افشاگری یک نماینده از اختلاس ۷۳۰ میلیون دلاری در جهاد کشاورزی دولت سیزدهم

جالب این است که وزارت جهاد کشاورزی با بانک مرکزی مکاتبه می‌کند و درخواست صدور ۷۳۰ میلیون دلار تسهیلات برای این شرکت می‌کند و در آن نامه هم بدون اینکه نهاده دامی وارد شده باشد، صریحا قید می‌کند که این نهاده وارد کشور شده است! ایلنا: نماینده مردم میانه در مجلس گفت: آقای رئیس‌جمهور آیا […]

جالب این است که وزارت جهاد کشاورزی با بانک مرکزی مکاتبه می‌کند و درخواست صدور ۷۳۰ میلیون دلار تسهیلات برای این شرکت می‌کند و در آن نامه هم بدون اینکه نهاده دامی وارد شده باشد، صریحا قید می‌کند که این نهاده وارد کشور شده است!

سید مرتضی حسینی نماینده مردم میانه

ایلنا: نماینده مردم میانه در مجلس گفت: آقای رئیس‌جمهور آیا این فساد‌ها با این حجم عظیم بالاخره نقطه پایانی دارد یا خیر؟ آیا باید نظام اداری، اقتصادی، بانکی و گمرکی ما تا این حد مستعد سوءاستفاده و فساد و بیت‌المال‌خواری باشد؟ اگر در دولت شما هم این بیت‌المال‌خواری‌ها و خبر‌های تکان‌دهنده پایان نپذیرد پس چه زمانی پایان خواهد پذیرفت؟

سید مرتضی حسینی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا، با تاکید بر اینکه از دولت سیزدهم انتظار مبارزه جدی با مفسدان اقتصادی وجود دارد، گفت: ما انتظاری که از دولت سیزدهم داشتیم علاوه بر تدبیر امور اقتصادی و اداری کشور، مبارزه جدی با مفسدان اقتصادی و فساد و بیت‌المال خواری بود.

اخیرا رئیس سازمان بازرسی کل کشور خبری را رسانه‌ای کرد که؛ یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، مجوز واردات ۱۳ میلیون تن نهاده‌های دامی اعم از گندم، ذرت، جو و … را به یک شرکت خصوصی اعطا می‌کند و آن شرکت خصوصی بدون اینکه نهاده‌ای را وارد کند، در گمرک این‌ها را کوتاژ می‌کند یعنی به اصطلاح ثبت صوری می‌کند که این اقدام به معنی آن است که این واردکننده، این کالا را وارد کرده در حالیکه اساسا کالایی وارد نشده است!

سپس وزارت جهاد کشاورزی به این شرکت مجوز عرضه چیزی که هنوز وارد نشده را در سامانه بازارگاه می‌دهد و یک عده از جمله اتحادیه‌های کشاورزی، کشاورزان و کارخانه‌های تولید دام و طیور در آن سامانه ثبت نام می‌کنند و پولی را پرداخت می‌کنند به امید اینکه محصولی را که خریداری کرده‌اند، تحویل بگیرند. در مجموع حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان به حساب این شخص و شرکت واریز شده بدون اینکه نهاده‌ای به آن‌ها تحویل داده شود! و اکنون هم مشخص شده که هیچ نهاده‌ای وارد نشده است!

وی ادامه داد: جالب این است که وزارت جهاد کشاورزی با بانک مرکزی مکاتبه می‌کند و درخواست صدور ۷۳۰ میلیون دلار تسهیلات برای این شرکت می‌کند و در آن نامه هم بدون اینکه نهاده دامی وارد شده باشد، صریحا قید می‌کند که این نهاده وارد کشور شده است! طبق گزارشی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور داده اند، برای این شرکت ۷۳۰ میلیون دلار ارز و تسهیلات می‌گیرند.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: اکنون سخن ما با آقای رئیسی که ما ایشان را شخصیت پاک و دلسوز می‌دانیم این است؛ واقعا انتظار نداشتیم در زیرمجموعه‌های دولت ایشان این حجم از سوءاستفاده و کلاهبرداری اتفاق بیفتد. یعنی در واقع شما در نظر بگیرید که این افتضاح بزرگ و این حجم از آبروریزی و اعتمادسوزی که از این فساد اداری و اقتصادی در بدنه نظام اداری اتفاق افتاد شاید از آن اختلاسی که خاوری کرد، بیشتر باشد.

