هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش را دارد به همین دلیل هم کاربردش در آشپزی متفاوت هست. در این مطلب در مورد انواع پیاز کمی توضیحات بیشتری داده می شود که از این به بعد با دقت بیشتری در هنگام خرید، پیازها رو انتخاب کنید.
هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش را دارد
۱. پیاز زرد
معروفترین عضو خانواده پیازهاست که پوست قهوهای طلایی دارد و لایههای داخلی آن هم سفید یا سفید مایل به زرد هست. این نوع بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب میشود.
این پیازها به طور معمول بین بهار تا پاییز کشت و برداشت میشه، ولی آنها را در انبارها نگهداری میکنند، این پیازها ماندگاری خیلی بالایی دارند، آنها را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. به همین دلیل در تمام فصول در بازار موجود هست. پیاز زرد حکم شلوار جین را در دنیای پیازها دارد، در همهی کشورها شناخته شده هست و در همهی غذاها هم میشود از آن استفاده کرد. پیاز زرد بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب میشود.
۲. ویدالیا یا پیاز شیرین
این پیاز در اصل آمریکایی هست و اولین بار در منطقهی جنوب شرقی جورجیا کشت شده است. این نوع، شیرین، ترد و آبدار هست و کمی طعم آن به تندی میزند. به خاطر طعم شیرین و قندی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالی هست. همچنین پیازهای ویدالیای بزرگ یک انتخاب خیلی خوب برای درست کردن حلقههای پیاز سوخاری محسوب میشوند.
پیاز شیرین، شیرین، ترد و آبدار هست و کمی طعم آن به تندی میزند
۳. پیاز قرمز
این نوع رنگی زیبا با پوشش مخملی قرمز مایل به بنفش که مغز سفید رنگی دارد. به دلیل طعم ملایم و شیرین آن بهترین گزینه برای مصرف به صورت خام هست. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فلاونوئیدها و فیبر بیشتری دارد. به خاطر رنگ زیباش میتوانید برای تزئین بشقاب غذا ازش استفاده کنید.
برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. این پیاز هم در تمام فصول سال در بازار موجود هست و به مدت ۳ تا ۴ ماه میتوانید آنها را به راحتی در دمای خانه نگهداری کنید.
پیاز قرمز، برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها انتخاب مناسبی است
۴. پیاز سفید
این پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد. فرق نوع سفید و زرد در این هست که پیاز سفید، شیرینتر هست و ماندگاری کمتری را نسبت به پیاز زرد دارد. به طور کلی نوع سفید و قرمز بخاطر قند بیشتری که دارند نسبت به پیاز زرد عمرشان کوتاهتر است.
از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز هست، میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی بهترین گزینه هست. پیازهای سفید کوچک در سوپ، کاسرول و تاس کباب استفاده میشود، این نوع به پیاز آبپز معروف است.
این پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد
۵. پیاز گلابی شکل
این پیازها کوچک و شیرین هستند و طعم خاص و لذیذی دارند. در رنگهای سفید، زرد و قرمز در بازار وجود دارند، ولی رنگ سفید آن رایجتر است. این پیازها در ابتدا در آلمان و ایتالیا در باغچههای خانگی کشت شدن. بزرگترین ناراحتی در مورد استفاده از پیازهای تازهی گلابی شکل، پوست کردن آنهاست. برای راحتی کار آنها را داخل آب جوش بیندازید و به راحتی با انگشتانتان پوست آنها را جدا کنید. این پیازها انتخاب مناسبی برای ترشی، کبابی کردن، بخارپز کردن و استفاده در تاس کباب هستند.
۶. پیازچه
پیازچه یا پیاز سبز که برگهای سبز بلندی دارد با یک پیاز کوچک و کشیده در انتهای آن. ما ایرانیها معمولا از پیازچه در سبزی خوردن استفاده میکنیم و با برگهای آنها کوکو درست میکنیم. قسمت سفید رنگ پیازچه تند و تیزتر هست و میتوانید آن را با زنجبیل و سیر ترکیب کرده و برای طعم دار کردن غذاها ازش استفاده کنید، همچنین از برگهای پیازچه در سالاد هم میشود استفاده کرد.
از برگهای پیازچه در سالاد هم میشود استفاده کرد.
۷. پیاز بهاری
خیلی شبیه به پیازچه هست با این تفاوت که پیازی که در انتهای برگهای سبز رنگ دیده میشود، بزرگتر و گردتر هست. در واقع این یک نوع خاص از پیاز نیست بلکه همان پیازهای زرد، قرمز و سفید هستند که زودتر از موعد برداشت شدند. اینها را میتوانید به صورت کباب شده مصرف کنید و برگ آنها هم برای کوکو درست کردن مناسب است.
پیازهای بهاری را میتوانید به صورت کباب شده مصرف کنید.
۸. تره فرنگی
تره فرنگی هم یکی از انواع پیاز محسوب میشود و اگر طعم خاص آن را دوست داشته باشید، برای تهیه سوپهای خامهای و یا کوکو عالی و خوش طعم هستند.
تره فرنگی برای تهیه سوپهای خامهای و یا کوکو عالی و خوش طعم هستند
۹. شلوت یا شالت
شلوت یکیا از انواع پیاز هست که با لایههای ارغوانی روشن، یکی از سبزیجاتی هست که معمولا آن را دست کم میگیرند. این پیاز طعم خوشمزه و تندی دارد، اما بعد از خوردنش دهان بوی بدی میگیرد. یک انتخاب مناسب برای استفاده در تهیه انواع سسها به خصوص سسهایی که سرکه دارند، هست. باید آنها را ریز خرد کنید و در سرکه بریزید تا مثل ترشی برسند. شلوت برای پخت و پز هم مورد استفاده قرار میگیرد، ولی هرگز نباید این پیاز را سرخ کنید، چون تلخ میشود.
نظرات