اضافه وزن خطر ابتلا به ۱۸ نوع سرطان را افزایش می‌دهد

افرادی که در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی اضافه وزن داشته‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.بر اساس پژوهشی جدید، اضافه وزن خطر ابتلا به  سرطان خون، لنفوم غیرهاجکین، سرطان‌های سر و گردن، و سرطان مثانه‌ را افزایش می‌دهد. به گزارش اول فارس به نقل از نیویورک‌پست ، سال‌ها است که پزشکان […]

افرادی که در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی اضافه وزن داشته‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.بر اساس پژوهشی جدید، اضافه وزن خطر ابتلا به  سرطان خون، لنفوم غیرهاجکین، سرطان‌های سر و گردن، و سرطان مثانه‌ را افزایش می‌دهد.

چاقی سرطان

به گزارش اول فارس به نقل از نیویورک‌پست ، سال‌ها است که پزشکان در مورد ارتباط میان سرطان و چاقی هشدار می‌دهند.اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پستان، روده، کلیه و لوزالمعده را افزایش می‌دهد.

پیش‌تر در مجموع ۱۳ نوع سرطان مرتبط با اضافه وزن شناسایی شده بود اما اکنون با توجه به یافته‌های پژوهشی جدید، این عدد به ۱۸ می‌رسد.

به گفته پژوهشگران، افزایش خطر ابتلا به سرطان از جوانی شروع می‌شود، بین سنین ۱۸ تا ۴۰ سال.

پژوهشگران سوابق سلامت بیش از ۲.۶ میلیون نفر در کاتالونیای اسپانیا را بررسی کردند. در سال ۲۰۰۹، این افراد ۴۰ سال به بالا سن داشتند و هیچ‌کدام به سرطان مبتلا نبودند. اما تا سال ۲۰۱۸، بیش از ۲۲۵ هزار نفر از آن‌ها به سرطان مبتلا شدند.

یافته‌های این پژوهش، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است، نشان می‌دهد که شاخص توده بدنی (بی‌ام‌آی) ۲۵ به بالا به افزایش خطر ابتلا به ۱۸ نوع سرطان منجر می‌شود.

پژوهشگران دریافتند افرادی که در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی اضافه وزن داشته‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.

همچنین خطر ابتلا به سرطان در کسانی که مدت طولانی‌تری اضافه وزن داشته‌اند یا چاق بوده‌اند و کسانی که میزان اضافه وزنشان در جوانی بالاتر بوده بیشتر است.

سرطان‌هایی که بر اساس یافته‌های این پژوهش با اضافه وزن یا چاقی ارتباط دارند عبارت‌اند سرطان خون، لنفوم غیرهاجکین، سرطان‌های سر و گردن، و سرطان مثانه.

بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ۱۳ سرطان دیگر مرتبط با اضافه وزن یا چاقی سرطان مری، پستان (در زنان یائسه)، روده، رحم، کیسه صفرا، قسمت فوقانی معده، کلیه، کبد، تخمدان، لوزالمعده، تیرویید، مننژیوما (نوعی سرطان مغز) و مولتیپل میلوما (تکثیر بدخیم پلاسماسل‌های خون) را شامل می‌شود.

دکتر پاناگیوتا میترو، رئیس بخش پژوهش، سیاست‌گذاری و نوآوری صندوق جهانی پژوهش سرطان، در این زمینه می‌گوید: «شواهد نشان می‌دهد که حفظ وزن سالم در زندگی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که افراد می‌توانند انجام دهند تا خطر ابتلایشان به سرطان را کاهش دهند، و کلید آن پیشگیری زودهنگام در بزرگسالی است.»

مطالب مرتبط

آیا استفاده از مام و دئودورانت باعث سرطان می شود؟

نحوه پخت تخم‌مرغ تأثیر غیرمنتظره‌ بر خطر ابتلا به سرطان دارد

۵ راهکار برای دور کردن همیشگی احتمال سرطان از خود

نظرات