برخی رسانه ها نیز در ایران طی ده روز گذشته از توزیع واکسن حیات-واکس در مراکز بهداشت این کشور خبر دادهاند و مدعی شدهاند که این واردات توسط سازمان غذا و داروی ایران انجام شده؛ خبری که هنوز به طور رسمی تایید نشده ولی برخی شهروندان فعال در شبکههای اجتماعی که طی روزهای اخیر در ایران واکسینه شدهاند، خبر دادهاند که از واکسن تولید امارات دریافت کردهاند.
البته در صورت تایید رسمی این اخبار، ایران تنها واردکننده واکسن حیات-واکس نبوده، فیلیپین نیز چند روز پیش از ورود محمولهای شامل ۱۰۰ هزار دُز واکسن حیات-واکس به این کشور خبر داده بود.
گروه ۲۴ نیز شرکت دارویی جلفارِ امارات را برای مشارکت در اجرای این قرارداد همکاری انتخاب کرد. سپس تولید حیات-واکس از آوریل گذشته در خط تولیدی با ظرفیت دو میلیون دُز در ماه که متعلق به شرکت جولفار و در راس الخیمه مستقر است، آغاز شد. همچنین کارخانه جدیدی تا پایان سال جاری میلادی در شهر صنعتی خلیفه واقع در ابوظبی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
کارخانه جدید دارای سه خط پُر کردن و پنج خط بستهبندی تمام اتوماتیک ویالهای واکسن خواهد بود و ظرفیت تولید سالانه آن به ۲۰۰ میلیون دُز میرسد.
واکسن حیات-واکس یا همان سینوفارم هر چند متکی به فناوری سنتی و قدیمی تولید واکسن بر پایه ویروس غیرفعال یا ضعیف شده است ولی امکان نگهداری و انتقال آن در دمای معمولی یخچال، آن را در کنار آکسفورد-آسترازنکا به یکی از نامزدهای اصلی خرید کشورهای فقیر و در حال توسعه بدل کرده است.
در عین حال، سینوفارم از سوی سازمان جهانی بهداشت ایمن و موثر تشخیص داده شده و بر پایه بررسیهای مختلف کارآیی آن در مقابله با ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بین ۷۸ تا ۸۶ درصد تشخیص داده شده است. تا کنون نهادهای بهداشتی و دارویی ۶۴ کشور جهان مجوز استفاده اضطراری از آن را صادر کردهاند.