نماینده مردم میانه خطاب به رئیس‌جمهور عنوان کرد: آقای رئیس‌جمهور آیا این فساد‌ها با این حجم عظیم بالاخره نقطه پایانی دارد یا خیر؟ آیا باید نظام اداری، اقتصادی، بانکی و گمرکی ما تا این حد مستعد سوءاستفاده و فساد و بیت‌المال خواری باشند؟ پس بالاخره چه زمانی بساط این اختلاس‌ها و بیت‌المال‌خواری‌ها جمع می‌شود؟ نقطه پایان این اختلاس‌ها چه زمانی است؟ اگر در دولت شما هم این بیت‌المال‌خواری‌ها و خبر‌های تکان‌دهنده پایان نپذیرد پس چه زمانی پایان خواهد پذیرفت؟

وی افزود: به هرحال انتظار ما از دولت این است که بساط این شرکت‌های صوری، شرکت‌های فامیلی و شرکت‌های رانتی بطور کامل جمع شود و این ظلمی که به اقتصاد و اعتماد مردم و بیت المال صورت می‌گیرد، برداشته شود.

حسینی با اشاره به نقشی که دولت می‌تواند در بحث مبارزه با فساد نقش بنیادی و تعیین کننده داشته باشد، خاطرنشان کرد: از آقای رئیسی می‌خواهم که مجاری فساد را به طور اساسی بخشکانند، این کار با صحبت و سخنرانی و سفارش امکان‌پذیر نیست، دولت محترم باید همه اموراتی را که در تحت مسئولیت و اختیارش هست (به غیر از مواردی که به دستگاه قضایی و قوه قضائیه مربوط می‌شود) پاکسازی کند، باید تمامی بستر‌ها و مجاری فساد را همانطور که ایشان (رئیس‌جمهور) در زمانی که رئیس قوه قضاییه بود و به دولت می‌گفت شما مجاری فساد را بخشکانید و نگذارید اینقدر پرونده درست شود، اکنون خود آقای رئیسی باید این فساد‌ها را برچینند.

وی افزود: من حدود ۴-۵ ماه قبل در جلسه‌ای که به همراه مجمع نمایندگان استان با آقای رئیسی داشتیم، در حضور آقای رئیس‌جمهور عرض کردم که جهاد اصلی و جهاداکبر امروز ما که حتی سخت‌تر و پیچیده‌تر از جنگ نظامی است، این است که با فساد اقتصادی مبارزه کنیم، بیت‌المال‌خوار‌ها را مجازات کنیم و جلوی فعالیت این‌ها و چپاول بیت‌المال را بگیریم.

حسینی ابراز داشت: این افتضاح بزرگ واقعا زیبنده دولت آقای رئیسی نبود و ما می‌خواهیم که این قضیه را پیگیری کنند که چطور یک جرم مرکب این چنینی و با این حجم، رقم خورده است؟! در این سوءاستفاده بزرگ، چندین جرم اعم از جرم گمرکی، جرم اداری، جرم اقتصادی و جرم بانکی اتفاق افتاده است، دولت باید در خصوص این موضوعات به مردم پاسخ شفاف بدهد تا این اعتمادسوزی که اتفاق افتاد به اعتمادسازی تبدیل شود.


