به گزارش پزشکی،سلامت و دارو اول فارس ، براساس آخرین رنگبندی اعلام شده تعداد شهرستانهای قرمز استان فارس به ۲۴ شهرستان رسیده که زنگ هشداری برای استان بهحساب میآید. در حال حاضر ۴ خرمبید، رستم، خرامه و فراشبند در وضعیت زرد و شهرستانهای مهر، قیروکارزین، فیروزآباد، نیریز، سرچهان، سروستان، بوانات و ممسنی در وضعیت نارنجی هستند.
دیگر شهرستانهای استان فارس در وضعیت قرمز قرار گرفتند که دو سوم کل شهرستانها میشوند و این به معنای زنگ خطری در استان است چراکه وضعیت شهرستانهای جنوبی وضعیتی به شدت وخیم دارند و برخی نقاط حتی در حالت فوق قرمز قرار گرفتند.
عبدالرضا قاسمپور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا نیز در همین راستا از اجرای محدودیتها تا پایان هفته در بخشهای خودرویی، آموزش، فرهنگی، اجتماعی و اداری در بحث دوری کاری کارکنان دولت خبر داد همچنین اعلام کرد که نظارت شدیدتری هم برای اصناف بهویژه رستورانها، اماکن شلوغ، نانواییها انجام و تعدادی هم روزانه پلمب میشود.
قاسمپور دلیل سختگیری کمتر بر روی اصناف را مشکلات اقتصادی این قشر عنوان کرد و گفت: در مقابل از بسیاری از صنوف خواسته شده که بیشتر رعایت پروتکلها را دنبال کنند.
به گفته وی درصد تستهای مثبت در استان نیز ۴۰ درصد شده اما در شیراز ۵۰ درصد است. قاسمپور کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی را هشداری برای وقوع شرایط بدتر در استان عنوان کرد و از رعایت ۵۰ درصدی پروتکلها خبر داد.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: در مقطعی بالای ۹۰ درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان انجام میشده که میزان ۵۰ درصد در شرایط کنونی استان را دچار مشکلات جدیتری میکند و مردم باید بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند و از حضور در تجمعات هم بپرهیزند.
این در حالی است که براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز شمار جان باختگان ناشی از کرونا در فارس از مرز ۵۰۰۰ نفر گذشت و تعداد مبتلایان نیز روز به روز در حال افزایش است و این موضوع نگرانیها را بیشتر کرده و متولیان بهداشت و درمان استان بیش از گذشته خواهان جدی گرفتن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم شدند.
در همین راستا امین والیپور، معاون درمان علوم پزشکی لار از راهاندازی بخش سوم تنفسی بیمارستان امام رضا(ع) در این شهر خبر داده است که به دلیل افزایش تعداد بیمارستان بستری و مبتلا به کرونا بوده است.
هر چند به گفته وی در منطقه اوز وضعیت در حال حاضر مناسب است اما تعداد بیماران کرونایی در بیرم و خنج دوباره در حال افزایش است و پیشبینی میشود که هر سه بیمارستان دیگر نیز همچون لار تعداد بیمارانشان افزایش پیدا کند.
والیپور “ارائه خدمات به صورت سرپایی به بیماران کرونایی” را علت بلاک نشدن بیمارستان لار در دو سه ماه اخیر میداند و “کرونای دلتا” را دلیل افزایش تعداد بیماران بدحال عنوان میکند.
به گفته وی تفاوت این پیک با پیکهای قبلی در افزایش تعداد بیماران بدحال و به ویژه افزایش موارد ابتلا در مادران باردار است. موضوعی که چند روز گذشته از سوی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز مطرح شده است. عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افزایش ابتلای مادران باردار به بیماری کرونا در موج پنجم کرونا ابراز نگرانی و نوع دلتای ویروس را به شدت در حال افزایش عنوان کرد.
به گفته وی ویروس دلتا، مشابه کرونای معمولی است با این تفاوت که سرعت انتقال و تکثیرش در بدن افراد زیاد است بهطوریکه پس از دو تا سه روز، علائم بیماری در افراد درگیر تشدید یافته و بهدنبال آن آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا افزایش مییابد.
همتی اعلام کرد که با آغاز موج پنجم با افزایش آمار مادران باردار مشکوک و مبتلا به بیماری کرونا مواجه شدهایم و از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به همین دوره زمانی در سال گذشته ابتلا در مادران باردار ۳ برابر افزایش داشته و موارد بستری نیز ۶ برابر شده است.
نظرات