سلامتخانواده

درمان جوش صورت در دوران بارداری با چند روش موثر خانگی

جوش بارداری اصلا چیز خوشایندی نیست. درمان های خانگی برای رفع آن ها وجود دارد اما بهتر است قبل از هر چیزی علت آن را متوجه شویم . بسیاری از افراد احساس می کنند که بعد از بارداری پوست درخشانی پیدا کردند اما بعضی دیگر جوش های بدتر از جوش نوجوانی را تجربه می کنند.

درمان جوش دردوران بارداری

علت اساسی را پیدا کنید
آکنه یا جوش در دوران بارداری مربوط به مشکلات پوستی نیست، بلکه مشکل کل بدن را شامل می شود. بارداری استرس و فشار زیادی به بدن وارد می کند و بنابراین عامل ایجاد این مشکل خواهد بود.

درمان جوش های بارداری با سلامت روده
همه ما می دانیم که سلامت روده به سلامت ذهن هم وابسته است و می تواند روی سلامت پوست تاثیر گذار باشد. متخصصان پوست به این نتیجه رسیدند که ارتباط بین سلامت روده و جوش وجود دارد و معمولا افرادی که در دوران بارداری دچار جوش می شوند مشکلات گوارشی دارند اما باید چه اقداماتی انجام داد.

غذا های سالم بخورید
مطالعات نشان می دهد که سطح بالای قند و لبنیات با جوش بارداری ارتباط دارد. پس، از مصرف مواد غذایی پر از قند و فرآوری شده خودداری کنید . بیشتر از سبزیجات استفاده کنید و در مصرف قندهای طبیعی تعادل داشته باشید . محصولات لبنی را به صورت ارگانیک مصرف کنید.

 به رژیم غذایی خود ژلاتین یا کلاژن اضافه کنید
ژلاتین به سلامت استخوان ها کمک می کند و یک راه عالی برای سلامت گوارش است. اگر به این ماده دسترسی ندارید، می توانید کمی کلاژن تهیه کنید و با آن اسموتی مثل اسموتی ماست درست کنید .

 مکمل مصرف کنید
با پزشک خود در مورد استفاده از مکمل ها در دوران بارداری صحبت کنید. مکمل گلوتامین می تواند گزینه مناسبی باشد و گوارش را بهبود ببخشد.

 پروبیوتیک ها را در برنامه روزانه تان بگنجانید
بدن نیاز به باکتری های مفید برای کمک به گوارش غذا و سالم نگه داشتن کل بدن دارد . مکمل هایی که حاوی پروبیوتیک با کیفیت بالا هستند ، به شدت عالی عمل می کنند و به سلامت افراد در دوران بارداری کمک خواهند کرد.

بارداری

 میزان مصرف امگا ۳ را متعادل کنید
دنیای مدرن باعث شده است که میزان امگا ۳ و امگا ۶ به هم بریزد و از تعادل خارج شود. مصرف زیاد اسید چرب امگا ۶ باعث ایجاد التهاب و آسیب دیدگی هایی به گوارش و روده می شود. خانم های باردار باید به اندازه کافی امگا ۳ را از ماهی روغن های طبیعی دریافت کنند و از مصرف کره، آجیل به مقدار زیاد خودداری کنند. روغن های دانه ای مثل کانولا و یا آفتابگردان نیز نباید توسط خانم های باردار مصرف شود. این خانم ها باید از چربی های طبیعی مثل روغن نارگیل یا روغن زیتون استفاده کنند.

ناتعادلی هورمونی
تغییر زیاد در میزان هورمون ها در دوران بارداری می تواند عاملی برای مشکلات پوستی در بعضی از خانم ها شود . اگر به جوش بارداری دچار شدید و قبلاً هیچ مشکلی نداشتید ، احتمالا دلیل آن تغییرات هورمونی است که از حد تعادل خارج شده و بعد از سپری کردن این دوران بهبود پیدا خواهد کرد اما در این دوران باید چه اقداماتی انجام داد ؟

 باز هم باید غذاهای سالم بخورید
بدون مصرف مواد غذایی سالم و یک رژیم غذایی متناسب نمی توانید تعادل هورمونی را ایجاد کنید . روغن نارگیل، آووکادو و مصرف ماهی هایی مثل سالمون کمک کننده خواهد بود.

از سموم دوری کنید
بسیاری از محصولات حاوی سموم هستند و تولید هورمون در بدن را به هم می ریزند. پس سعی کنید خودتان از محصولاتی مثل سرکه، جوش شیرین و دیگر روغن های طبیعی استفاده کنید و مواد شیمیایی را کنار بگذارید. این محصولات برای پاکسازی بسیار عالی هستند و فاقد سموم می باشند.

