اول فارس | avalfars : به گزارش اول فارس ، شیرازه؛درگزارشی از وضعیت نامناسب دارو در استان فارس نوشته است: « ۹۷/۶/۳ » بیمارستان های خصوصی شیراز اعلام کردند که از پذیرش بیمارانی که دارای دفترچه تامین اجتماعی و سلامت هستند معذورند. بیش از یک ماه است که بیمارستان های خصوصی در شهری که عنوان قطب […]
اول فارس | avalfars : به گزارش اول فارس ، شیرازه؛درگزارشی از وضعیت نامناسب دارو در استان فارس نوشته است: « ۹۷/۶/۳ » بیمارستان های خصوصی شیراز اعلام کردند که از پذیرش بیمارانی که دارای دفترچه تامین اجتماعی و سلامت هستند معذورند. بیش از یک ماه است که بیمارستان های خصوصی در شهری که عنوان قطب پزشکی ایران را به خود اختصاص داده بدلیل بدهی سنگین سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت از پذیرش دفترچه بیمه امتناع میکنند و هزینه های درمان برای افرادی که تحت پوشش این دو بیمه هستند به صورت آزاد محاسبه می شود و این در حالی است که اکثریت افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و سلامت هستند جزء اقشار متوسط و ضعیف جامعه به شمار می روند. از طرفی طی یک ماه گذشته مراجعه به بیمارستان های دولتی افزایش پیدا کرده و زمان نوبت دهی به بیماران نیز بیش از گذشته شده است. وضعیت دارو در داروخانه ها نیز تعریف چندانی ندارد. شرکت های پخش دارو به علت بدهی بیمه ها و بیمارستان های دولتی اقلام دارویی در بیمارستان ها و داروخانه های دولتی را در
اولویت آخر گذاشتند که معمولا دارو به آنها نمی رسد.
مدیران بیمارستان های خصوصی و خیریه ای نیز به خاطر عدم دریافت مطالبات بیمه ها با مشکل نقدینگی و ناتوانی در خرید دارو و تجهیزات پزشکی روبرو هستند.
بیش از ۱۰ نامه به مسئولان ارسال کردیم اما نتیجه بخش نبود
محمود تابنده رئیس بیمارستان کوثر شیراز در این باره به فارس گفته است: بیمهها طی ۳ الی ۴ ماه هزینههای درمان را پرداخت میکردند اما اکنون پرداختی بیمهها به یک سال و نیم افزایش پیداکرده است، با این شرایط گرانی بیمارستان باید درآمد و هزینههایش را چطور مدیریت کند؟ مگر با فوت میشود بیمار را معالجه کرد؟! برای تجهیزات، پرسنل و پزشک پول لازم است. بیشتر از ۱۰ نامه به مسؤولان مختلفی که با بهداشت و درمان در ارتباط هستند ارسال کردیم، اما نتیجهبخش نبود و فقط وعده دادند. دو ماه فرصت دادیم اما معوقات را کامل پرداخت نکردند؛ فقط مطالبات دو ماه آنهم ۶۰ درصدش را پرداخت کردند و یک سال و نیم بدهکار هستند.
دولت باید چارهاندیشی کند
کاظم چابک رئیس بیمارستان اردیبهشت شیراز بیان داشت: حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی، شرکتها از لوازم عادی تا تجهیزات پزشکی را بهصورت نقدی میفروشند؛ دستکش بستهای ۲۰ هزارتومان شده و فروشنده میگوید چون دیروز سفارش ندادی امروز ۲۱ هزار تومان است! با این شرایط سخت ما نمیتوانیم معجزه کنیم و دولت باید چارهاندیشی کند.
بیمه ها اعلام کردند که قرارداد سال ۹۷ باید ۲۰ درصد کمتر از قرارداد ۹۶ باشد
محمدرضا خشنود رئیس بیمارستان مرکزی شیراز در این باره اظهار داشت: مشکل از جایی شروع شد که بیمه سلامت یا خدمات درمانی به بیمارستانها اعلام کرد که قرارداد سال ۹۷ باید ۲۰ درصد کمتر از قرارداد ۹۶ باشد، یعنی اگر بیمارستان شیراز بهعنوان فروشنده خدمات به بیمه سلامت، یک میلیارد تومان خدمات ارائه میکرده، امسال باید به ۸۰۰ میلیون تومان برسد که این موضوع با وجود تورم و شرایط اقتصادی حال حاضر و افزایش تنها ۵ درصدی تعرفه از سوی دولت، به ضرر بیمارستانها است. مطالبات بیمارستانهای خصوصی شیراز تا خرداد ۹۶ پرداخت شده، اما برای سال ۹۷ طی جلساتی که با روسای بیمه داشتیم مقرر شد ۶۰ درصد از مطالبات را پرداخت کنند که این اتفاق نیفتاد.
