مدیرکل آموزش و پرورش فارس اعلام کرد: برای سال تحصیلی ۱۴۰۱ با توجه به برآوردها احتمالا با کمبود نیروی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار نفری مواجه خواهیم شد.
محمدخلیل عسکری دوشنبه ۸ فروردین در یک کنفرانس خبری ضمن بیان اینکه در استان فارس ۵۹ منطقه آموزشی با بیش از ۹۴۱ هزار نفر دانش آموز در ۴۳ هزار و ۱۷ کلاس درس و ۹ هزار و ۶۴ مدرسه مشغول به تحصیل هستند، افزود: از مجموع کل دانش آموزان استان، ۱۴۲ هزار و ۲۹۹ نفر در مدارس غیر دولتی تحصیل میکنند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با بیان که سیاست دولت و وزارتخانه متبوع بر توسعه مدارس هیات امنایی است، گفت: در راستای عدالت تربیتی، مدارس هیات امنایی به سمت نقاط حاشیهای و محروم شهر جابجا میشوند.
عسکری ادامه داد: در استان فارس ۵۹ هزار و ۴۷۱ فرهنگی شاغل فعالیت میکنند که با مجموع حق التدریسیها، آماری بالغ بر ۶۲ هزار و ۴۰ نفر را تشکیل میدهند.
او از صدور حکم کارگزینی ۵ هزار و ۸۲۸ نفر در سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: کار جذب تعداد ۳ هزار و ۷۱۳ نفر دیگر نیز انجام شده و از مهرماه امسال وارد آموزش و پرورش میشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: اخیرا هم ۳۷۰ مربی طرح امین و قرآنی جذب شدهاند که از مهرماه در کلاس درس حضور پیدا میکنند.
عسکری همچنین اظهار کرد: برای سال تحصیلی ۱۴۰۱ با توجه به برآوردها احتمالا با کمبود نیروی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار نفری مواجه خواهیم شد.
او در بخش دیگری از سخنان خود یکی از اولویتهای اصلی آموزشوپرورش فارس در سال جدید را اجرایی شدن شعار سال عنوان کرد و گفت: در خصوص تولید، ما بزرگترین کارخانه مولد نیروی انسانی را در اختیار داریم و تمام تلاشمان تمرکز بر تربیت نیروی انسانی در دانشگاه فرهنگیان است.در حوزه دانش بنیان نیز توسعه پژوهشکدهها و پژوهشراهای دانش آموزی و معلم را در دستور کار داریم که در این راستا با شهرداری شیراز تفاهمنامهای کردهایم.ساختمان را ما و اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی را شهرداری تامین خواهد کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: در خصوص اشتغال هم توسعه متوازن را مورد بازنگری قرار دادهایم.۳۵.۱۳ درصد از دانش آموزان استان در هنرستانها تحصیل میکنند که باید به ۵۰ درصد برسیم.
عسکری خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته و با شیوع بیماری کرونا، آموزشها به صورت غیر حضوری برگزار شد و اگرچه فرهنگیان آمادگی نداشتند اما پای کار آمدند و آموزش متوقف نشد.
او با بیان اینکه طبق تصمیم ستاد ملی کرونا از ۱۴ فروردین ماه جاری آموزشها به صورت حضوری انجام خواهد شد، گفت: از نظر آموزش و مسائل اجتماعی طی دو سال گذشته آسیبهای بسیار جدی دیدیم و در دوران کرونا هم افت آموزشی شدیدی داشتهایم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس شرایط بازگشایی مدارس را مطرح کرد و گفت: توصیه بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی است با این حال تهویه مناسب و استفاده از ماسک دو اصل برای بازگشایی مدارس است.
خلیل عسگری پیش از ظهر امروز در نخست نشست از سلسله نشستهای مدیران پاسخگو اظهار داشت: در ۲ سال گذشته آموزش حضوری مدارس به دلیل کرونا تعطیل شده بود و آموزشها به صورت غیرحضوری انجام میگرفت.
وی با بیان اینکه با این وجود مدارس پای کار آمدند و آموزش متوقف نشد، گفت: پس از دو سال آموزش و پرورش در ۱۴ فروردین امسال به صورت جدی مصمم به اجرای آموزش حضوری است و مدیران دعوت شدند تا مقدمات بازگشایی مدارس فراهم شود.