 به اندازه کافی بخوابید
خواب به اندازه کافی نقش مهمی در عملکرد مناسب بدن دارد . ریتم شبانه روزی بدن با خواب مناسب تقویت می شود و بنابراین می توانید روز خود را بهتر از قبل شروع کنید. اگر بعد از تاریک شدن هوا بیش از حد در معرض نور زیاد باشید ، تولید ملاتونین کاهش پیدا می کند که هورمون اصلی برای میل جنسی است.

 طب سوزنی
بسیاری از خانم ها مشکلات هورمونی خود را از طریق طب سوزنی درمان می کنند که می تواند تعادل هورمونی را در دوره بارداری هم برگرداند و به از بین بردن جوش بارداری کمک کند.

طب سوزنی

کمبود مواد مغذی برای جلوگیری و درمان جوش بارداری
کمبود بعضی از مواد مغذی می تواند عاملی برای مشکلات پوستی مثل آکنه و جوش باشد.

نوشیدن چه دمنوش هایی در دوران بارداری بی ضرر و مفید است؟

 کمبود ویتامین آ
کمبود ویتامین آ برای سالم نگه داشتن و مراقبت از پوست بسیار مناسب است. کمبود ویتامین آ عاملی برای زخم شدن پوست، مشکلاتی مثل خشن شدن و یا جوش است. افزایش مصرف ویتامین آ می تواند به از بین بردن این جوش ها کمک کند و البته باید از مواد کاملا طبیعی مثل تخم مرغ و جگر به بدن برسانید. مصرف مکمل های ویتامین آ به صورت مصنوعی ممکن است عاملی برای نقص جسمانی نوزاد شود.

 کمبود ویتامین ث
ویتامین ث برای ساختار کلاژن بسیار مهم است و به سلامت پوست کمک می کند . خانم هایی که در دوران بارداری جوش می زنند ، معمولا مصرف ویتامین ث کمی دارند . افزایش مصرف ویتامین ث می تواند سلامت پوست آن ها را تنظیم کند. ویتامین ث در موادی مثل فلفل دلمه ای ، سبزیجات برگ دار، چغندر، بروکلی، توت فرنگی، کیوی و بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر وجود دارد.

کمبود زینک
کمبود زینک می تواند عاملی برای جوش در دوران بارداری شود. مکمل زینک می تواند به اندازه یک آنتی بیوتیک برای پاکسازی جوش ها مناسب باشد و همچنین راه ایمنی محسوب می شود. منابع رژیمی زینک شامل گوشت قرمز و دانه کدو تنبل است.

زینک

درمان های موضعی طب سنتی برای جوش بارداری
 پاکسازی با روغن
مقداری روغن کرچک را با روغن جوجوبا ترکیب کنید و روزانه به صورتتان بزنید. روغن جوجوبا باید سه برابر روغن کرچک استفاده شود. پاکسازی پوست با این ترکیب روغنی به تعادل رطوبت پوست کمک می کند و منافذ پوستی را پاکسازی کرده و سلول های مرده را از بین می برد.

 پاکسازی با عسل
خواص ضد باکتریایی عسل خام شامل پاکسازی ملایم هم می شود . یک قاشق چای خوری عسل خام را با کمی آب گرم ترکیب کنید و آن را به کل صورتتان پخش کنید و بعد از چند دقیقه صورت را شسته و خشک کنید.

 روغن نارگیل
روغن نارگیل یک درمان مناسب برای جوش بارداری است . از این روغن به عنوان مرطوب کننده در زمان هایی که پوستتان احساس خشکی دارد استفاده کنید.

 ماسک خاک رس
خاک رس سموم بدن را از بین می برد و دارای خواص ضد باکتریایی است و به عنوان ماسک پوست بسیار عالی عمل می کند . یک قاشق چای خوری خاک رس را با یک قاشق چای خوری آب در یک کاسه مخلوط کرده و مستقیماً با دست به صورتتان بزنید . این ماده باید حالت خمیری داشته باشد و روی کل صورت پخش شود و ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس صورت را با آب گرم بشویید.

 تونر طبیعی
سرکه سیب پوست را متعادل می کند ، سلول های مرده را لایه برداری کند و چربی اضافه را از بین می برد . این تونر دارای خواص ضد عفونی و ضد باکتریایی است و برای جوش بارداری مناسب است . کافی است مقداری سرکه سیب را با آب تصفیه شده به اندازه دو یا سه برابر سرکه سیب ترکیب کنید و سپس آن را بعد از پاک سازی پوست به صورت تان بزنید . این تونر بقایای میکاپ را به خوبی از روی پوست برمی دارد.