وضعیت بیمارستانهای خصوصی و خیریهای مناسب نیست
غلامعباس ناطق رئیس بیمارستان میر شیراز معتقد است: از چند ماه گذشته اعلام کردیم که وضعیت بیمارستانهای خصوصی و خیریهای مناسب نیست و ممکن است خطرناک بشود، چون در شرایط فعلی اقتصادی تمام درآمد و هزینه را خودش تأمین میکند. افزایش تعرفه بر اساس مصوب دولت است که ۵ درصد بیشتر شده درحالیکه تنها حقوق پرسنل ما ۲۰ درصد افزایش پیداکرده است.به گفته وی افزایش قیمت دلار بر روی قیمت تجهیزات پزشکی بیمارستانها نیز تأثیرگذار بوده که در کنار افزایش دیگر هزینههای بیمارستانی زنگ خطری برای بخش خصوصی است که باید از سوی دولت حمایت شود.
تعیین سقف پذیرش بیمار منطقی نیست
مسعود امینی رئیس بیمارستان مادر و کودک شیراز می گوید: تعرفهای که دولت از سال گذشته برای بیمارستانهای خصوصی و خیریهای مشخص کرد ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش داشته است درحالیکه هزینهها و حقوق افزایش یافته است. بیمارستانها به دلیل افزایش جمعیت و سیاست کلی نظام سلامت مجبورند که خدمات خود را توسعه بدهند، مگر میشود که بیمارستانی خدماتش را در سال ۹۷ کمتر از سال ۹۶ ارائه کند؟ این مسئله با روح ارتقا و پیشرفت منافات دارد. وی با بیان اینکه تعیین سقف پذیرش بیمار برای ما منطقی نیست، ابراز داشت: شاید در آینده بتوان خدمات را مدیریت کرد اما بهیکباره و بهصورت ضربتی قابلاجرا نیست.
مطالبات پرداخت نشود تعدیل نیرو و تعطیلی بیمارستان به دنبال دارد
محمد نامجو رئیس بیمارستان دنا نیز گفت: بیمه تأمین اجتماعی اعلام کرد که در مقابل مطالبات ما اوراق قرضه اسلامی تحویل میدهد و این اسناد بعد از ورود به فرابورس تبدیل به پول میشود؛ سؤال این است که ما این اسناد را در حال حاضر به پزشک یا پرسنل یا فروشندگان دارو و تجهیزات میتوانیم بدهیم؟! عدم پرداخت مطالبات و تعیین سقف موجب عدم پذیرش دفترچههای بیمه در بیمارستانهای خصوصی شده است، ما از مسؤولان و همینطور وزیر بهداشت انتظار داریم که در حل این مسائل و حمایت از بیمارستانهای خصوصی پیشقدم شوند. با وجود تورم قیمت تجهیزات پزشکی نیز افزایش پیدا کرده؛ اگر مسائل پیشآمده بین بیمارستانها و بیمهها برطرف نشود، در بلندمدت به بیمارستان آسیب میزند. از طرفی خدمات درمانی به مردم هم کمتر میشود که این موضوع کاهش نقدینگی، تعدیل نیرو و تعطیلی بیمارستان را به دنبال خواهد داشت.
دستهای پشت پرده به دنبال تعطیلی مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی است
ابراهیم حیاتی رئیس بیمارستان فرهمندفر با بیان اینکه طی چند ماه گذشته دستهای پشت پرده به دنبال تعطیلی مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی بودند، اظهار داشت: ۱۵ الی ۱۶ بیمارستان خصوصی شیراز نقدینگی ندارند و بیمهها هم مطالبات آنها را پرداخت نمیکنند. با این شرایط بیمارستانهای خصوصی دو راه دارند؛ یا تعطیل کنند و هزاران بیمار از خدمات محروم شوند یا دفترچههای بیمه را پذیرش نکنند.
