خانوادهسرگرمی

اصول و آداب مهم مهمانی و مهمانداری که خانم خانه باید بلد باشد

مهمانی دادن و رعایت آداب درست میزبانی و مهمانی یکی از اصولی است که در فرهنگ ایرانیان توجه زیادی به آن شده و حساسیت های خاصی در آن مورد وجود دارد. یک میزبان خوب باید اصول و آدابی را رعایت کند که مهمان در خانه او راحت باشد و به خوش بگذرد.

اگر می خواهید میزبان خوبی باشید و میزبانی شما در همه جهات تمام و کمال باشد، مطالعه این بخش به شما کمک می کند تا یک میهمانی بی نقص داشته باشید.

اصول و آداب مهم مهمانی و مهمانداری که خانم خانه باید بلد باشد

در دعوت از مهمانان اینگونه عمل کنید:
اگر قرار است میزبان باشید، با احترام و کاملا روشن مهمانانتان را دعوت کنید و تاریخ، ساعت، زمان و مکان را به آنها اعلام نمایید و اگر هم تم خاصی برای مهمانی در نظر گرفته اید، به مهمانان تان اعلام کنید.

برنامه ریزی کنید:
یک لیست دقیق از نام و تعداد مهمانان تهیه کنید و خانه خود را قبل از آمدن مهمانها آماده کنید و قبل از این که مهمان ها از راه برسند همه چیز را چک کنید. اگر قرار است مهمان ها را به پیک نیک ببرید ، شرایط آب و هوا را بسنجید و کاملا آماده باشید. آماده بودن قبل از آمدن مهمانها سبب می شود در زمان مهمانی با خیال راحت و آرامش از آنها پذیرایی کنید و استرس نداشته باشید.

برای چیدن میز اصول زیر را رعایت کنید:

  • اگر تعداد بچه ها زیاد است ، یک میز مخصوص فقط برای بچه ها بچینید ولی اگر می خواهید بچه ها هم سر همان میز اصلی بنشینند، از صندلی های مخصوص کودکان استفاده کنید.برای راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر است پیش فرزندانشان بنشینند.
  • مطابق اصول مهمان مرد باید سمت راست میزبان زن بنشیند و اگر مهمان زن در بین مهمانان باشد باید سمت راست میزبان مرد بنشیند.
  • برای مهمانی های بزرگ کسانی که ارتباط بهتری با هم دارند، باید پیش هم بنشینند.
  • اگر می خواهید روی میزتان ، رومیزی بیاندازید، رومیزی باید تقریباً به اندازه ۳۱ سانتیمتر از میز آویزان باشد. اگر رومیزیتان سفید و جنس آن لیز است، زیر آن حتماً چیزی بیندازید که روی میز لیز نخورد.
  • رومیزی را تنظیم کرده و میز را بچینید. دستمال ها را تا کنید و در وسط جای نشستن هر مهمان قرار دهید.
  • سعی کنید ظرفهایی که در مهمانی استفاده می کنید از لحاظ جنس، رنگ و مدل با هم هماهنگی داشته باشد.
  • در سمت چپ دستمال چنگال بزرگ و در سمت راست دستمال یک چاقو بگذارید، طوریکه قسمت برش دهنده آن به سمت بشقاب باشد. اگر غذایتان استیک یا مرغ است می توانید از چاقوی استیک هم استفاده کنید. یک چنگال کوچک سالاد در سمت چپ چاقوی بزرگ قرار دهید.در سمت چپ چاقوها یک بشقاب مخصوص سالاد بگذارید.
  • تعداد قاشق هایی که روی میز می گذارید ، در صورت داشتن سوپ و سالاد باید دو عدد باشد. قاشق کوچک دسرخوری باید در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری باید در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین می توانید قاشق دسرخوری را درست موقع سرو دسر روی میز بگذارید.
  • با یک چاقوی کره خوری بشقاب نان را در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید.
  • در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها لیوان آب و در سمت راست این لیوان می توانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید.
  • در صورت سرو قهوه یا چای یک فنجان در سمت راست همه این وسائل و یک قاشق چای خوری در سمت راست فنجان قرار دهید.
  • برای آماده نمودن میز صبحانه برای هر فرد یک فنجان و نعلبکی چایخوری ، کارد کره خوری و قاشق مربا خوری و دستمال اختصاصی بگذارید و دستگاه توستر را نزدیک میز صبحانه برای گرم کردن نان قرار دهید.

میز مهمانی را تزیین کنید:
وسط میز را با یک گلدان گل تزیین نمایید البته گل هایی که عطر تند دارند را روی میز قرار ندهید زیرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطی شده و بوی نامناسبی ایجاد می کند. در دو طرف طول میزبرای مهمانی شام شمعدان قرار داده و هنگام صرف شام نور سالن را کم کرده و شمعها را روشن نمایید اما چنانچه پیش از این هم در نمناک عنوان شد برای چیدن میز نهار احتیاج به شمعدان نیست.برای چیدن میز صبحانه از یک رومیزی زیبا استفاده کرده و در وسط میز یک گلدان گل بگذارید.

