لق شدن ایمپلنت به چه معناست؟
لق شدن ایمپلنت به این معناست که پیوند بین ایمپلنت و استخوان زیرین آن شل شده است. ایمپلنت دیگر کاملا ثابت نیست و به آسانی حرکت می کند. و این امر می تواند فرد را وادار به خروج ایمپلنت و در صورت داشتن شرایط لازم کاشت مجدد ایمپلنت نماید.
لق شدن پایه ایمپلنت
دلایل مهم در لق شدن ایمپلنت عبارت اند از:
- عفونت: یکی از مهمترین دلایل لق شدن ایمپلنت عفونت در اطراف آن است که می تواند پیوند استخوان و ایمپلنت را تخریب کند.
- ضعیف شدن استخوان: با گذشت زمان، استخوان اطراف ایمپلنت ممکن است ضعیف شود و به اندازه کافی پشتیبانی از ایمپلنت را نکند.
- صدمات بدنی: ضربه یا صدمه به دهان می تواند پیوند ایمپلنت و استخوان را تخریب کرده و باعث لق شدن آن شود.
- نگهداری نامناسب: عدم نظافت مناسب و مراقبت پزشکی به موقع میتواند در لق شدن ایمپلنت نقش داشته باشد.
پیامد های لق شدن ایمپلنت دندان
- لق شدن ایمپلنت دندان میتواند پیامدهای جدی برای سلامتی داشته باشد:
- التهاب: وقتی ایمپلنت لق میشود، باکتریها میتوانند وارد استخوان شوند و التهاب ایجاد کنند که باعث درد میشود.
- عفونت: این عفونت جدی حاصل از لق شدن ایمپلنت است که اگر درمان نشود میتواند استخوان را تخریب کند.
- از دست رفتن ایمپلنت:اگر عفونت درمان نشود، ایمپلنت بهطور کامل لق میشود و از بین میرود.
- تحلیل استخوان:بدون فشار دندان، استخوانهای اطراف آن شروع به تحلیل میکنند.
- کاهش اعتماد به نفس:از دست دادن ایمپلنت باعث افسردگی و کاهش اعتماد به نفس میشود.
- هزینه بیشتر:هزینه درمان عفونت و تعویض دوباره ایمپلنت باید پرداخت شود.
بنابراین نگهداری منظم از ایمپلنت بسیار مهم است تا از لق شدن جلوگیری کند.مراقبتهایی مانند نظافت صحیح دهان، رفتن به دندانپزشک به موقع و تمیز کردن فضای بین ایمپلنت و استخوان برای جلوگیری از باکتریها توصیه میشود.
ایمپلنتم لق شده چیکار کنم؟
اگر ایمپلنت برداشته شود بهتر است برای کاشت ایمپلنت مجدد به جای آن مدتی را صبر نمایید تا در صورت وجود عفونت در اطراف ایمپلنت لق شده آن را درمان کرد و همینطور در صورت عدم تراکم واستحکام کافی استخوان لثه اقدام به انجام پیوند استخوان شود و بعد از انجام این مراحل کاشت مجدد ایمپلنت دندان را انجام نمایید.
آیا می توان از ایمپلنت لق شده برای کاشت مجدد ایمپلنت استفاده گردد؟
ایمپلنت لق شده باید توسط متخصص برسی و ماشهد گردد تا بتواند تشخیص دهد که آیا پایه یا اباتمنت ایمپلنت اسیب دیده اند یا خیر در صورت تایید دندانپزشک متخصص پس از استریل کردن پایه ایمپلنت می توان دوبار از آن برای کاشت مجدد استفاده نمود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جایگزینی و هزینه ایمپلنت دندان ۱۴۰۲ به همراه مشاوره رایگان می توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.
لق شدن روکش ایمپلنت
روکش یا پروتز ایمپلنت که همان جایگزین تاج دندان هستند و قسمت بیرونی و ظاهری ایمپلنت دندان را تشکیل می دهند نیز ممکن است بر اثر اتفاقاتی لق شود و باعث ایجاد مشکل شود، از این قبیل اتفاقات می توان به مواردی مانند ضربه خوردن یا دندان قروچه اشاره کرد و نام برد. روکش های دندان را از مواد جنس های مختلفی می سازند که یکی از معروف ترین آن ها سرامیک است که داری مقاومت خوب و بالایی است ولی باز هم احتمال لق شدن و اسیب دیدن روکش ایمپلنت وجود دارد.
جوش نخوردن ایمپلنت
جوش نخوردن ایمپلنت دندان یکی از مهمترین مسائلی است که در روند موفقیتآمیز قرارگیری ایمپلنت مطرح میشود. متأسفانه در بسیاری از موارد ایمپلنتها به دلیل عوامل مختلف جوش نمیخورند. از جمله علل جوش نخوردن ایمپلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونت: عفونت در محل قرارگیری ایمپلنت میتواند باعث جوش نخوردن آن شود.
- ضعف استخوان: استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت و جوش خوردن آن وجود نداشته باشد یاث جوش نخوردن ایمپلنت دندان می شود.
- عدم تنظیم سطح ایمپلنت: اگر سطح ایمپلنت به درستی تنظیم نشود مشکل جوش نخوردن ایمپلنت پیش میآید.
- سیگار کشیدن: سیگار مانع رشد سلولهای لازم برای جوش خوردن ایمپلنت میشود.
- بیماریهای خاص: برخی بیماریها مانند دیابت و پرکاری تیروئید میتوانند جوش خوردن ایمپلنت را تحت تاثیر قرار دهند.
بنابراین برای جوش خوردن مطلوب ایمپلنت، باید از عوامل مزاحم نظیر عفونت، ضعف استخوان و … جلوگیری کرد، چون اگر ایمپلنت با استخوان فک جوش نخورد و لق بزند باعث شکست پروسه ایمپلنت دندان می شود و دردسر ها و مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
فیلد شدن ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان همواره بهترین درمان برای پر کردن جای دندان های از دست رفته و همینطور جایگزینی دندان های خراب افراد بوده و است ایمپلنت دندان با اینکه از دصد موفقیت بالایی برخوردار است ولی در بعضی از موارد امکان فیلد شدن ایمپلنت دندان یا به زبانی دیگر همان شکست درمان ایمپلنت نیز وجود دارد و در بعضی از موارد بعضی از افراد از شکست پروسه ایمپلنت دندان خود رنج می برند. البته احتمال و شانس شکست ایمپلنت دندان بسیار پایین بوده اگه که قبل از انجام ایمپلنت دندان توسط یک پزشک متخصص معاینه شده باشید و او تمام جوانب را سنجید باشد و به بهترین نحوه با بهر گیری از درمان های جانبی مورد نیاز در صورت لزوم اقدام به انجام کاشت ایمپلنت شما کرده باشد.
نظرات