تا پایان سال جاری مطالبات پرداخت می شود
اما «صابر فرخی لاریجانی» مدیر کل بیمه سلامت استان فارس مدیران بیمارستان ها خصوصی را دعوت به صبر کرده و با انتقاد به اینکه چرا عذر نماینده بیمه را از بیمارستان ها خواسته اید گفته است: « تمام بدهی های بیمه سلامت به مراکز درمانی طرف قرارداد با این بیمه در استان آنچه مربوط به سال ۹۷ است پرداخت شده است. و بدهی مربوط به سال ۹۶ باقیمانده که با توجه به روند پرداخت بدهی ها، پیش بینی می کنیم که تا پایان امسال علاوه بر پرداخت این بدهی، تمام وجوه مربوط به سال ۹۷ را نیز پرداخت کرده باشیم.
دستگاههای متولی باید جوابگوی وضعیت پیشآمده باشند
علی اکبری نماینده شیراز در مجلس در مورد عدم پذیرش بیماران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و سلامت در بیمارستان های خصوصی گفت: در این زمینه به دلیل تماسهای مکرر و اطلاعات دریافتی، سهشنبه هفته قبل در تذکری به قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت خواستم تا در مورد علت نپذیرفتن دفترچههای بیمه از سوی بیمارستانهای خصوصی شیراز باوجود تعهد آنان به این امر توضیحی ارائه شود. موضوع نپذیرفتن دفترچهها از نظر عرف و اخلاق صحیح نیست و خود دستگاههای متولی باید جوابگوی وضعیت پیشآمده باشند. بیمهها که سرمایه تولید نمیکنند، بلکه بر اساس دریافتیها حلقه واسط برای توزیع منابع هستند و اعتبارات جداگانهای ندارند. با توجه به شرایط فعلی و تنگنای اقتصادی، همه باید شرایط فعلی را تحمل کنند تا مشکل حل شود. بیمارستانها اعلام کردند مطالباتمان پرداخت نشده و یا بعضاً به دلیل قیمت و دستمزدها است و بیمه هم میگوید بخش زیادی از مطالبات را پرداخت کرده که البته دیدگاههای آنها متفاوت است.
انتصاب با وجود استعلام های منفی!
مشکلات پیش آمده در حوزه سلامت باعث شده تا حرف حدیث ها در مورد نوع انتصاب مدیر کل بیمه سلامت فارس نیز به رسانه های کشیده شود. اکبری نماینده شیراز در خصوص انتصاب «صابر فرخی لاریجانی» بهعنوان مدیرکل بیمه سلامت فارس با وجود سابقه اخراج از دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شخصی که کارمند دولت نباشد نمیتواند پست مدیریتی را عهدهدار شود و اگر شخصی تخلف و یا سوءسابقهای داشته است باید طبق استعلامات احکام صادر شود. اکبری در پاسخ به این سوال که اگر استعلام دستگاههای امنیتی نیز منفی بوده، تصریح کرد: برای مشاغل مدیریتی قطعاً بر اساس استعلامهای صورت گرفته احکام صادر میشود و در غیر این صورت صادرکننده حکم در این مورد غفلت کرده و از قانون عدول کرده است.
روز شنبه ۷ مهر ماه ۹۷ نیز مسعود رضایی دیگر نماینده شیراز در مجلس نیز در خصوص انتصاب مشکوک «صابر فرخی لاریجانی» در سمت مدیرکل بیمه سلامت فارس با وجود سابقه اخراج از دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اگر چنین چیزی باشد، این انتصاب مشکل قانونی دارد و بدون قرارداد محال است چنین انتصابی صورت بگیرد. اگر انتصاب فرخی به شکلی که مطرح شد واقعیت داشته باشد، حتماً آن را پیگیری کرده و واقعیت را خواهم گفت.
استان فارسی ها هشتگ «دردسلامت» در فضای مجازی را داغ کردند
به گزارش
شیرازه، کمبود دارو، عدم پذیرش بیماران با دفترچه تامین اجتماعی و بیمه سلامت، ازدحام و شلوغی بیمارستان های دولتی و از طرفی حرف حدیث ها در مورد نوع انتصاب مدیر کل بیمه سلامت فارس باعث شده که طی ۲۴ ساعت گذشته هشتگ «دردسلامت» در فضای مجازی در بین کاربران داغ شود.
نظرات