ماجرای واردات صوری ۵۰۰هزار تن نهاده دامی توسط یک شرکت سفارشی و ۸ ابهام/ وزارت جهاد و گمرک شفاف‌سازی کنند
خبرگزاری تسنیم: درباره ماجرای واردات صوری ۵۰۰هزار تن نهاده دام به‌ارزش ۱۱۰۰ میلیارد تومان که پولش ظاهراً در حساب وزارت جهاد کشاورزی است و با کوتاژ صوری از گمرک صورت گرفته است، ۸ ابهام وجود دارد که وزارت جهاد کشاورزی و گمرک باید شفاف سازی کنند.
درباره شرکت آریو تجارت سهیل، و عدم پایبندی این شرکت به تعهدات در واردات نهاده دامی در این روزها اخبار و حواشی زیادی منتشر شده است. بر اساس این اخبار، شنیده شده است که این شرکت تحت نظارت اتحادیه دامداران و سازمان تعاون روستایی است تا تولیدکنندگان بتوانند به‌صورت مستقیم اقدام به واردات نهاده دام مورد نیاز خود کنند.

اما از بخش‌های مختلف تشکل‌ها و تولیدکنندگان گلایه‌‌‌‌‌‌های زیادی درباره عدم عمل به تعهدات این شرکت شنیده شد.

رسانه‌ها این موضوع را از مسئولان دولتی ذی‌ربط پیگیر شدند اما اطلاع‌رسانی دقیقی در این باره صورت نگرفت تا اینکه محمد قربانی معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری به‌مناسبت هفته جهاد کشاورزی، در این ارتباط گفت: برای رفع مشکلات فعلی، شرکت آریو تجارت سهیل حذف و فرایند تأمین و ارسال نهاده‌ها از هفته گذشته به شرکت پشتیبانی امور دام کشور منتقل شد تا واردات با حجم بالا از بنادر جنوب کشور و با سرعت بیشتر انتقال یابد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این شرکت حتی یک دلار دریافت نکرده است، تصریح کرد: اکنون نهاده در بازارگاه موجود است و هیچ مشکلی در این خصوص نداریم.

برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی نامه زده‌اند که ۷۳۵میلیون دلار در اختیار این شرکت قرار گیرد

به‌فاصله کمی از صحبت‌های معاون وزارت جهاد کشاورزی درباره تقبل تعهدات این شرکت، رئیس سازمان بازرسی کشور در حضور رئیس قوه قضائیه جزئیاتی از این ماجرا را افشا کرد و گفت: مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده دامی از یک شرکت از طریق سامانه بازرگاه خریداری کرده‌اند، درحالی که نهاده‌ای وارد کشور نشده است.

ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کشور در ارتباط با عدم عرضه نهاده‌های دامی یکی از شرکت‌ها با وجود دریافت پول از تولیدکنندگان در حضور محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه ابراز کرد: اخیراً تعدادی از اتحادیه‌ها و کشاورزان به ما اعلام داشتند که نسبت به خرید نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه اقدام کرده‌اند اما نهاده در اختیار آنها قرار نگرفته است. موضوع پیگیری و مشخص شد که سازمان تعاون روستایی در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ قراردادی با شرکتی خصوصی منعقد کرده است که ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده دامی، گندم، جو و روغن برای آنها تأمین کند.

رئیس سازمان بازرسی کشور ادامه داد: واردکنندگان نهاده‌های دامی به‌طور معمول وقتی محصول خود را به بنادر کشور وارد می‌کنند برای آنها کوتاژ صادر می‌شود تا بتوانند سایر تشریفات را انجام دهند اما برای این شرکت (بدون اینکه نهاده‌ای وارد شود) کوتاژ صوری صادر شد و همچنین اجازه داده شد این کوتاژ در سامانه ثبت شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس ۸۰۰ هزار تن نهاده در سامانه بازارگاه به مردم، کشاورزان و اتحادیه‌ها ارائه شده است و مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده خریداری کرده‌اند؛ درحالی که نهاده‌ای وارد کشور نشده است و ۴۰ روز است که از مردم پول دریافت شده است.

خداییان اظهار داشت: صدور کوتاژ صوری، ثبت آن کوتاژ در سامانه که در اختیار جهاد کشاورزی است، عدم واردات نهاده با وجود فروش نهاده از جمله تخلفاتی هست که در این ارتباط انجام شده است و مردم بر این اساس به حساب این شرکت خصوصی واریز داشته‌اند.

وی گفت: برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی نامه زده‌اند که ۷۳۵ میلیون دلار در اختیار این شرکت گذاشته شود و در این گزارش قید شده است که نهاده‌ها به کشور وارد شده است درحالی که این نهاده‌ها وارد نشده بود و گزارش ارائه‌شده منطبق با واقعیت نیست. وقتی می‌بینند که این شرکت نمی‌تواند به تعهدات خود برای واردات عمل کند، ۴۹ درصد سهام این شرکت خصوصی را به سازمان تعاون روستایی منتقل می‌کنند، درحالی که بر اساس قانون بخش‌های دولتی نمی‌توانند هبه‌ای قبول کنند، عواقب این کار آن است که اگر این شرکت به تعهدات خود عمل نکند حداقل دولت باید ۵۰ درصد خسارت را جبران کند.

وی اضافه کرد: زمانی که این شرکت نهاده به مردم فروخته است قیمت نهاده‌ها بر اساس ارز ۴۲۰۰تومانی بوده است اما اکنون که ارز ۴۲۰۰تومانی وجود ندارد باید با ۴ تا ۵ برابر قیمت آن زمان نهاده خریداری و در اختیار مردم قرار داده شود.

دستگاه متولی خودش چند فساد کرده است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه نیز در واکنش به صحبت‌های رئیس سازمان بازرسی کشور اظهار داشت: این‌که یک دستگاه رسمی که متولی امر است چند تخلف کرده باشد و بر حسب صحبت‌های شما (رئیس سازمان بازرسی کشور) قبل از اینکه کالا به بندر وارد شود، گفته شود وارد شده است امر خلافی است، آن شرکت را نیز ثبت کرده‌اند تا در معرض دید مشتریان و مردم قرار گیرد.

وی افزود: مردم نیز به‌حساب اینکه کالاها به کشور وارد شده و در انبارها است پول واریز کرده‌اند، همین کارها است که فساد متعدد به‌بار می‌آورد.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: واگذاری ۴۹ درصد از سهام این شرکت به تعاون روستایی نیز خودش فساد است؛ تعداد زیادی پرونده تشکیل می‌شود که برای قوه قضائیه نیز گرفتاری ایجاد می‌شود و این موضوع باید خیلی جدی گرفته شود.

اطلاعیه شرکت: ما ترور رسانه‌ای شدیم/ باوجود کارشکنی برخی صاحبان رانت بخش دوم محموله در راه است

پس از صحبت‌های رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان بازرسی کشور درباره حاشیه‌های واردات نهاده توسط یک شرکت خصوصی واردکننده نهاده‌های دامی، این شرکت نیز توضیحاتی را منتشر کرد، در این اطلاعیه آمده است:

۱. با توجه به کمبود و نیاز شدید کشور به غلات و نهاده‌های دامی و در شرایطی که تأمین این اقلام بعد از جنگ روسیه و اوکراین کار بسیار سخت و نشدنی بود، شرکت آریو تجارت وارد میدان تأمین این کالاهای اساسی کشور شد و موفق به انعقاد قرارداد ۶۰۰هزارتنی با شرکتهای کشورهای مشترک المنافع و یک‌میلیون و دویست هزار تن از سایر مبادی کشور شد.

۲. جهت آرامش خاطر مسئولان اعلام می‌کنیم تاکنون هیچ مبلغی از طرف دولت به این شرکت پرداخت نشده و مبالغ واریزی مردم از طریق شرکت بازارگاه نیز در حساب سامانه و تحت نظر مسئولان وزارت جهاد بوده و این شرکت ریالی بابت فعالیت‌ها دیگر دریافت و یا برداشت نکرده است؛ نامه عنوان‌شده توسط وزیر محترم اشاره دارد که ارز به کالاهای موصوف تخصیص یافته و نه اینکه پرداخت شده است.

