این گیاه آپارتمانی بسیار سمی و کشنده است+عکس

به گزارش اول فارس، دیفن‌باخیا (نام علمی: Dieffenbachia) نام یک سرده از خانوادهٔ گل‌شیپوریان (آراسه) است. این گیاه بومی آمریکای استوایی است. ساقه‌های سادهٔ آن سرتاسر پوشیده از برگ‌های غلافیِ رنگارنگ و خالدار است. کریستال‌های رافید یاخته‌های این گیاه حاوی بلورهای کلسیم اگزالات معروف به رافید (کریستال‌های دوسر سوزنی) بوده و چنانچه برگ‌هایش خورده شوند باعث مسمومیت و ورم و دیسفاژی و گاه مرگ می‌گردند. سم رافید با جوشاندن نیز از بین […]

به گزارش اول فارس، دیفن‌باخیا (نام علمیDieffenbachia) نام یک سرده از خانوادهٔ گل‌شیپوریان (آراسه) است. این گیاه بومی آمریکای استوایی است. ساقه‌های سادهٔ آن سرتاسر پوشیده از برگ‌های غلافیِ رنگارنگ و خالدار است.

کریستال‌های رافید یاخته‌های این گیاه حاوی بلورهای کلسیم اگزالات معروف به رافید (کریستال‌های دوسر سوزنی) بوده و چنانچه برگ‌هایش خورده شوند باعث مسمومیت و ورم و دیسفاژی و گاه مرگ می‌گردند. سم رافید با جوشاندن نیز از بین نمی‌رود.
اما شاید بد نباشد بدانید هرگیاه از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار است که می تواند در مواردی سلامتی شما را تهدید کند برای مثال گیاه دیفن باخیا.

در سراسر دنیا مردمانی هستند که علاقه وافری به نگه داری از گل و گیاهان مختلف دارند. همانطور که می دانید گل و گیاهان انواع مختلفی دارند و هرکدام شرایط نگهداری و مراقبت خاص خود را می طلب اند. اما نگهداری از برخی از آن ها می تواند به قیمت جان شما تمام شود.

همچنین امروزه باتوجه به شکل زندگی هایی که معطوف به آپارتمان شده اند نگهداری از گیاهان کاری دشوار شده است زیرا باید گیاهی را برای نگهداری انتخاب کنید که با شرایط نور و خانه آپارتمانی شما سازگار باشد. این نوع گیاهان، گیاهان آپارتمانی می گویند.

دیفن باخیا
گیاه خانگی دیفن باخیا سمی ترین گیاه آپارتمانی است که باید از تماس این گیاه با چشم و دهان پرهیز کنید زیرا در صورت تماس با زبان باعث تورم بافت های گلو شده و زبان را فلج می کند و می تواند باعث خفگی یا مرگ فرد شود.

این گیاه مانند برگ انجیری بسیار سمی است و باید از دسترس نوزادان و کودکان نوپا که احتمال می‌دهید برگ‌های آن را به دهان بگذارند، دور نگهداشته شود. قطره‌های شبنم مانند روی برگهای این گیاه نیز چون خود گیاه سمّی هستند. این گیاه در صورت بلعیده شدن، به دهان، زبان و حلق آسیب می‌رساند و شخص یا دچار تنگی نفس ویا ناتوانی تکلم می‌شود. سم موجود در این گیاه کلسیم اگزالات نام دارد.

جویدن این گیاه باعث اریتما می‌شود و درمان رایج مصرف این گیاه با آنتی هیستامین‌ها یا ضد دردها یا به ندرت با شستشوی معده، انجام می‌شود. ۷۰ درصد مسمومین با رافید، کودکان زیر ۵ سال هستند.

مطالب مرتبط

مراقبت و پرورش اصولی گیاه زیبای گلوکسینیا

نحوه مراقبت و تکثیر گیاه خفن و زیبای دیفن باخیا

نظرات