انتقال پول کارت به کارت مشمول مالیات می شود

سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده تا اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد، باید به عنوان مورد مشکوک فرار مالیاتی تلقی شود. اول فارس|مجله اقتصادی: در میز اقتصاد امروز آقایان شاهین مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی و سیاوش غیبی پور کارشناس امور مالیاتی درباره تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی گفت‌وگو کردند و به […]

کارت به کارت

سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده تا اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد، باید به عنوان مورد مشکوک فرار مالیاتی تلقی شود.
اول فارس|مجله اقتصادی: در میز اقتصاد امروز آقایان شاهین مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی و سیاوش غیبی پور کارشناس امور مالیاتی درباره تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی گفت‌وگو کردند و به سوالات زیر پاسخ داده شد.

جزئیات تصمیم ستاد اقتصادی دولت و پیشنهاد وزارت اقتصاد چه بود؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: خرداد فصل تسلیم اظهارنامه‌های مشاغل است؛ در تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات مستقیم، تسهیلاتی برای برخی از مودیان که آستانه درآمد پایین تری دارند، دیده شده که باعث می‌شود با پذیرش مالیات مقطوع، از تسلیم اظهارنامه و ارائه اسناد و مدارک معاف شوند.

نگهداری و ارائه اسناد و مدارک برای مودیانی با آستانه درآمدی پایین، هزینه بر است و همین باعث می‌شود تا اغلب اصناف از این سازوکار استقبال کنند. در این تبصره، معافیتی معادل ۳۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم لحاظ شده که به استناد بند «م» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ درنظر گرفته شده و حدود یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان می‌شود.

با توجه به افزایش قیمت‌ها و تورم، پارسال مودیان ما در شرایط خوبی قرار نداشتند؛ پس هیئت دولت حد نصاب ماده ۱۰۰ را در جلسه دیشب از ۳۰ برابر به ۱۰۰ برابر افزایش داد تا تعداد مودیان بیشتری بتوانند از ماده ۱۰۰ استفاده کنند و به جای تسلیم اظهارنامه، با تایید مالیات مقطوع تکالیف خود را تمام کنند. پارسال ستاد کرونا مبلغ را یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تعیین کرده بود که بعد‌ها به یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان رسید، اما با مصوبه دیشب ستاد اقتصادی دولت و افزایش رقم از ۳۰ درصد به ۱۰۰ درصد، سقف فروش یا درآمد مشمولین ماده ۱۰۰ به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید.

بالغ بر ۲ میلیون نفر از مودیان صاحبان مشاغل، می‌توانند از این موضوع بهره ببرند. این اصناف عمدتا در طبقه سوم مودیان قرار می‌گیرند که نیازی به داشتن اسناد و مدارک کامل و تنظیم دفاتر قانونی ندارند؛ سطح آستانه را تعریف کردیم و کسانی که زیر این مقدار درآمد داشته باشند، می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

آثار و تبعات این تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت یعنی توافقی شدن مالیات چیست؟

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: فعالان اقتصادی اکنون یا باید اظهارنامه پر کنند یا با همین تبصره ۱۰۰، مالیات پرداخت بپردازند. در این پیشنهاد جدید، در هزینه و وقت صرفه جویی خواهد شد و نشانه اعتماد به اصناف است که تبعات زیادی را به همراه دارد. افرادی که پارسال مقداری مالیات پرداخت کرده اند، بر همان اساس رشد جزئی خواهند داشت؛ مگر آن که کتمانی وجود داشته باشد. میزان افزایش، کمتر از ۵ درصد خواهد بود.

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: هدف این است که مودیانی که برای انجام تکالیف قانونی مشکل دارند، با این روش و با پذیرش مالیات مقطوع، شرایط بهتری داشته باشند. امسال دسترسی ما به اطلاعات بسیار بهبود پیدا کرده است؛ این میزان مالیات مقطوع، مورد تایید اصناف هم خواهد بود و یکی از مبنا‌های ما تراکنش‌ها و درآمد‌های کشور است.

این تغییرات چه نکات مثبتی به همراه دارد؟

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: در مرحله گذار مالیاتی هستیم و از روش‌های قدیمی به روش جدید حرکت می‌کنیم، اما هنوز سامانه طراحی شده، همه چیز را در بر نمی‌گیرد. مالیات، تکلیفی ملی است که باید با دقت همه چیز آن شفاف باشد؛ مبنا نباید تنها فروش باشد، چرا که بسیاری از خرید و فروش‌ها در سامانه ثبت نمی‌شود. امسال از اول خرداد شرایط ماده ۱۰۰ تعیین شد و شرایط بسیار بهبود پیدا کرده، اما هنوز شرایطی ایجاد نشده که بر فرار مالیاتی اثر گذار باشد.

چه تعداد پرونده مالیاتی برای امسال پیش بینی کرده‌اید؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: امسال در راستای اتصال کارتخوان‌ها به پرونده مالیاتی و بالغ بر ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار اظهارنامه و فرم تبصره ماده ۱۰۰ را از صاحبان مشاغل به عنوان مودیان جدید دریافت کردیم که انتظار داریم به حدود ۵ میلیون عدد برسد. هیچ جای دنیا نمی‌توان فرار مالیاتی را به صفر رساند.