۳. سامانه بازارگاه سایتی ذیل مجموعه وزارت جهاد بوده و شرکت آریو تجارت هیچ نقشی در صدور کوتاژ صوری یا واقعی در این سایت نداشته و این موارد در حوزه اختیارات مسئولان جهاد است و شرکت آریو تجارت اعلام می‌دارد که این سامانه تحت اختیار این مجموعه نیست که اشتباهات یا قصورات صورت‌گرفته به نام شرکت نوشته شود.

۴. فروش بارها به مردم در سامانه بازارگاه ذیل نظارت وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و بارگذاری و فروش اقلام در اختیار شرکت آریو تجارت نبوده است. این شرکت طرف حساب وزارت جهاد کشاورزی بوده و اینکه این وزارتخانه بعد از دریافت بارها با این اقلام چه خواهد کرد در حوزه مأموریت یا اطلاع یا مسئولیت این شرکت نیست.

۵. در خصوص اعطای ۴۹ درصد سهام شرکت به سازمان تعاونی روستایی طبق مستندات اعلام می‌گردد که این شرکت نقشی نداشته بلکه پس از اعلام وزارت جهاد و صورت‌جلسه آن شرکت ۴۹ درصد سهام خود را به سازمان تعاونی روستایی جهت تخصیص به اتحادیه‌های زیرمجموعه سازمان که مصرف‌کنندگان اصلی این نهاده‌ها هستند واگذار شده است و این تصمیم مسئولان وزارت جهاد بوده است.

۶. با توجه به اظهارنظر خلاف‌واقع رسانه‌ای‌شده مبنی بر عدم توفیق مجموعه در واردات کالاهای یادشده اعلام می‌گردد تاکنون با اتکا به توان مدیریتی شرکت و شرکای تجاری خود و بدون دریافت یک سنت ارز از وزارت جهاد کشاورزی تاکنون و با وجود کارشکنی برخی صاحبان رانت که معرف حضور فعالان بخش اقتصادی هستند، چند هزار تن ظرف ۴۰ روز گذشته تحویل مصرف‌کنندگان شده است و محموله‌های دیگر نیز برای اولین بار به‌صورت ماهواره‌ای و قابل رصد در حال رسیدن به بنادر کشور هستند.

در بند هفتم و پایانی این اطلاعیه آمده است: در نهایت این مجموعه به‌عنوان بخش خصوصی در انجام وظایف خود به‌نحو کاملاً قانونی عمل کرده و نباید در رسانه و بدون بررسی‌های کارشناسی لازم مطالب به‌گونه‌ای انعکاس داده شود که فعالان اقتصادی بخش خصوصی که در خط مقدم جنگ اقتصادی یاری‌رسان ملت شریف ایران هستند به‌خاطر برخی سهل‌انگاریهای مسئولان، مورد بازخواست و یا ترور رسانه‌ای قرار گیرند.

برکناری مدیرعامل سازمان تعاون روستایی، پس‌لرزه ماجرا

روز گذشته وزیر جهاد کشاورزی در اقدامی که واکنش به این اتفاقات به‌نظر می‌رسد، محمدعلی نیکبخت را جانشین اسماعیل قادری‌فر در سازمان تعاون روستایی کرد.

ابهامات و متهمان پرونده شرکت آریو تجارت سهیل

۱ ـ بر اساس آنچه شنیده شده، شرکت آریو تجارت سهیل پیش از این در میان شرکت‌های عمده واردکننده نهاده‌های دامی نبوده است و سابقه‌ای دراین‌باره ندارد که یکی از مهمترین اشکالات منتقدین این ماجراست که باید شفاف‌سازی شود.

۲ ـ طبق اعلام سازمان بازرسی کل کشور، برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نامه‌ای به بانک مرکزی نوشتند که مشخصاً به این شرکت ۷۳۵ میلیون دلار اختصاص یابد که لازم است مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دراین‌باره اعلام نظر کنند.

