رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه پیشبینی هواشناسی، پیشگویی نیست، گفت: برای پیشبینیهای هواشناسی از مدلهای کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان و ژاپن استفاده میکنیم.
تسنیم: سحر تاجبخش مسلمان در نشست خبری با اشاره به اینکه پیشبینیها با استفاده از شواهد و مدلهای عددی اعلام میشود، اظهار کرد: پیشبینی، پیشگویی نیست و اطلاعاتی است که بهروش معادلات ریاضی حل میشود. از خرداد تا شهریور ماه امسال تمام مدلها حاکی از افزایش بارش در کل کشور بهخصوص غرب کشور بود و تا شهریور این مدلها حفظ شد.
وی افزود: تا مهرماه هم روند افزایش بارش را داشتیم اما در آبان و آذر پیشبینی بارشها اتفاق نیفتاد. طی دهههای اخیر پیشبینی کوتاهمدت و بلندمدت بر اساس احتمالات است، الگوها بارشهای بالاتر از نرمال نشان میداد که آن را اعلام کردیم.
وی با اشاره به پیشبینیهای نرمال و فرانرمال بهخصوص غرب کشور، گفت: ۳۰ تا ۵۰ درصد هم این احتمال وجود دارد که این اتفاق نیفتد.
رئیس سازمان هواشناسی گفت: روند افزایش قابل ملاحظه دما باید بررسی شود، شاید همین مورد یکی از اصلیترین عوامل بود که اجازه نداد رطوبت به منطقه ما بیاید، حتی اگر این اتفاق نمیافتاد باید این را در نظر داشته باشیم که هوای خشک و نیمهخشک در ایران حاکم است.
تاجبخش درباره پیشبینی بارشها در زمستان اظهار کرد: در خصوص زمستان هم بارشها کمتر از نرمال است، اما با توجه به اتفاقات رویداده در حوزه تغییر اقلیم باید سناریوهای بدبینانه را مدنظر قرار دهیم، حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، منابع آب کشور با بارشها جبران نمیشود.
وی در خصوص دلیل بارشهای بالا در ترکیه (مناطق مرزی با ایران) و عدم بارش در همان مناطق در داخل کشور و احتمال بارورسازی ابرها، گفت: باروری ابرها موضوع علمی قابل انجام و قابل بررسی است. سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده است فعالیتها بهعنوان عاملی برای حل مشکل خشکسالی میتواند مورد بررسی قرار گیرد، در برخی مناطق با بارورسازی ابرها، افزایش بارشها تجربه شده است، اما توسط سازمان جهانی هواشناسی بارورسازی ابرها بهعنوان راهحلی عملیاتی برای حل مشکل خشکسالی توصیه نشده است.
رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه “از مدلهای هواشناسی چه کشورهایی استفاده میکنید؟”، اظهار کرد: ما از مدلهای کشورهای فرانسه، آلمان، انگلستان و ژاپن استفاده میکنیم، این مدلها نیز افزایش بارشها در پاییز امسال را فرانرمال نشان میداد.
ناشناس
تاریخ : ۳ - دی - ۱۴۰۲
دلیل خشکسالی و نابودی منابع طبیعی و کشاورزی در فارس شعله های عسلویه هست که هوا آلوده و گرم کرده
ناشناس
تاریخ : ۳ - دی - ۱۴۰۲
فارس امسال بیستمین سال خشکسالی را میگذرونه، همجا خشک و بی آب شده، کشاورزی نابود شده، و علتش گرم شدن هوا هست که خانم تاجبخش گفت اما جرات ندارن بگن دلیل گرم شدن هوا در فارس وجود مشعل های گازهای عسلویه هست که متاسفانه هیج سودی جز آلودگی، گرما و خشکسالی برای جنوب نداشته.
مهستی
تاریخ : ۳ - دی - ۱۴۰۲
واویلا از دروغ..خیلی دلم میخواد بدونم ایشان عروس کدوم آقا و صاحب و منصب است که رسیده به این منصب
.....
تاریخ : ۲ - دی - ۱۴۰۲
تمام کوهستان های فارس خشک شده است تمام بوته ها ودرخت های طبیعی خشکیده اند دیگر نه رودی هست ونه چشمه ای تا دوسه سال اینده فارس به بیابان تبدیل میشود وبس.کشاورزی کاملا ازبین خواهد رفت
حمزد
تاریخ : ۲ - دی - ۱۴۰۲
شما اگر دلتون سوخته دولت ابرها را بارور بکنیند اگر بلد نیستن به کشور دوست وبرادر روسیه بگین
ناشناس
تاریخ : ۲ - دی - ۱۴۰۲
خانم تابخش اینطوری که بیان کردید شما رشته کارتان هوا شناسی نبوده پدر این مورد باید به عرضتان برسانم کشور ما ایران با کمبود باران مواجه هستیم و باید در مورد بار بر کردن ابرها که گزینه خوبی بوده وکشور همسایه ما امارات انجام داده و موفق هم عمل کرده مشورت بگیرید ومنتظر بیش از نمانید
مهدی از شیراز
تاریخ : ۱ - دی - ۱۴۰۲
شما که از هواشناسی سر در نمیاری و با واسطه این پست گرفتی خواهشا اظهار نظر نفرمایید
اریایی
تاریخ : ۱ - دی - ۱۴۰۲
کشورهای امارات و عربستان با باور کردن ابرها دارند از کشو خشک و بیابانی کشوری سرسبز و رود خانه فصلی درست کردند اونوقت ما هنوز فال میگیریم که ابرها باور کنیم یا نه یا سازمان جهانی هواشناسی پیشنهاد میکند یا نه،واقعا که مسؤلین بی تفاوتی داریم،نسبت به بارشها،ولی غافل از اینکه خشکسالی چه پیامدهای اجتماعی سیاسی،و اقتصادی در پیش دارد.
ناشناس
تاریخ : ۳۰ - آذر - ۱۴۰۲
۵۰ درصد؟!!
گلستانی
تاریخ : ۲۹ - آذر - ۱۴۰۲
از مدل اسراییل دقیق تر از آب در میاد چرا از ان استفاده نمیسه
Barani
تاریخ : ۲۸ - آذر - ۱۴۰۲
خانم تاجبخش … از کشور امارات مانند کشور پاکستان که استفاده نمود و با بارور سازی توانست هوای پاک بزرگترین شهر را انجام داد لطف فرمائید از کشور امارات کمک بخواهید .