در حوزه صاحبان مشاغل، انتظار داریم حدود ۷ میلیون مودی مالیاتی داشته باشیم که حدود ۵ میلیون آن شناسایی شده و قطعا با پیاده سازی پایانه‌های فروشگاهی، دریافت مالیات از اغلب این مودیان محقق خواهد شد.

شرایط ارائه معافیت‌های مالیاتی به چه صورت است؟

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۴۰۰، ۳۶ میلیون تومان است. افرادی که کارتخوان در اختیار داشتند امروز همه دارای پرونده مالیاتی شدند که تا سال آینده بیشتر هم خواهند شد. بسیاری از این ۲ میلیون نفر شناسایی شده، درآمد‌های کوچکی داشتند مثل دستفروش‌ها، اما برخی ارقام زیادی جابجا کرده‌اند.

برخی اصناف مشتری‌ها را وادار به واریز از طریق کارت می‌کنند؛ سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده تا اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد؛ باید به عنوان مورد مشکوک تلقی شود. حساب‌های تجاری و شخصی تفکیک شده‌اند، سقف تراکنش‌ها هم مشخص شده؛ برای کارمند ۲ میلیارد، مستمری بگیر یک میلیارد و فاقد شغل، ۵۰۰ میلیون تومان است، پس اگر بیش از این ارقام جابجا شده باشد، باید اظهارنامه مالیاتی پر کند.

وزارت اقتصاد چه اقداماتی برای شناسایی مودیان و میزان درآمد آن‌ها انجام داده است؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: سازمان امور مالیاتی از هوش مصنوعی برای شناسایی فعالان اقتصادی استفاده می‌کند. دارایی‌های افراد در ابتدا و انتهای سال مشخص است و مجموع خانوار، باید مالیات را بپردازند. اقدامات ما قطعا در دو سال آینده تاثیرات خود را نشان خواهد داد.

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: هوشمندسازی و تجمیع سامانه‌ها بسیار با تاخیر انجام شد. تفکیک بین درآمد و تراکنش هم هنوز شفافسازی نشده که باید انجام  شود. بانک اطلاعاتی مناسبی نداریم و اگر موجود باشد، دسترسی به آن‌ها بسیار سخت است.

سقف میزان معافیت مالیاتی چقدر است؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: هیچ معافیت مالیاتی خارج از قانون وجود ندارد و معافیتی که برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته شده، ۳۶ میلیون تومان است. ممکن است فعالیت‌هایی مثل کمک به مناطق محروم یا سایر موارد را انجام دهند که به این ۳۶ میلیون اضافه خواهد شد، اما مشمول تکمیل اظهارنامه است.

الزامی نداریم که مالیات مقطوع را بپذیرند و می‌توانند اظهارنامه مالیاتی را خودشان تکمیل کنند. اگر اطلاعات ابراز شده از سوی مودیان با اطلاعات ما همخوانی داشته باشد، در حد ریسک پایین قرار گرفته و تایید می‌شود. تمدید مهلت تکمیل اظهارنامه مالیاتی بعید به نظر می‌رسد.”باشگاه خبرنگاران جوان”

مطالب مرتبط

این کارها روی محصولات کشاورزی مشمول پرداخت مالیات است

کشف گور دو مامور مالیات که هویت شان هنوز معلوم نیست

مستاجران از پرداخت حق کمیسیون مشاوران املاک به شکل کارت به کارت خودداری کنند

نظرات

  • رضا

    تاریخ : ۱۵ - خرداد - ۱۴۰۱

    پس اونایی که تشریف میبرند ،ترکیه، و کانادا واسه خرید سیسمونی و پوشک بچه شون اونا هم مالیات میدن، دولت دیواری کوتاه تر از اقشار کم درامد و متوسط جامعه را پیدا نکرده ،


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۴ - خرداد - ۱۴۰۱

    عملا دولت دستش علنا تو جیب مردمه


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۴ - خرداد - ۱۴۰۱

    برا هرجابجایی دارید پول از ملت میگیرید په دیگه ارث…می خواین


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۴ - خرداد - ۱۴۰۱

    من نفس می کشم کجا باید مالیاتشو بدن لطفا راهنمایی بفرمایید بعد مالیات دریافتی به کدام… فرستاده می شود ؟؟؟؟؟


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۴ - خرداد - ۱۴۰۱

    شما که دارید از حقوق کارمند مالیات میگیرید از جنسی هم که از مغازه می‌خریم مالیات میگیرید یه دفعه بگید اگر پولی پس انداز کردید برای ماشین یا خانه بیایید دونگ بزنید بنام دولت تمام بدبختی ما از آنجا شروع شد که شما شروع کردید به مالیات غیر مستقیم از مردم بیشتر تورمی که ما داریم از همین مالیات غیر مستقیم است


  • هم وطن

    تاریخ : ۱۴ - خرداد - ۱۴۰۱

    شما حق این ندارید ازجیب مردم برای دولت که کسری بودجه دارد مالیات بگیرید پس مردم هیچ حقی تواین مملکت ندارد نفت گاز برق وهزاران چیزهای دیگر


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    ادارات دارائی و شهرداری و راهنمائی رانندگی دائم به فکر اخذ مالیات و عوارض و انواع پول بادآورده هستند


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    مالیات بردرامد یا تراکنش از نظراسلام درسته مسلمان .


