اجتماعیخبر اولسیاسیشهروند

اقدامات هولناک استخدام و کاریابی کیونت«QNET» در مناطق محروم

کیونت

خبرگزاری فارس:بررسی پرونده‌های قضایی مرتبط با کیونت نشان می‌دهد این شرکت هرمی که به بهانه استخدام و کاریابی اقدام به عضوگیری جوانان می‌کند، به غیر از فعالیت هرمی، اتهاماتی همچون آدم­ ربایی و مفقودی افراد نیز در کارنامه خود به یدک می‌کشند.

 رصد تحرکات شبکه‌های هرمی در ایران، نشانگر آن است که طی سال‌های اخیر سردسته‌ها و عناصر اصلی این شبکه‌ها، دائما پوشش و ظاهر خود را به اشکال مختلف تغییر می‌دهند، به طوری که هر بار با ایجاد یک اسم و برند جدید، مجدداً فعالیت خود را از سر گرفته و افراد ناآگاه و جوانان بسیاری را در معرض سودجویی خود قرار می‌دهند.

از «معاملات رمزارز و بیت‌کوین» گرفته تا «سرمایه­ گذاری در بورس­ های بین ­المللی» از جمله ترفندهای اخیر شرکت‌های هرمی برای جذب نیروهای تازه نفس بوده است، اما از قرار معلوم، جدیدترین حقه یکی ‌از شبکه‌های هرمی، استفاده از پوشش «شرکت‌های کاریابی» برای جوانان جویای کار است.

* شیوع شرکت‌های هرمی در نقاب جدید کیونت

چندی پیش  جهانگیر تقی پور معاون مبارزه با جرایم جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی شهر تهران، از ترفند شرکت هرمی به نام کیونت«QNET» خبر داد.

به گفته وی «کیونت» در واقع همان شرکت هرمی موسوم به گلدکوئیست است که با تغییر عنوان و رویه، این بار تحت عنوان استخدام در شرکت‌های دولتی و معتبر اقدام به جذب اعضای عمدتاً جوان خود می‌کند.

بر اساس اظهارات این مقام مسئول در پلیس آگاهی، شرکت کیونت بعد از به دام انداختن جوانان، به بهانه عدم امکان استخدام، اعضای جدید شرکت را به عضویت در شرکت هرمی کیونت تشویق کرده و طی چندین جلسه آموزشی نهایتاً به بهانه‌های واهی مثل خرید تور‌های مسافرتی خارجی از افراد مبالغی ما بین ۹۰ تا ۱۰۰  میلیون تومان دریافت می‌کنند و پس از دریافت این مبالغ برای جبران پول از دست رفته افراد، آنها را مجبور به عضوگیری هرمی از میان دوستان، بستگان و یا سایر اعضای خانواده می‌کنند تا زمینه تداوم شبکه‌سازی هرمی خود را فراهم کنند.

* دانه‌پاشی برای جوانان با طعمه شرکت‌های کاریابی

هادی طالبی‌نژاد کارشناس تحلیل مفاسد هرمی  گفت: شرکت‌های هرمی کیونت«QNET» معمولاً با پوشش شرکت­ های کاریابی و استخدام جوانان در مشاغل پردرآمدی همچون کارخانه‌های معروف، ادارات دولتی و شرکت‌های پتروشیمی اقدام به فریب و جذب جوانان جویای کار عمدتا شهرستانی کرده و پس از آن با ترفندهای خاصی آن‌ها را وارد باتلاق فعالیت‌های هرمی می‌کنند.

وی با بیان اینکه عمده شیوه جذب این شبکه هرمی از طریق انتشار تبلیغات در دو اپلیکیشن‌ معروف انتشار آگهی یعنی شیپور و دیوار است، خاطر نشان کرد: کلاهبرداران شرکت کیونت برای خود تشکیلات خاص و فرم‌های مخصوص پذیرش دارند تا به وسیله آن بتوانند اعتماد جوانان را جلب و عملیات متقلبانه خود را به سهولت به سرانجام برسانند.

این کارشناس مفاسد هرمی با اشاره به اینکه کلاهبرداران بعد از تنظیم قرار اولیه با مالباخته، از وی به بهانه‌های مختلف مثل سرمایه اولیه شروع به کار، هزینه اجاره‌خانه و هزینه وثیقه استخدام درخواست پول می‌کنند، ادامه داد: مالباختگان به علت اینکه اغلب از جوانان ساکن شهرستان­ها و مناطق محروم هستند، از روی ناچاری برای تهیه این مبلغ متوسل به خانواده‌ها و اقوام خود شده و آنها را در تنگنا قرار می‌دهند.

* گروگان‌گیری و اخاذی ۲ ترفند کلاهبرداران کیونت

طالبی‌‎نژاد با عنوان اینکه سرنوشت افرادی که در دام این کلاهبرداران می‌افتند از دو حال خارج نیست، توضیح داد: این افراد یا بلافاصله فریب می‌خورند و عضو شبکه هرمی می‌شوند و یا اینکه توسط آنان به گروگان گرفته می‌شوند.

این کارشناس مفاسد هرمی با تشریح اینکه کلاهبرداران برای دستیابی به دارایی مالباخته، حتی وی را چندین روز در نزد خود گروگان می‌گیرند و یا رفت‌و‌آمد او را تحت کنترل قرار می‌دهند، گفت: گردانندگان این شرکت هرمی از این طریق می‌خواهند مالباخته را مجبور به تأمین پول کنند؛ به همین خاطر در پرونده‌های قضایی مرتبط با کیونت، به غیر از اتهامات هرمی، جرم آدم­ربایی و مفقودی افراد نیز به چشم می‌خورد.

* تمرکز کیونت بر مناطق محروم و کم‌اشتغال

وی با بیان اینکه عمدتاً شهرهایی که دچار معضلاتی همچون بیکاری و نرخ اشتغال‌زایی پایین هستند، هدف توطئه این افراد قرار می‌گیرند، گفت: گستره فعالیت و تبلیغات آنان تمامی استان‌های ایران علی‌الخصوص مناطق محروم را در بر می‌گیرد.

طالبی‌نژاد در پایان عنوان کرد: کیونت یک شرکت در جنوب شرقی آسیا است و مقر اصلی آن در کشور هنگ‌کنگ قرار دارد اما فعالیت این شرکت در آن کشور به شکل هرمی و غیرقانونی نیست و به همین خاطر دولت به آنان مجوز فعالیت داده است اما در ایران فعالیت کیونت کاملاً ساختار هرمی و غیرقانونی دارد، بنابراین کلیه فعالیت‌های آنان ممنوع است.

* ماهیت شرکت‌های هرمی چیست؟

بر اساس این گزارش ،  در چند دهه اخیر فعالیت شبکه‌های هرمی تخلف نام‌آشنایی برای ایرانیان بوده است. در این ترفند پورسانت‌هایی که به لیدرهای اصلی پرداخت می‌شود، بسیار چشمگیر و اغواکننده است. در این فعالیت، به جای آن که درآمد و سود حاصل از فعالیت اقتصادی به اعضا پرداخت شود، پورسانت حلقه‌های بالاتر از محل پول زیرمجموعه‌ها و تازه‌ورودها تأمین و پرداخت می‌شود.

بر این اساس سودهای هرمی فقط در صورت وجود یک جریان مستمر و رو به افزایش منابع ورودی که از طریق مالباختگان هرمی به سرشبکه‌ها پرداخت می‌شود، تداوم پیدا خواهد کرد. به همین دلیل است که سرنوشت تمام این شرکت‌ها تنها پس از گذشت مدتی از فعالیت، محکوم به شکست است.

از سوی دیگر وزارت ورزش و جوانان بر اساس گزارشی که در فصلنامه خود در اردیبهشت‌ماه سال گذشته منتشر کرده، نسبت به «شیوع دسیسه هرمی در پوشش بازاریابی شبکه‌ای» هشدار داده است. پژوهش میدانی فصلنامه علمی راهبردی ورزش و جوانان حاکی از آن است که بسیاری از شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای، توسط لیدرهای سابق شبکه گلدکوئست پایه‌گذاری شده‌اند و هنوز هم جزوه‌های آموزشی گلدکوئست در این شرکت­ها در حال توزیع است. بر اساس این مقاله، با بررسی تعدادی از فعالان بازاریابی شبکه‌ای استان یزد از سال ۹۵ تا ۹۷ مشخص می‌‎شود که با وجود ورود کثیری از افراد به مجموعه­ های شبکه‌ای، فقط تعداد محدودی از لیدرها به سودهای کلان دست پیدا می‌کنند و مابقی اعضاء عمدتاً به دریافت پورسانت­‌های حداقلی اکتفا می‌‌کنند.

عضو کانال تلگرام اول فارس شوید

%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84 %D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C %D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C %D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C

نوشته های مشابه

‫۲۵ دیدگاه ها

  1. منم رفتم بعد ۲روز دروغ گفتند اول گفتند راننده می خاهیم بعد کلاهبرداری در اومد

  2. کم چرت بگید
    بخاطر مالیات بیشتر گرفتن دولت از کیونت اون رو غیر قانونی اعلام کرد
    وگرنه چرا ۳۰درصد هواپیمایی ماهان
    امتیازش مال کیونت هست
    سال۸۰قرارداد رسمی دولت با کیونت هم هست

  3. نتورک یا کیونت یک راه مطمئن برای رسیدن به اهدافمن است ولی دقیقا اونایی ک دارن منفی حرف میزنن راجب نتورک اون ادمی ک تخم نداره ک زندگیش رو عوض کنه چون خودش ادم عوضی هست و این سیستم لیاقت میخواد نه ی ادم عوضی وقتی میخوای بری تو این سیستم ببین تو .. هست یا نه …..

  4. حاجی داداش مارم همینجوری گول زدن بردن کیونت پول مولاشو گرفتن خودشم نمیدونم چیکار میکنه دو ماه الان موندم ب… یا خودش میاد… :(

  5. کلاهبرداری شیادی دروغ فریب کسشر چرت مزخرفات لاشی گری عن گو و کلماتی از این قبیل میشه کیونت…منم به محض اینکه فهمیدم داستانشون کار و شغل نیست با جر و بحث و بدبختی از اون مکان اومدم بیرون.اگه کسی عقل تو سرش باشه تو این دور و زمونه نزدیک اینا نمیره و در ضمن … دهن هر چی مامور .. که نمیتونن یا نمیخان اینارو جمع کنن

  6. دوستان تو روخدا کیونت نرید.کلاه برداریه.خودم ماباختم…کسی کمک خواست به ایدی من در تلگرام پیام بدید…

  7. خواهشا ڪسی ازطریق تلفن یا پیامڪ گول این شرکت نتورڪ هرمی نخورید پولتون میگیرن بعد وادارتون میکنن که دونفردیگه گول بزنید تا پولتون زنده بشه ،هرچه پول وارد شبکه بشه توجیب سرشاخه ها میره ومالباخته ها که سرشون کلاه گشادرفته ،اکثرا هم بخاطر رویای زندگی شیرین و نوین درعرض مدت کوتاه ،لطفا کسی گول اینها رو نخوره

  8. سلام
    امکانش هست یه سری اطلاعات بگیرم ازتون
    یکس از دوستام رفته ۸ ماهه نیومده

  9. آقا کیونت کلاه برداریه…من ۱۱۰ میلیون پولم رفته و بدبخت شدم.نزارید جوونها بدبخت بشن…۰۹۹۰///۴۶۷۵…. شمارمه کسی اطلاعات خواست بهم بگه.

  10. راست هست این کیونت عالی هست من آمدم بیرون برای پول جور کردن ولی شماره تفسیر گم کردم اگه شما داری بفرستید

  11. من از یه شرکت شاکی شدم یکی از افیسرها گرفتم به نظرتون چیزی ایدم میشه یا نه خودم مال باختم

  12. آقا راسته من چند روز به دامشون افتادم توسط دوستم بعد به زور اومدم بیرون

  13. داداش من قرن ۲۱ .عصر ارتباطات یه خورده عقل داشته باشید….بیدار شید بابا بیدار

  14. چرا میگین دروغه وقتی واقعا داره رو اصول نتورک پیش می‌ره اگه هرم نتورک بده پس ایرانی ها هم نباید کار کنن

  15. واقعا راسته من خودم پارسال تو دام اینا افتاده بودم همه کسایی هم که تو دام اینا هستن همه بچه های شهرستان و مناطق محروم هستن ما رو نمیذاشتن حتی با خانواده در تماس باشیم تو پرند رباط کریم بودیم ۸۰ میلیون ازم پول میخواست که ۳۰ میلیونشو واریز کرده بودم خیلی تجربه تلخی بود

  16. خواهشا دروغ نگید کیونت کلاه برداره اگ کلاه برداره چرا کتابی که بنیانگذار کیونت نوشته تو ایران داره چاپ میش؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا