

  • روغن سویا را در جای گرم و در کنار اجاق گاز و وسایل حرارتی قرار ندهید.
  • روغن سویا را در جاهای خشک و دور از نور نگهداری نمایید

نگهداری شیر و پنیر سویا
شیر و پنیر سویا هم از محصولات غیر لبنی سویا می باشند که برای نگهداری این مواد باید از ظروف شیشه ای درب دار استفاده کنید.

  •  شیر سویا در داخل یخچال به مدت ۳ تا ۴ روز قابل نگهداری و قابل مصرف می باشد.
  • شما میتوانید بسته بندی پنیر سویا را با توجه به اطلاعات مندرج روی بسته بندی نگهداری کنید.
  • ولی مناسب ترین زمان پنیر سویا مصرف از زمان بازشدن بسته بندی ۸ روز می باشد.
  • پنیر سویا باید در جای خشک و خنک مانند یخچال نگهداری شود.
  • همچنین پس از طبخ پنیر سویا در انواع غذا باید آن را فورا مصرف کرده و یا در یخچال نگهداری کنید.

نگهداری پروتئین سویا  
پروتئین بافت دار سویا یکی از محصولات جانبی مهم سویاست که از روغن گیری دانه سویا تهیه می‌شود. کنجاله سویا یا همان پروتئین های بافت دار سویا پروتئین زیادی داشته و می توان به جای گوشت در پخت غذا از آن استفاده نمود. برای نگهداری از کنجاله سویا به روش زیر عمل کنید:

  • پروتئین بافت دار سویا را در ظروف شیشه ای وکیوم در بسته نگهداری نمایید.
  • این محصول را در جای خنک و دور از اجاق گاز نگهداری کنید.
  • اگر سویا را خیس می کنید، آب آن را کامل بگیرید و در یک ظرف در بسته داخل فریزر بگذارید.
  • سویای پخته شده را طولانی مدت فریز و نگهداری نکنید.

 

مطالب مرتبط

کشف ۱۰۰۰تن سویا فاسد و غیر قابل مصرف برای انسان و حیوان در استان فارس

استفاده از پَر مرغ و سرشاخه خرما به جای سویا در خوراک طیور

خوردن سویا برای چه افرادی مفید و برای چه کسانی مضر است؟

نظرات