چهار تصویر برای اینکه بدانید اگر فردی در خانه تان به کرونا مبتلا است چه کارهایی باید انجام دهید
اگر درخانه شما کسی به کرونا مبتلا است، پرهیز از سرایت کار آسانی نخواهد بود ولی بعضی کارها کمک میکنند خطر ابتلا را کاهش دهید و مانع آلوده شدن تمام خانه شوید.
بیش از یک سال است دنیا با همهگیری جهانی کرونا دست و پنجه نرم میکند. خیلیها میدانند در صورت بروز علائم بیماری چه باید بکنند و چه زمانی بهتر است خود را قرنطینه کنند تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنند. ولی اگر کسان دیگری با شما در یک خانه زندگی میکنند، پرهیز از سرایت و ابتلا کار آسانی نیست.
برای جلوگیری از انتقال ویروس، همه مبتلایان به کرونا باید از دیگران جدا شوند. دوره جداسازی افرادی که بیماریشان شدید نیست و به بیمارستان نمیروند، باید در خانه سپری شود. در بهترین حالت، بیمار باید فضای کافی داشته باشد تا بین ۱۰ تا ۱۴ روز جدا از دیگران بماند. ولی واقعیت این است که بیشتر افراد در فضاهای مشترک زندگی میکنند و مثلا امکان دستشویی جداگانه برای بیمار ندارند.
در اینجا به برخی پیشنهادی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اشاره میکنیم برای عفونتزدایی از محیط زندگی و جلوگیری از سرایت کرونا به دیگر اعضای خانه.
اتاق بیمار
درِ اتاقی که بیمار در آن میخوابد باید بسته بماند. جریان هوا مهم است بنابراین پنجره اتاق را باز کنید. برای کمک به گردش هوا از پنکه یا فن هم میتوان استفاده کرد. بیمار باید تمام وعدههای غذا را در اتاقش بخورد و دورریختنیهای او (دستمال، ماسک و غیره) باید در سطل آشغال جداگانه ریخته شود.
اگر امکان اتاق جداگانه برای بیمار وجود ندارد و کسان دیگری هم در آن محیط با بیمار زندگی میکند، بین جای حواب یا تختخواب دو متر فاصله بدهید و در صورت امکان، یک حائل فیزیکی مانند پرده حمام، یک مقوای بزرگ یا حتی یک لحاف یا ملحفه بزرگ بین آنها قرار دهید. اگر فقط یک تختخواب داربد، در جهت عکس هم بخوابید تا سر فرد بیمار سمت پای شما و تا حد امکان از سر شما دور باشد.
فاصلهگذاری کنید
بهترین حالت این است که هیچ کس وارد اتاق بیمار کرونا نشود ولی در صورت لزوم، هر دو باید ماسک بزنند و فردی که وارد اتاق بیمار می شود برای دست زدن به اشیاء داخل اتاق باید از دستکش یک بار مصرف استفاده کند. غذا باید دم در اتاق گذاشته شود و فقط زمانی که فرد دیگر از اتاق دور شده، بیمار آن را بردارد.
دستشویی
بهترین حالت این است که دستشویی و حمام بیمار جداگانه باشد. اگر این امکان وجود ندارد، بهتر است بیمار تا حد امکان بعد از دیگران از سرویس بهداشتی استفاده کند و بعد با دستکش سطوح را را تمیز و ضدعفونی کند.
بعد از استفاده بیمار از دستشویی یا حمام، سعی کنید مدتی از آن استفاده نکنید و با باز کردن پنجره، هوا را بع گردش درآورید. بیمار باید از حوله شخصی استفاده کند.
بهتر است بیمار خودش دستشویی یا حمام را تمیز کند ولی اگرمقدور نیست و شما باید این کار را انجام دهید، ماسک بزنید و از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید. بعد یکبارمصرفها را در سطل آشغال بیندازید و بلافاصله دستهایتان را بشویید.
دست زدن به اشیا
از وسایل بیمار استفاده نکنید. بیمار باید از بشقاب، قاشق و چنگال، لیوان و لوازم مخصوص به خودش استفاده کند. پس از استفاده، اینها را باید با مواد شوینده، آب گرم و دستکش یک بار مصرف شست. بعد دستکش را در بیاورید و ۲۰ ثانیه دستتان با صابون را خوب بشوبید. به لباس و ملحفههای کثیف با دستکش دست بزنید و تا زمانی که شسته نشدهاند، آنها را نتکانید. اینها را میتوان با لباس دیگر اعضای خانه با آب گرم شست. پس از شستن لباس، دستهایتان را بشویید.
نظرات