آرایش و زیبایی

این دو نوشیدنی را کنار بگذارید تا از ریزش مو جلوگیری کنید

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه و الکل می‌تواند باعث تحریک پوست سر و افزایش ریزش مو شود، در حالی که مواد مغذی مانند ویتامین دی، آهن و پروتئین برای سلامت مو ضروری هستند.

به گزارش اول فارس، به نقل از نشریه تغذیه و سلامت (Nutrition and Health)، مروری بر ۱۷ مطالعه با بیش از ۶۱ هزار شرکت‌کننده نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین و الکل با افزایش ریزش مو مرتبط است. این پژوهش که توسط محققان پرتغالی انجام شده، ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مو را بررسی کرده است. بر اساس این بررسی، حدود ۳.۳ میلیارد نفر در جهان ممکن است با نوعی از ریزش مو مواجه باشند.

تیم پژوهشی دریافت که در حالی که مواد مغذی خاص مانند ویتامین دی، آهن و پروتئین برای موهای سالم و قوی حیاتی‌اند، نوشیدن نوشابه و الکل با نازک شدن و ریزش مو ارتباط دارند. بر اساس این پژوهش، مردان جوانی که بیش از ۳.۵ لیتر نوشابه در هفته (حدود ۱۰ قوطی) مصرف می‌کردند، بیشتر احتمال داشت که ریزش مو گزارش کنند. این مواد غذایی موجب ترشح بیش از حد سبوم می‌شوند و این امر رشد میکروب‌های روی پوست سر را افزایش می‌دهد. در نتیجه، تحریک و التهاب تشدید شده و به ریزش مو کمک می‌کند.

با این حال، تنها نوشابه مقصر نیست. تیم پژوهشی دریافت که الکل نیز اثر مشابهی دارد و برخی مطالعات آن را با سفیدی زودرس و افزایش ریزش مو مرتبط دانسته‌اند. البته این یافته نیز به دست آمد که افرادی که الکل را گهگاه در جمع‌ها یا به طور منظم مصرف می‌کنند، به طور معناداری کمتر از کسانی که هرگز الکل ننوشیده‌اند، در معرض خطر ابتلا به آلوپسی آره‌آتا (طاسی منطقه‌ای) قرار دارند، با این حال شواهد موجود درباره تأثیر مصرف الکل بر آلوپسی نمی‌تواند به یک نتیجه‌گیری قطعی منجر شود. همچنین مشخص شد دوزهای بالای ویتامین آ با بدتر شدن برخی انواع آلوپسی مرتبط است.

این مرور نظام‌مند شواهدی هم یافت مبنی بر اینکه مصرف مواد مغذی خاص می‌تواند با بهبود سلامتی مو همراه باشد. افرادی با سطح بالاتر ویتامین دی کمتر دچار ریزش موی شدید بودند. رشد موی کسانی که مکمل آهن مصرف می‌کردند نیز بهتر بود. نویسندگان همچنین یادآور شدند که کمبود پروتئین موجب کاهش ضخامت و رنگ مو می‌شود. شرکت‌کنندگانی هم که رژیم غذایی غنی از سویا و سبزیجات چلیپایی داشتند، ریزش موی کمتری گزارش کردند که احتمالاً به دلیل خواص ضدالتهابی این مواد غذایی است.

نویسندگان در نهایت نتیجه گرفتند که سلامت مو تنها به ژنتیک محدود نمی‌شود، بلکه به آنچه وارد بدن می‌کنیم، نیز وابسته است و برای آنکه موها تا حد امکان ضخیم و درخشان باقی بمانند، بهترین راه کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین و تمرکز بر دریافت مواد مغذی کلیدی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا