• 07 بهمن 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 132686

امروز مرغ را مثل شمالی ها ترش درست کنید واقعا خوشمزه است

مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که با روش‌ها و مواد متنوعی طبخ می‌شود. مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که با روش ها و مواد متنوعی طبخ می شود. این غذای خوشمزه در شهرهای مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه می شود، […]

مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که با روش‌ها و مواد متنوعی طبخ می‌شود.

مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که با روش ها و مواد متنوعی طبخ می شود. این غذای خوشمزه در شهرهای مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه می شود، البته بهترین نوع این غذا در استان های شمالی تهیه می شود. در استان های شمالی برای تهیه مرغ ترش از سبزی های معطر محلی استفاده می شود که همین امر باعث خوشمزه تر شدن این غذا می شود ،

مرغ ترش

 در استان مازندران برای تهیه مرغ ترش از سبزی‌های معطر محلی استفاده می‌شود که همین امر دلیل اصلی خوشمزه‌تر شدن این غذاست.

مواد لازم تهیه مرغ ترش برای ۴ نفر

۴ تکه مرغ متوسط (ران یا سینه)
۲۰۰ گرم گردو
یک کیلو سبزی شامل تره، گشنیز، جعفری، نعنا، چوچاق و ترش‌واش
۲۰۰ گرم آلوخورشی سیاه
۲ عدد پیاز متوسط
۴ حبه سیر
۱ ق‌چ دارچین
۱ ق‌چ زعفران
۱ ق‌س (پر) دانه انار پودرشده
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
۱ ق‌س رب انار، رب گوجه فرنگی و رب‌گوجه سبز
روغن به میزان لازم

۱. مرغ‌ها را خوب شسته، در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید. حالا مرغ‌ها را در روغن سرخ کنید. وقتی همه طرف مرغ‌ها سرخ شد آنها را کنار بگذارید.

۲. سبزی‌ها را شسته، آب آن را کاملا بگیرید و چرخ کنید و کناری بگذارید.

سیر و پیاز را پوست گرفته، آنها را هم چرخ کنید. آلوها را هم خیس کنید تا چند ساعت بمانند.

۳. گردو را هم در آسیاب ریخته، تا کاملا پودر شود در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. گردوی آسیاب شده را به همراه سیر و پیاز در روغن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.

۴. حالا نوبت سبزی است، آنها را هم سرخ کنید. در اینجا بعد از سرخ کردن سبزی، رب‌ها (رب انار، رب گوجه فرنگی و رب گوجه سبز) را به مواد اضافه کرده و برای مزه‌دار کردن نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را هم بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید. دانه انار پودر شده را هم اضافه کنید.

۵. حدود ۵ تا ۶ لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و خوب هم بزنید. باید خورش در این مرحله رقیق باشد. بگذارید تا حدود دو ساعت روی شعله کم بجوشد تا جا بیفتد.

۶. بعد از غلیظ شدن و جاافتادن خورش، مرغ‌های سرخ‌شده و آلو را به خورش اضافه کرده و دوباره بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه دیگر روی شعله خیلی کم بجوشد.

۷. زعفران آب کرده را هم به خورش بیفزایید و بعد خورش را از روی حرارت برداشته و به همراه برنج سرو کنید.

فوت و فن تهیه مرغ ترش

این خورش را طبق ذائقه‌تان می‌توانید ترش یا شیرین درست کنید که بستگی به مقدار رب‌های مصرفی و ترشی یا شیرینی آنها دارد. پس کم‌کم رب‌ها را اضافه کنید تا حدی که خورش با ذائقه‌تان سازگار باشد.

سبزیجات محلی تهیه مرغ ترش را از کجا بخریم؟

برای تهیه مرغ ترش در استان های شمالی از سبزیجات محلی مثل چوچاق و خالواش استفاده می شود ولی خب این سبزیجات در همه شهرها در دسترس نیستند. شما می توانید ترکیب ریحان، گشنیز، جعفری، نعناع و برگ سیر تازه را جایگزین سبزیجات محلی کنید.

سبزی‌های محلی، رب گوجه سبز و پودر دانه‌انار را می‌توانید از مغازه‌های فروشنده لوازم و مواد غذایی شمالی تهیه کنید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه خورشت مرغ ترش مازندرانی

نظرات