افزایش سهم آورده متقاضیان خانه های نهضت ملی مسکن تا ۱ میلیارد تومان ؛ از کجا بیارن؟

وزارت راه و شهرسازی در گام نخست اجرای طرح نهضت ملی مسکن، اعلام کرده بود که متقاضیان، آورده این پروژه را در هشت قسط ۴۰ میلیون تومانی یعنی ۳۲۰ میلیون تومان پرداخت می‌کنند؛ اما مشاهدات، حاکی از آن است که در برخی پروژه‌های نهضت ملی مسکن، مبلغ این آورده به بیش از یک میلیارد تومان […]

وزارت راه و شهرسازی در گام نخست اجرای طرح نهضت ملی مسکن، اعلام کرده بود که متقاضیان، آورده این پروژه را در هشت قسط ۴۰ میلیون تومانی یعنی ۳۲۰ میلیون تومان پرداخت می‌کنند؛ اما مشاهدات، حاکی از آن است که در برخی پروژه‌های نهضت ملی مسکن، مبلغ این آورده به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است.

نهضت ملی مسکن 1

تجارت‌نیوز : یکی از ابهاماتی که متقاضیان مسکن دولتی در ایران با آن مواجه هستند، مساله میزان آورده برای ساخت و تحویل واحدهاست.  پای این موضوع به پروژه نهضت ملی مسکن نیز کشیده شده و از آنجا که فرآیند ساخت و تحویل واحدها نیز مطابق با وعده‌های دولت پیش نرفته و به درازا کشیده است، تورم ممکن است هر ماه بر میزان آورده‌ای که متقاضیان باید برای واحدها در نظر بگیرند بیفزاید.

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی ابتدا قرار بر این بود که حداکثر پرداختی متقاضیان در هشت قسط ۴۰ میلیون تومانی، یعنی ۳۲۰ میلیون تومان تعریف شود، اما طبق گزارشی که تسنیم به تازگی منتشر کرده است، آورده متقاضیان در برخی پروژه‌های نهضت ملی مسکن به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است. همچنین در کنار این مبلغ باید وام ۵۵۰ میلیون تومانی با سود ۱۸ درصدی را نیز در نظر داشت.

سابقه تاریخی تخمین آورده برای نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد، دی‌ماه سال ۱۴۰۰ وزیر سابق راه و شهرسازی با اشاره به آغاز ساخت ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن گفته بود: پیش‌بینی می‌شود فردی که در تهران زندگی می‌کند اگر ۱۵۰ میلیون تومان آورده خودش باشد حتماً صاحب خانه خواهد شد، چون زمین رایگان است. رستم قاسمی عنوان کرده بود: تمهیدات خوبی با وزارت صمت داشتیم که مصالح به‌گونه‌ای خریداری شود تا تورم کمتر در آن تأثیر داشته باشد؛ پروانه کار با قیمت ارزان در اختیار قرار می‌گیرد، سهم هزینه نظام مهندسی کمتر است و همچنین مالیات بسیار کمتری پرداخت می‌شود.

متقاضیان مسکن ملی به‌دلیل افزایش آورده، معترض شدند

البته همان‌طور که اشاره شد، این موضوع محدود به پروژه نهضت ملی نیست و متقاضیان دیگر پروژه‌های دولتی نیز با آن دست و پنجه نرم کرده‌اند. برای مثال اواسط آذرماه بود که برخی از متقاضیان مسکن ملی پردیس مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند تا بتوانند صدای اعتراض خود را به مسئولان مربوطه برسانند. ارسال پیامکی برای واریز آورده جدید و تهدید آنها به حذف از پروژه، شروع این ماجرا بود.

ماجرای مسکن ملی از سال ۱۳۹۸ و جایی آغاز شد که دولت حسن روحانی متعهد شد در قبال دریافت آورده‌ای ۲۷۰ میلیون تومانی، واحدهایی تحت عنوان پروژه مسکن ملی به مردم تحویل دهد؛ وعده‌ای که حالا پس از گذشت چهار سال به سرنوشت واحدهای نهضت ملی مسکن دچار شده است.

در تجمع اعتراضی ماه گذشته معترضان در مقابل راه و شهرسازی، یکی از متقاضیان معترض مسکن ملی گفته بود: «الان نزدیک به چهار سال است که برای مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌ایم. بدون هیچ قراردادی و هیچ مدرکی که بتوانیم به وسیله آن از آینده مطلع شویم. در آن زمان به ما وعده ساخت واحدها در مدت دو سال با آورده ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان دادند. قیمت ساخت واحدها در آن سال و بر اساس گفته خود دولت متری دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برآورد شده بود.»

بر اساس گفته فعالان حوزه ساخت و ساز، هزینه ساخت هر متر مسکن که در سال ۱۳۹۸ معادل دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برآورد شده بود، حالا به حدود ۱۵ میلیون تومان رسیده است؛ جهش قیمتی که حالا متقاضیان مسکن دولتی باید هزینه آن را پرداخت کنند.

