الگوی خواب مناسبی برای خود داشته باشید
خواب به تنظیم عملکرد سلولی و بهبود سلامت بدن کمک میکند؛ اخیرا یک مطالعه اخیر نشان میدهد که طول عمر به احتمال زیاد به الگوهای منظم خواب مانند رفتن به رختخواب و بیدار شدن بستگی دارد. البته مدت زمان خوابیدن هم مهم است چراکه خواب کم یا زیاد بر سلامت بدن موثر است.
به عنوان مثال، خواب کمتر از ۵ تا ۷ ساعت در شب با یک خطر ۱۲ درصد احتمال مرگ زودرس را افزایش میدهد همچنین خواب بیش از ۸ تا ۹ ساعت در شب نیز میتواند طول عمر خود را تا ۳۸ درصد کاهش دهد؛ خواب بیش از حد ممکن است التهاب را افزایش داده و خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و چاقی را افزایش دهد.
از سوی دیگر، خواب بیش از حد میتواند به افسردگی، فعالیت بدنی کم و شرایط نامشخص سلامتی مرتبط باشد، که ممکن است بر زندگی تأثیر منفی داشته باشد.
چای یا قهوه بنوشید
هر دو نوشیدنی قهوه و چای به کاهش خطر بیماریهای مزمن کمک میکنند؛ به عنوان مثال، پلی فنلها و کاتچینهای موجود در چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
به همین ترتیب، قهوه به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و برخی از سرطانها و بیماریهای مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون مرتبط است علاوه بر این، مصرف کنندگان قهوه و چای ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به دیگران نسبت به مرگ زودرس در امان هستند.
البته نباید فراموش کرد که مصرف بیش از حد کافئین همچنین میتواند به اضطراب و بی خوابی منجر شود، بنابراین میزان مصرف چای و قهوه را به حدود ۴۰۰ میلی گرم در روز معادل ۴ فنجان قهوه در روز محدود کنید.
به طور کلی شش ساعت طول میکشد تا اثرات کافئین فروکش کن. بنابراین، اگر کسی دچار مشکل اختلالات خواب است باید میزان مصرف این ماده از روز قبل کنترل کند.
وظیفه شناس باشید
وظیفه شناسی به توانایی فرد در خودپنداره و هدف گرایی وابسته است؛ براساس دادههای یک تحقیق که روی ۱۵۰۰ پسر و دختر انجام شد، پژوهشگران دریافتند افرادی که از کودکی که تعهد کاری بیشتری داشتند، ۱۱ درصد بیشتر از همتایان خود طول عمر دارند.
افراد داوطلب این پژوهش فشار خون پایین و شرایط روحی بهتری نسبت به دیگران داشتند همچنین خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای این چنینی هم در افراد وظثفه شناس کمتر است.
دایره اجتماعی خود را پرورش دهید
محققان معتقدند که حفظ شبکههای اجتماعی سالم میتواند تا ۵۰ درصد به افزایش طول عمر و کیفیت زندگی کمک کند در واقع، داشتن فقط ۳ روابط اجتماعی میتواند خطر ابتلا به مرگ زودرس را تا بیش از ۲۰۰ درصد کاهش دهد.
مطالعات همچنین نشان میدهد که شبکههای اجتماعی سالم باعث تغییرات مثبت در قلب، مغز، شرایط هورمونی بدن و سیستم ایمنی میشود همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک میکند.
یک دایره اجتماعی قوی به افراد کمک میکند تا واکنش منفی نسبت به استرس داشته باشند علاوه بر این موضوع حمایت از دیگران هم به افزایش طول عمر کمک میکند.
اجتناب از استرس مزمن و اضطراب
اضطراب و استرس ممکن است به طور چشمگیری طول عمر خود را کاهش دهد؛ زنان با با استرس بالا، تا حدود دو برابر بیشتر ازسایر بانوان به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، یا سرطان ریه مبتلا میشوند همچنین خطر مرگ زودرس در مردان مضطرب و نسبت به همتایان آرام آنها تا ۳ برابر بیشتر است.
خنده و خوش بینی دو راهحل کلیدی برای کاهش استرس است؛ مطالعات نشان میدهد افراد بدبین ۴۲ درصد بیشتر در خطر مرگ زودرس قرار دارند.