انعطاف پذیر و خوشرو باشید:
یکی از مهم ترین اصول مهمانوازی خوشرویی، مهربانی و برخورد گرم میزبان است.هر اتفاقی که در مهمانی برایتان پیش آمد، مثلا اگر غذاهایتان ممکن باب میل تان نبود یا دسر خراب شده بود آرامش داشته باشید و اخم نکنید و انعطاف پذیر و خوشرو باشید.

اگر برایتان این پیشامدها اتفاق افتاد، اینگونه عمل کنید:

  • اگر برخی مهمان ها دیر رسیدند، پانزده دقیقه صبر کنید و بعد پذیرایی را بدون او شروع کنید.
  • اگر مهمانتان چیزی را شکست، موضوع را بزرگ نکنید و به سرعت بی نظمی ها را مرتب و تمیز کنید.
  • اگر مهمانی شوخی قومی می کند، مداخله کنید و موضوع را تغییر دهید، یا او را به بهانه کمک کردن به شما به اتاق دیگری بکشانید و به او بگویید که اینگونه شوخی نکند.
  • اگر مهمانی سرزده می رسد، بزرگوارانه از او استقبال کنید و او را به جمع مهمانانتان هدایت کنید.

ظرف میوه را قبل از آغاز مهمانی بچینید:
سه چهار ساعت قبل از برگزاری مهمانی میوه ها را با سلیقه تمام در ظرف یا سبد میوه بچینید و از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده نمایید. برای سرو میوه انار می توانید آن را دانه دانه کنید.

با همه میهمانان به یک اندازه گرم بگیرید:
با تمام مهمانان وقت بگذرانید و تازه واردها را به سایر مهمانان معرفی کنید و با همه آنها به یک اندازه گرم بگیرید. رهبری مهمانی را در دست بگیرید و زمان ناهار، عصرانه یا شام را به مهمان ها یادآوری کنید.

غذاهایتان را تزئین کنید:
با هر چه در خانه دارید مثل زعفران ، کشمش ، زرشک ، خلال پسته و … غذا را از سادگی در آورده و جلوه خاصی به آن بدهید. مثلا روی دیس برنج را با زعفران و…تزیین نمایید و روی کاسه ماست را با برگهای نعناع، زعفران و پودر گل سرخ تزیین نمایید.با برش زدن تربچه و پیازچه سبد سبزی را تزئین کنید.

برای مهمانی ناهار پیش از ناهار پذیرایی نکنید:
برای مهمانی نهار، بعد از آمدن مهمان ها فقط یک فنجان چای یا شربت بیاورید و سپس نهار خورده و بعد از نهار اول با شیرینی و چای و دسر و سپس با میوه و آجیل پذیرایی را انجام دهید.

برای مهمانی شام اینگونه پذیرایی کنید:
برای مهمانی شام در فصل زمستان پذیرایی را با شیر کاکایو، قهوه و چای همراه با شیرینی آغاز نمایید. پذیرایی را در فصل تابستان با آب میوه خنک یا فالوده و بستنی پذیرایی را شروع نمایید و شیرینی و چای را برای بعد از شام بگذارید.

هدایت کننده صحبت باشید:
از مهمانان به گرمی استقبال کنید و باز کننده سر صحبت باشید و با دقت و علاقه به صحبت های مهمانان گوش دهید. صحبت ها را هدایت کنید و اگر صحبت به حرف های ناراحت کننده کشید، صحبت را عوض کنید.در مورد موضوعات ناراحت کننده مثل بیماری یا اخبار بد صحبت نکنید. مهمانی زمانی برای خوشگذرانی است و با این گونه صحبت ها اوقات سایرین را مکدر نکنید.

اصول مهمانداری

مهمانانتان را تنها نگذارید:
پس از صرف غذا مهمان سرگرم ظرف شستن و نظافت نشوید و مهمانانتان را تنها نگذارید زیرا اصل برگزاری مهمانی بر اساس دیدن و رفع دلتنگی است نه خوردن و جمع کردن و شستن پس حتی اگر مهمان خودمانی باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجایی است.

برای مهمان ها سرگرمی داشته باشید:
برای اینکه مهمانانتان سرگرم شوند، یک بازی جذاب که مناسب سن همه مهمان ها باشد و همه بتوانند در آن شرکت کنند برای مهمان ها در نظر بگیرید و یا یک برنامه سرگرم کننده مثل شعر خوانی، طرح معما یا حتی خاطره گفتن تدارک ببینید.

نکات اصولی شست و شو و خشک کردن ترمه

ترفند تشخیص سالم بودن تخم مرغ و نکات نگهداری صحیح آن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا