این گزارش ویدئویی را ببینید تا بیشتر درباره این دروازه باستانی بدانید
عصر ایران: دو تکه آجر لعابدارند که به خط میخی بابلی روی آنها عبارتی نوشته شدهاست. «بابو»؛ احتمالا به معنای دروازه. این دو تکه آجر در داخل تپهای که به تل آجری شهرت دارد، پیدا شدهاست. هیات علمی ایران و ایتالیا طی ۱۰ سال مطالعه باستانشناسی، در تلآجری ردپای مهمی از حضور هخامنشیان، پیش از به قدرت رسیدن داریوش و ساخته شدن تختجمشید پیدا کردهاند. دروازهای که احتمالا به دستور کوروش کبیر، بنیانگذار سلسله هخامنشیان ساخته شدهاست.
کوروش را فاتح بابل، جایی در عراق کنونی میدانند. آنطور که منشور او برای ما میگوید، لشگر عظیم کوروش بدون خونریزی و جنگ و ویرانیهای پس از آن، در حالی که ساکنان یکی از عظیمترین شهرها و تمدنهای دوران باستان در مقابل او تسلیم شده بودند، از دروازه شکوهمند بابل یعنی دروازه ایشتار عبور کردهاست. دروازهای که شکوه و رنگهای خیرهکنندهاش، آنقدر چشمنوازی کردهاند که کوروش تصمیم میگیرد شبیه به آن را اما بزرگتر، در پارسه، در محوطهای که امروز نام تل آجری را بر آن گذاشتهایم بسازد.
این نخستینباری است که در باستانشناسی ایران بنایی کشف شده که از روی یک بنای دیگر ساخته شدهاست. این شباهت آنقدر زیاد است که حتی در ساخت دوباره دروازه ایشتار، در ایران از نمادها و اسطورههای بابلی استفاده شده است. از تصویر حیوانی ترکیبی از مار، شیر و اژدها که موشخوشو صدایش میکردند.
نظرتان را در باره این گزارش تاریخی برای ما بنویسید
پری
تاریخ : ۲۶ - بهمن - ۱۳۹۹
ما از نسل همون کوروشی هستیم ک برای اولین بار برای بشر حقوق تعیین کرد
منصوری
تاریخ : ۲۶ - بهمن - ۱۳۹۹
سلام
سپاس از سایت عصر ایران برای ارائه این گزارش زیبا کع گوشه ای از تاریخ با عطمت ایران باستان را بیان میکند.
گزارشگر محترم چند بار واژه «تل» را با ضمه «ت» بیان میکنند اما به گمان من این واژه بایستی با فتحه «ت» گفته شود.
سید مجتبی فخرایی
تاریخ : ۲۵ - بهمن - ۱۳۹۹
دوران هخامنشیان جز پر افتخار ترین دوران پادشاهی ایران است که همیشه در حال توسعه عدل گستری و فرهنگ و تمدن بوده است و پادشاه ایرانی کوروش بزرگ تمایل عجیبی به کشور گشایی بدون تخریب و جنگ داشته است و نابودی هخامنشیان به خاطر رعایت نکردن همین اصول بوده است .