عسگری با بیان اینکه آموزش و مسائل اجتماعی تاثیر زیادی از کرونا گرفته است، افزود: خط قرمز همه ما سلامت معلم و دانشآموز است اما افت تحصیلی شدیدی در این مدت رخ داده است که علاوه بر آن مهارتهای ارتباطی و اجتماعی نیز دچار افت شدید شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس با بیان اینکه تایید شدن و دیده شدن نیاز نوجوانان است که در آموزش غیرحضوری محقق نشده است، بیان کرد: همین امر سبب شده که آموزش حضوری مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه نیز تابع دستورالعملهای ستاد ملی کرونا هستیم.
وی با اشاره به شرایط بازگشایی مدارس عنوان کرد: بیش از ۸۰ درصد دانشآموزان واکسن تزریق کردند اما توصیه بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی است با این حال تهویه مناسب و استفاده از ماسک دو اصل برای بازگشایی مدارس است.
عسگری درباره فعالیت مدارس شبانهروزی نیز تصریح کرد: مدارس عشایری براساس پروتکلها حضور داشتند و تحصیل میکردند و در روزهای آینده نیز چهارچوبهای جدید تدوین میشود.
وی درباره افت تحصیلی به ویژه در پایه اول و دوم مدارس گفت: افت تحصیلی به ویژه در پایههای ابتدایی دغدغه آموزش و پرورش است و سیاستگذاریهایی دنبال میکنیم که این مسئله برطرف شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس درباره سرویس مدارس نیز عنوان کرد: کارگروهی برای همین امر در منطقه و مدرسهها داریم و به همین دلیل کار به مدارس سپرده شده است.
عسگری با بیان اینکه برای سرویس ایاب و ذهاب هماهنگیهایی صورت گرفته است بیان کرد: سرویس مدارس اختیارش به مدیران مدرسه و کارگروه ماده ۱۸ مدرسه سپرده شده تا این مشکل نیز متناسب با شرایط حل شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس با بیان اینکه استان فارس بزرگترین استان از نظر تعداد ادارات آموزش و پرورش در کشور است، افزود: ۵۹ اداره و ناحیه آموزشی، بیش از ۹۴۱ هزار دانشآموز، ۴۳ هزار و ۱۷ کلاس، ۹ هزار و ۶۴ مدرسه دارد که ۱۴۲ هزار و ۲۹۹ نفر در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند.
عسکری با بیان اینکه آموزش و پرورش متعلق به همه و به وسعت انقلاب گسترده است، گفت: در انتصاب نیروها یکسری شاخصه داریم و جابجاییها در راستای سیاستها و شعار دولت انجام خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه در تلاشیم تا آموزش و پرورشی در تراز انقلاب ایجاد شود و بنای ما بر تکریم معلمان است، از میزبانی این استان از اجلاسیه نماز در سال آینده خبر داد.
به گفته عسکری، در طول ۱۰ سال گذشته یک ریال سرانه به حساب مدارس واریز نشد و امسال در حوزه سرانه دانش آموزی بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شد.
او به ستاد اسکان نوروزی آموزش و پرورش فارس هم اشاره و عنوان کرد: امسال از ۱۰ روز قبل ستاد اسکان آغاز به کار کرد و هماینک ۱۳۲۵ مدرسه در قالب ۱۲ هزار کلاس درس که ۵ هزار مورد آن در شهر شیراز است، تحت پوشش ستاد اسکان قرار دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه ۵۰۰ هزار نفر تاکنون پذیرش داشتهایم، گفت: فارس اولین استانی است که تخفیفهای ویژه فرهنگیان به خانواده دانش آموزان هم در ستاد اسکان نوروزی اختصاص داده است.
عسکری همچنین به قرارگاه اجرای سند تحول بنیادین هم اشاره و با بیان اینکه شورای اندیشه ورز تشکیل دادهایم و اجرای این سند هم نیازمند یک قرارگاه تربیتی است، گفت: اجرای این سند نیاز به عزم همگانی دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان فارس همچنین اعلام کرد که نظام رتبه بندی ابلاغ شده و به زودی اجرایی میشود.