  • علیرضا. حسابدار یه شرکت

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    بابا …صاحب کارخونه ای که من کار میکنم براش ۱۵ سال هست فرار مالیاتی داره یه وانت سند فرستادم اداره پولشویی فرار مالیاتی در حیابان پاسداران دو ساله در یغ از یه پیگیری …یه … که بر مسند کار باشن مملکت نابود میشه حالا اومده واسه ما کاردان شده …شما اعدام بشید کار مالیات درست میشه تا شما و کارمندات سر کارن فقط اختلاس و دزدی و فساد هست بیشتر میشه


  • مهران سحرخیز

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    تن شمار..


  • علی

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    ای …این دنیاکه رفاه وراحتی نداریم ، با این اوصاف فکرکنم اون دنیا هم ولمون نکنید … هی فکرمی کنیدچطوری عرصه رو برمردم تنگ وتنگ ترکنید …


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    … بگذارید کمی راحت زندگی کنیم


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۳ - خرداد - ۱۴۰۱

    مالیات هم اضافه شد . خدابه خیر بگذرونه


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۲ - خرداد - ۱۴۰۱

    واقعا خودتون که میلیاردها پول می گیرید یا وام می گیرید نه پس می دهید نه مالیات عیب نداره این چه قانونی هست که برای مردم میگذارید شاید یکی وام خونگی بگیرید بخواهد هر ماه قسطش کارت به کارت کنه یا قرض هم دیگه بدهند انوقت تراکنش بیشتر بشه انو موقع مالیات بده یک بازنشسته سه چهار میلیون داره مالیات بده اما خودتون تافته جا بافته هستید هر چه ظلم برای مردم خودتون فقط تسویه کنید مغت بخورید هیچ هم ندهید تبصره و قانون برای خودتون بگذارید که زیر همه اینها رد بشید بدون یک ریال که مالیات یا عوارص بدهید خدا ازتون نگذره امید وارم با این حق ناحق کردنتون


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۲ - خرداد - ۱۴۰۱

    پزشکان و دندانپزشکان و ارتوپدیها و سونوگرافیها و ازمایشگاهها و داروخانه داران و تراشکاران همه فرار بسیار زیادی دارند کارت به کارت پول می گیرند ..تراشکاران مربوط به خودرو درامد چندین میلیاردی د سال دارند و بررسی شود…در هر شهر پنج مورد بررسی تا عبرت بقیه شود


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۲ - خرداد - ۱۴۰۱

    واقعا شما چطور انسانهایی هستید،که دارید تا ….،تا دیگه نتونن زندگی کنن و مستقیم برن قبرستون


  • غلامعلی بارانی

    تاریخ : ۱۲ - خرداد - ۱۴۰۱

    والله لرای پیاده روی هم مالیت بایدبدهد


  • sasy

    تاریخ : ۱۲ - خرداد - ۱۴۰۱

    یاد فیلم رابین هود افتادم‌از فقرا میگرفتن‌میدادن به ثروتمندت


  • علی

    تاریخ : ۱۲ - خرداد - ۱۴۰۱

    دیگر راهی مانده برای …


  • حمید

    تاریخ : ۱۱ - خرداد - ۱۴۰۱

    یک میلیارد برای کارمند و پونصد تومن واسه بیکار ??? حالا با کارمندش کاری نداریم ولی بیکار چطور میتونه پونصد میلیون واریزی داشته باشه؟ اونم مشکوک حساب بشه؟ بابا یه بیکار که پونصد تومن واریزی داشته باشه باید مستقیم بره بازجویی?? یعنی هلاک قوانینشونم


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۱ - خرداد - ۱۴۰۱

    وام گرفتم سود پول را باید بدهم برای انتقال پول به کارتی که وام دریافت کردم تا قسط آن پرداخت شود هم باید مالیات بدهم آفرین به دولت .


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۱ - خرداد - ۱۴۰۱

    سلام این مالیات که میگیرند برای تراکنشها آیا این رادرنظرنمیگیرند که اجناس روزبه روزگرون میشه وسودکاسب کمه این چک میده درمقابل اجناس درواقع این پول مال شخص دیگراوموقع کاسب بنده خدا بایدمالیات بده اجاره بده مثال پروانه کسب داره مالیات بردرآمد میده بایداین ورم برای تراکنشها که گاهی به مشتریها خدمات میدندپول میدند چک داره مجبورمیشه کارت بکشه ای کاش یه ذره هم این دسگاهها امکاناتش زیادبودمثلا حداقل یه کارت به کارت میتونستیم بکنیم