امیرمحمد ایزدی از ایام نوجوانی، زندگی خود را وقف طبیعت کرده و قصد دارد احترام به محیط زیست را روز به روز بیشتر نهادینه کند، حتی اگر ناچار باشد یک تنه به دل طبیعت بزند و درختکاری، بذرکاری و ساخت آبشخور را به تنهایی تجربه کند.
۱۷ بهار از عمرش گذشته و در آستانه بهار امسال از سوی سازمان محیط زیست کشور مورد تجلیل قرار گرفته است.
به گزارش اول فارس، امیرمحمد ایزدی که از نوجوانی و زمانی که ۱۳ سال داشت، فعالیتهای زیست محیطی خود را با اراده آغاز کرده، اکنون در حالی که در ابتدای جاده جوانی قرار گرفته این مسیر را با بینش کاملتری دنبال میکند.او دانشآموز پایه دوازدهم رشته علوم و ادبیات انسانی دبیرستان نمونه دولتی امام خامنهای فسا است. اهداف بلندش در عرصه حفظ و احترام به محیط زیست، مثال زدنی است.
از اینکه با جمعی از دوستداران طبیعت به پاکسازی عرصههای طبیعی بپردازد و جنگل و مرتع را عاری زباله کند، احساس شادی و سرور میکند و زمانی که پرندگان و حیوانات از آبشخورهایی که او ساخته آب مینوشند، شوقی سرشار وجودش را فرا میگیرد.
از دل سرد خاک تا دامان گرم طبیعت
هرگاه بذری که کاشته از دل خاک سرد به گرمای دامان طبیعت پا میگذارد، او هم شادمانه به مسیر پرشور خود ادامه میدهد تا رفاقتش را با جنگل و درختان تازه کند.زندگی او وقف طبیعت شده و قصد دارد احترام به محیط زیست را روز به روز بیشتر نهادینه کند، حتی اگر ناچار باشد یک تنه به دل طبیعت بزند و درختکاری، بذرکاری و ساخت آبشخور را به تنهایی تجربه کند.در آستانه نوروز با این فعال محیط زیست که خود را برای روزهای بهاری و استقبال از طبیعت سبزقبا آماده میکند، گفتگویی داشتیم که در ادامه میخوانید:
شکار غیرمجاز را بلافاصله به اداره محیط زیست اطلاع میدهم
فارس: فعالیتهای خود را در زمینه حفاظت از محیط زیست شرح دهید:امیرمحمد ایزدی: با همکاری اداره محیط زیست فسا، چندین آبشخور جهت استفاده حیات وحش در مناطق کم آب احداث نمودم و در بعضی مواقع به آبشخورها آبرسانی می نمایم. در امر درختکاری با ادارات محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان همکاری دارم و در اوقات فراغت، خودم اقدام به جمع آوری زباله های رها شده در طبیعت میکنم، همچنین در صورتی که تخلفات زیست محیطی مخصوصا شکار غیرمجاز مشاهده کنم بلافاصله به محیط زیست اطلاع میدهم.
ایده اولیه و انگیزه این اقدامات از کجا شکل گرفت؟
ایزدی: زمستان سال ۹۸ بود که با گروه انجمن جنگل سازان شهرستان فسا آشنا شدم و من که عاشق طبیعت و محیط زیست بودم، در همان سال به این انجمن پیوستم و فعالیت های متنوع در راستای محیط زیست را شروع کردم. فعالیتهایی شامل جمع آوری زباله، ساخت آبشخور، درختکاری، بذرکاری، شرکت در مهار آتش سوزی جنگل و… را به تدریج بیشتر کردم تا اینکه از سوی سازمان های منابع طبیعی و محیط زیست کشور مورد تقدیر قرار گرفتم.
برای اینکه عموم مردم نسبت به محیط زیست، احساس مسئولیت و تعهد کنند، چه برنامهای دارید؟
ایزدی: با استفاده از فضای مجازی و حقیقی مردم را نسبت به مشکلات محیط زیست و راه های حفاظت از آن و همکاری با ادارات متولی آگاه تر نماییم، انتشار تصاویر و اقدامات انجام شده در راستای حفاظت از محیط زیست در فضای مجازی جهت فرهنگ سازی، برگزاری دوره های آموزشی در مدارس با همکاری با کارشناسان محیط زیست، برگزاری مراسم در سطح مدارس و شهرستان به مناسبت های محیط زیستی مانند روز هوای پاک، روز زمین پاک و روز جهانی محیط زیست.