 پروبیوتیک های موضعی
اگر پروبیوتیک های خوردنی برای پوست مفید عمل کنند، پروبیوتیک های موضعی هم می توانند این کار را انجام دهند . شواهد نشان می دهد که پروبیوتیک های موضعی کار آمد هستند اما هنوز نیاز به مطالعات بیشتری هست. همچنین می توانید یک عدد کپسول پروبیوتیک را با یک روغن طبیعی مثل روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را به صورتتان بزنید .

 کمپرس گرم
کمپرس گرم به پاک سازی جوش های صورت در کمترین زمان ممکن کمک می کند. دمای گرم باکتری ها و آلودگی ها را از روی منافذ پاک می کند و سلول های مرده را برمی دارد و همچنین جوش را کاهش می دهد. یک قاشق چای خوری نمک را در دو فنجان آب گرم ترکیب کنید و سپس یک عدد پد را داخل این ترکیب کرده ، آب اضافی آن را بگیرید و این کمپرس گرم را به مدت ۱۰ دقیقه روی ناحیه مورد نظر در صورت نگه دارید . زمانی که محلول خنک شد، دوباره این کار را تکرار کنید و چند بار در روز این کار را انجام دهید.

زردچوبه
زردچوبه یک ضد عفونی کننده طبیعی است که به بهبود جوش صورت کمک می کند و همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است و باکتری هایی را که عامل آکنه و جوش هستند، می کشد. همچنین رنگ کلی پوست را بهبود می بخشد. یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را با کمی آب ترکیب کنید تا حالت خمیر به دست آورد. این خمیر را به ناحیه مورد نظر در صورت بزنید و تقریباً یک ساعت صبر کنید و سپس صورت را بشویید . یک الی دو بار در روز از این روش به مدت چند روز استفاده کنید.

 آلوئه ورا
آلوئه ورا یکی دیگر از درمان های طبیعی برای جوش های دوران بارداری محسوب می شود و به درمان آن ها کمک می کند زیرا خواص ضد التهابی دارد و همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است . کافی است که برگ آلوئه ورا را باز کنید و ژل تازه آن را استخراج کنید و سپس مقداری از این ژل را به ناحیه مورد نظر زده و حدود ۱ دقیقه به آرامی ماساژ دهید . ۲۰ الی ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را بشویید . یک الی دو بار در روز این روش را تکرار کنید.

لیمو
در مطالب قبلی بخش سلامت نمناک با موضوعدرمان جوش و آکنه صورت خواندید که لیمو یکی از درمان های طبیعی برای از بین بردن جوش است که دارای خواص ضد میکروبی است و با باکتری هم مبارزه می کند و همچنین سطح قلیایی پوست را متعادل می کند. مقدار کمی آب لیموی تازه را با استفاده از پد نخی به صورت بزنید. ۲۰ دقیقه یا بیشتر صبر کنید و سپس صورتتان را با آب بشویید. یک الی دو بار در روز انجام دهید.

 جو
جو دارای خواص خنک کنندگی و نرم کنندگی است و به شدت با جوش و آکنه مبارزه می کند، سلول های مرده را برمی دارد و بافت پوست را بهبود می بخشد. یک قاشق غذا خوری پودر جو را با ماست و ۱ قاشق چای خوری زردچوبه ترکیب کنید و این خمیر را روی جوش ها بزنید و سپس با حرکات دایره ای به مدت دو دقیقه آن را اسکراب کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید و صورت را با آب گرم بشویید.

جو

راهکار های کلی برای درمان جوش های بارداری 

  • اسکراب های خشن انجام ندهید زیرا پوست تان را حساس می کند و به جای آن از دستتان استفاده کنید.
  •  با حوله محکم به صورتتان نکشید. حوله های نخی و نرم استفاده کنید.
  •  استفاده از مرطوب کننده را فراموش نکنید و از مرطوب کننده های فاقد چربی استفاده کنید.
  •  روبالشی خود را زود به زود عوض کنید.
  •  همیشه میکاپ خود را به طور کامل قبل از خواب پاک کنید.
  •  از ضد آفتاب با spf بالا استفاده کنید.
  •  تا جایی که می توانید استراحت کنید.
  •  استرس و خستگی عاملی برای افزایش جوش و آکنه است و بنابراین ریلکس و آرام باشید و یوگا و مدیتیشن نجام دهید.
  •  به اندازه کافی آب بنوشید.

نکات بسیار مهم درمورد استفاده از لوازم آرایشی در دوران بارداری

چه غذاهای دریایی را در دوران بارداری نباید مصرف کرد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا