عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: بالغ بر چند صد هکتار زمین سد تنگ سرخ به عناوین مختلف تصرف شده که اغلب اراضی ملی است و یک سوداگری عجیبی در ارتباط با اراضی این منطقه در حال شکلگیری است.
به گزارش اول فارس ، یکصد و پنجاه و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز با حضور اعضای شورا، شهردار شیراز و مدیران شهرداری برگزار و ۷ دستورکار بررسی شد که شامل سه نامه فرمانداری، یک لایحه دو فوریتی، و یک لایحه شهرداری، یک لایحه یک فوریتی و یک طرح بود.
رییس شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه گفت: سند جامع سومین حرم اهل بیت (ع) روز شنبه بیست و دوم اردیبهشت در جلسه مشترک شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی استان فارس به تصویب رسید و روز چهارشبه همزمان با روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی، شاهچراغ (ع) با حضور مردم و مسئولان در حرم شاهچراغ (ع) رونمایی خواهد شد.
سید ابراهیم حسینی افزود: برای تدوین این سند، اعضای شورای اسلامی و شهرداری شیراز به ویژه شهردار و معاونین به ویژه معاون فرهنگی زحمات فراوانی کشیدند که از همه عزیزان تشکر و قدردانی میکنم.
دانش آموزان دبیرستان معارف ناحیه ۴ هم در یکصد و پنجاه و سومین جلسه صحن علنی شورا به منظور آشنایی با فضای شورایی، نحوه اداره جلسات، چگونگی رای گیری و به تصویب رسیدن لایحه و طرحها در صحن شورا حضور یافتند.
مهدی طاهری؛ عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در سخنانی از انتشار مطالب پیرامون سد تنگ سرخ شیراز در یکی از مطبوعات استان گلایه و بیان کرد: وظیفه رسانه رسمی، ایجاد تشویش اذهان عمومی نیست و نباید اینگونه باشد اینکه به نقل از یک فعال محیط زیست یک روزنامه، تیتری بنویسد و یک مصاحبه با یک فرد انجام بدهد و مصوبهای از مصوبات شورا و مصوبه استانداری و اجازه رئیس کل اداره محیط زیست وقت، آقای دکتر کلانتری و وزارت نیرو و تایید آقای بدری، مدیرکل سازمان آب و سایرین را به سخره بگیرند و اعلام شود سد تنگ سرخ برای شیراز خطر دارد، درست نیست.
مرتبط:
شمال غرب شیراز چه گناهی کرده است؟
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: این موضوع جای سوال دارد و روی اتهام به کسی نمیزنم ولی سوال اصلی این است که چرا یک روزنامه رسمی بخواهد چنین تیتری بزند و خود را مطرح کند، یا احیانا تیراژ بالا داشته باشد، چرا مسیر رسمی را دنبال نمیکند و از مراجع رسمی موضوع را دنبال نمیکند و در ذهن مردم این موضوع را ایجاد میکند.
طاهری خاطر نشان کرد: شمال غرب شیراز چه گناهی کرده است که باید این همه اتهام فنی به آن زده شود و تقاضا دارم هر فردی که در این حوزه مطلبی دارد از طریق مجاری خود دنبال کند.
وی ادامه داد: موضوع شمالغرب از لحاظ طرح فنی با مصوبهای که شورا انجام داده در اختیار اداره کل راه و شهرسازی استان است و آنها هم به صورت رسمی مطالعاتی را نیز با مرجع رسمی در وزارت راه و شهرسازی انجام دادند و متاسفانه باید تا سال گذشته تاییدات نهایی و نتیجه نهایی طرح مطالعات خود را ارائه میدادند، اما ارائه ندادند و در این زمینه کوتاهی شده است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: اینکه ذهن مردم را مشوش کنیم که مشکل بزرگی در حال به وجود آمدن است این راه درستی نیست.
طاهری افزود: پروژهای را که با ظرفیت ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب در حال حاضر به یک حوض ۱۲ میلیون مترمکعبی رساندهاند قرار است چه تغییرات آب و هوایی در شیراز ایجاد کند؛ لذا با مطالعات فنی که درباره این سد شده، یعنی تمام اقدامات مهندسین بیارزش است؟ و اینکه تنها با یک مصاحبه درباره این موضوع ذهن مردم را آلوده کنند کار صحیح و سنجیدهای نیست.
رضا محمدیان دیگر عضو شورای شهر هم گفت: سد تنگ سرخ یک سد نیست بلکه تنها یک حوضه آبگیر است و میزان ۱۲ میلیون مترمکعبی که گفته میشد تنها اسمی است و تنها ۸ تا ۹ میلیون تحقق مییابد و دریاچه نمک که آن را بهانه میکنند ۳۳۰ میلون مترمکعب است و قابل قیاس نیست. این در حالی است حوضه آبریز دریاچه نمک از چهار حوضه است و مسیر سد تنگ سرخ، فرعی یکی از این چهار حوضه است و حوزه اصلی نیست.
وی افزود: اگر مقایسهای با ابتدای دهه ۹۰ صورت بگیرد و دستگاههای نظارتی اراضی این محدوده را بررسی کنند درمییابند که بالغ بر چند صد هکتار زمین به عناوین مختلف تصرف شده که اغلب اراضی ملی است و یک سوداگری عجیبی در ارتباط با اراضی این منطقه در حال شکل گیری است.
بیشتر بخوانید:
احداث سد تنگ سرخ باعث فاجعه بزرگی در شیراز می شود
چرا اینقدر سگ های ولگرد در شیراز زیاد شده اند؟
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: حتی در اراضی که در تملک شهرداری است، کاشت درخت صورت گرفته است و به دنبال آن هستند تا این ساماندهی و تعیین تکلیف منطقه صورت نگیرد و تا بتوانند در این منطقه سوداگری زمین کنند.
آییننامه فرآیند پنجره واحد سرمایه گذاری به تصویب رسید
در یکصد و پنجاه و سومین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز طرح آیین نامه فرآیند پنجره واحد سرمایه گذاری تصویب شد.
در ماده واحده این طرح آمده است؛ به منظور تسریع در صدور مجوزهای مربوط به سرمایه گذاری و افزایش انگیزه سرمایه گذاران جهت ورود به اجرای پروژههای مربوطه، شهرداری میبایست از اول خردادماه ۱۴۰۳ نسبت به فراهم کردن ملزومات جهت برقراری پنجره واحد در گروه C به صورت آزمایشی به مدت دوماه اقدام و گزارش آن را به شورای اسلامی شهر شیراز ارائه کند.
مشکل از جایی شروع میشود که پس از احداث علیرغم تذکرات مشفقانه ، اختلالات و اشکالات پیش بینی شده بوقوع بپیوندد و از اعضای شورا و شهرداری در آن زمان خبری نباشد مگر برای احداث سد سیوند و یا سد کرخه تذکرات لازم داده نشد الان چه کسی پاسخگو ست و چه باید کرد