۳ ـ مشخص نیست که از چه‌طریق کوتاژ غیرواقعی و صوری برای این شرکت صادر شده است که بتواند محصول خود را در بازارگاه عرضه کند و مردم نیز با اطمینان از اینکه این محصول به کشور وارد شده است پول‌های خود را (در مجموع ۱۱۰۰ میلیارد تومان) واریز کرده‌اند. لازم است مشخص‌ شود که این کوتاژ توسط خود گمرک صادر شده است یا این کوتاژ جعل شده است که در هر دو صورت گمرک هم باید پاسخگو باشد.

۴ ـ سامانه بازرگاه وزارت جهاد کشاورزی (سامانه عرضه نهاده‌های دامی) به‌چه‌دلیل صحت کوتاژ صادرشده از گمرک را استعلام نکرده است.

۵ ـ به‌چه‌دلیل شرکتی که دارای تعهد عمل‌نشده به‌مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد تومان است به سازمان تعاون روستایی هبه می‌شود و این سازمان نیز آن را می‌پذیرد تا در نهایت بدهی‌ها و تعهدات این شرکت به گردن دولت بیفتد و از محل بیت‌المال پرداخت شود.

۶ ـ زمانی که مردم برای خرید نهاده‌های دامی اقدام کردند نرخ ارز وارداتی این محصولات ۴۲۰۰ تومان بود اما حال که دولت باید به تعهدات این شرکت در قبال تولیدکنندگان عمل کند نرخ ارز نیمایی و ۶ برابر شده است، تکلیف مابه‌التفاوت چه می‌شود و از جیب چه‌کسی باید پرداخت گردد.

۷ ـ در اطلاعیه شرکت آریو تجارت آمده است که به‌خواست خود سازمان تعاون روستایی، این شرکت منتقل شده و اختیاری نداشته است اما واضح است تا زمانی که خود مدیران این شرکت برای انتقال سهام اقدام نکنند عملاً این امکان وجود ندارد، لازم است مسئولان آریو تجارت دراین‌باره توضیح بدهند.

۸ ـ در بند دیگر از اطلاعیه شرکت آریو تجارت سهیل آمده است که چند هزار تن نهاده ظرف ۴۰ روز گذشته تحویل مصرف‌کنندگان شده است اما عدد مشخصی در این ارتباط اعلام نشده است، درحالی که میزان تحویل نهاده در سامانه بازرگاه به‌درستی مشخص است و امکان ندارد که محصولی تحویل داده شود اما میزان آن مشخص نباشد، بنابراین لازم است که درباره میزان دقیق واردات اطلاع‌رسانی شود، ضمن اینکه آریو تجارت در حالی که مدعی است یک دلار هم نگرفته، چطور چند هزار تن نهاده وارد کرده است؟


این مطلب را بخوانید:

فال حافظ امروز ۷ تیر ۱۴۰۱ با تفسیر دقیق


 

مطالب مرتبط

خرمای خوشمزه زاهدی فراشبند وارد بازار شد

جزئیات بازداشت ۶ نفر در شهرداری آبادان بدلیل اختلاس

بهره برداری از نخستین واحد پرورش بز مورسیا در بیضا

نظرات

  • امین

    تاریخ : ۷ - تیر - ۱۴۰۱

    سلام جناب رئسی باید دست نشاندهای روحانیرا همان حسن کلید را حذف وبر کنار کنید وگرنه تا رانت واختلاص ووووووو؟لطمه ایمان مردم وازدین اسلام روگردان می شوند


  • دامدار

    تاریخ : ۶ - تیر - ۱۴۰۱

    ما که گاوای شیری مون رو هم بردیم کشتارگاه برا اینکه خرید علوفه و نهادهای دامی از توان مون خارجه.
    چرا همون تعاونی های روستایی بازرسی نمیشن
    اینا همشون از هم …. تر هستن
    اونی. که دو تا گاو داره سهمیه بیشتر بهش میدن تا اونی که ۵۰ راس گاو داره
    بخصوص استان کهکیلویه و بویراحمد
    اینا به کجا وصلند
    که کسی جرات نداره پیگیری کنه.