منابع مالی ساخت نهضت ملی مسکن دچار کمبود است
مساله تامین آورده برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن تنها مانع پیش روی این طرح نیست و آن‌گونه که به‌نظر می‌رسد دولت برای تامین آورده پروژه نیز هنوز با مشکل مواجه است.

ارسلان مالکی، معاون وزیر راه و شهرسازی در این زمینه گفته است: اعطای زمین به تنهایی نمی تواند سرعت پروژه مسکن ملی را افزایش دهد. باید تمام سازمان ها و به‌خصوص بانک ها نیز به کمک این طرح بزرگ ملی بشتابند. وی در گفت‌وگو با سایت تحلیل بازار افزوده است: جای تعجب دارد با وجود اینکه در قانون جهش تولید مسکن تاکید شده است که باید تمامی بانک‌ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، اما در عمل این قانون توسط بانک‌ها اجرا نمی‌شود. به نوعی نهضت ملی مسکن با کمبود منابع مالی مواجه شده است.

بنابراین می‌توان گفت تاخیر در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن نه‌تنها رویای خانه‌دار شدن مردم را به تاخیر می‌اندازد، بلکه با توجه به تورم صعودی در کشور باعث می‌شود مجبور به واریز آورده‌ای شوند که در ابتدا برآورد نشده بود.

از سوی دیگر دولت که با وعده فروش اوراق نفتی وعده داده بود مساله کمبود منابع مالی را حل کند، حالا حتی نمی‌تواند موضوع مربوط امتناع بانک‌ها از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن را بر طرف کند و حالا پس از گذشت بیش از دو سال دوباره این گردونه به نقطه اول خود رسیده است!

شما هم نظر بدهید

آرامگاه «جاماسپ حکیم» داماد زرتشت که در رودخانه قره قاج از دنیا رفت+تصاویر

مطالب مرتبط

ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن استان فارس فقط با سهم آورده متقاضیان/ بانک‌ها وام نمی‌دهند

شوک کامل به متقاضیان در این شهرها : مسکن ملی روی هوا رفت !

ناگفته های انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن شیراز به شهر صدرا

نظرات

  • آقای xx

    تاریخ : ۱۱ - اسفند - ۱۴۰۲

    عیب نداره امروز روز انتخابات هست
    خلق خودتون و تنگ نکنید
    برید رای بدید درست میشه
    تازه سرش بند شده ، تا تهش خیلی مونده
    تهش فکرکنم متری ۴۰میلیون تحویل باشه
    تایید میکنم رای دادن یادتون نره


  • مهران

    تاریخ : ۹ - اسفند - ۱۴۰۲

    متن غرض ورزانه بود و نهضت ملی مسکن رو با ظر های قبلی قاطی کرده بود.
    ولی از دولت ممنونم که با این طرح تونستم قبل از ۳۰ سالگی صاحب خانه بشم.


  • ناشناس

    تاریخ : ۹ - اسفند - ۱۴۰۲

    بیشتر از چهار سال از اجرای طرح مسکن ملی در دولت روحانی و نهضت مسکن در دولت رئیسی میگذره ما از شروع پروژه تا حالا ۹ مرحله واریزی داشتیم با توجه به رشد تورم اگر یک حساب کتاب سر انگشتی بشه ، تقریبا نزدیک ۸۰۰ میلیون، با توجه به بی ارزش شدن پول ما پرداخت کردیم ولی با توجه به نبود نظارت کافی حتما این پول جای دیگه هزینه شده وگرنه هزینه ساخت معلومه


  • ناشناس

    تاریخ : ۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    اینا یه تار موی احمدی نژاد هم نمیشن اقای ریسی ما مستاجرها رو اذیت نکن خدا ازت نگزره آقای ریسی چه بلایی داری سر ما مستاجر ها میاری


  • سجاد

    تاریخ : ۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    باسلام خدمت مردم مسلمان
    معلمه این‌دولت چیزی از ساختوساز نمیدونن لطفاً به پای آقای احمدی‌نژاد بیفتین وازش کمک بخواین.


  • محمدزاده

    تاریخ : ۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    خاک تو سرتون بکنن با این خونه ساختن تون…خب بذارین اجمدی نژاد بیاد


  • رضا

    تاریخ : ۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    باسلام درسته دولت باید بفکر باشد مردم پول واریز کنند و بعد بعد چندین سال که خانه دیگر بدرد نمی خورد و تمام استانداردها قدیمی می شود تازه تحویل می دهند و تازه در آن منطقه اصلا زیر ساخت را درست نکرده اند و با کلی مشکلات تحویل می دهند و بعد فقط بدر نوه و نتیجه نفر می خوره بیایند و این آورده رو راحتتر کنند برای مردم بقول مردم با جیب مردم می خواهند داماد شوند


  • ناشناس

    تاریخ : ۷ - اسفند - ۱۴۰۲

    آقایان گرامی اگه کاری برای ملت نمی کنید؟ لااقل، مردم را اذیت نکنید وازارندهید.یروز می گویید اورده ، فلان شده.روز دیگه می گویید.بهمان شده…..اذیت نکنید….