تهیه کیسه های پارچه ای و توزیع در نانوایی ها جهت جایگزینی به جای کیسه های پلاستیکی، تهیه کیسه زباله توزیع بین گردشگران و به ویژه گردشگران طبیعتگرد که بیشتر وقت خود را در تفرجگاههای طبیعی و عرصههای جنگلی سپری میکنند.
آیا برای رسیدن به هدف حفاظت از محیط زیست، فعالیتهای پویش وار و گردهمایی مجازی یا حقیقی انجام دادهاید؟
ایزدی: از تمام فعالیت هایی که در راستای حفاظت از محیط زیست انجام داده ام فیلم و عکس تهیه نموده و ضمن ارسال به ادارات محیط زیست و منابع طبیعی در گروه های مجازی مدرسه و گروه های که در سطح شهرستان فعالیت می کنند انتشار میدهم. این اقدام علاوه بر فرهنگسازی، میتواند باعث ترغیب دوستان به کار گروهی در جهت احترام به محیط زیست منجر شود.
فارس: خاطرهای جالب از احترام مردم به محیط زیست بفرمایید؟
ایزدی: زمستان سال گذشته که به میانجنگل شهرستان فسا رفته بودیم، انبوه زباله ها را دیدم که چهره طبیعت را زشت کرده، بلافاصله پلاستیک هایی که اداره محیط زیست فسا به من داده بودند، بین مردم توزیع کردیم و با کمک مردم مشغول به جمع آوری زباله های طبیعت شدیم. آن روز حس و حال قشنگی به من دست داد که توانستیم با افراد جوان و مسن زباله ها را جمع آوری کنیم و زیبایی طبیعت بدون زباله را با چشم های خودمان ببینیم.
برای حفاظت از محیط زیست، چه توصیهای به نوجوانان و همسالان خود دارید؟
ایزدی: استفاده نکردن از ظروف یک بار مصرف، نریختن زباله در طبیعت و جمع آوری زبالههای رها شده در طبیعت، صرفه جویی در مصرف انرژی به ویژه آب، همکاری با ادارات مربوط جهت حفاظت از پوشش گیاهی، جنگلی و درختان، توصیه به همکلاسیها دوستان و اطرافیان جهت احترام به محیط زیست و منصرف نمودن آنها از شکار غیرمجاز و در نهایت استفاده از کیسه های پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی|گزارش از: سمیه انصاری – خبرگزاری فارس
مردانی
تاریخ : ۳ - فروردین - ۱۴۰۳
باسلام امیدوارم، تعداد جوانان علاقه مند و فعال به محیط زیست مانند آقای ایزدی ،بیشتر شوداما برای جلوگیری از تبدیل جنگل ها به بیابان باید اقدام اساسی از طرف دولت هم انجام شود
نیلو
تاریخ : ۳ - فروردین - ۱۴۰۳
امیدوارم تعداد طبیعت دوستان مانند آقای ایزدی در کل کشورمان ،روز به روز زیادتر شود
اما مبارزه با کم ابی و جلوگیری از تبدیل جنگل ها به بیابان ، نیاز به برنامه های گسترده از طرف دولت دارد.
عباسی
تاریخ : ۲ - فروردین - ۱۴۰۳
احسنت هم استانی عزیز من همیار طبیعت هستم به این چنین جوانان افتخار میکنم خودم چند چشمه تو طبیعت روستام احیا کردم هیچ چیز لذت تر وخوشحالتر از اون که میدیدم پردنگان حیوانات گنگه زبون به راحتی آب میخورند لذت برام نداشت
فریدون
تاریخ : ۲ - فروردین - ۱۴۰۳
ضمن تبریک سال نو ۱۴۰۳ خورشیدی. باید به چنین جوانان متعهدی درود فرست و ماهم یاد بگیریم طبیعت اطراف مان را ارج نهیم واقعا ممنون جناب ایزدی.
برزو
تاریخ : ۲ - فروردین - ۱۴۰۳
سلام و درود بی پایان به نوجوانی که با این طرز فکر در جامعه ما زندگی می کند بیایید با هم طبیعت را بسازیم