به گفته کارشناسان، انتشار فهرست پرداخت تسهیلات بانکی به کارکنان خود بانکها، مزیت هایی مبنی بر افزایش شفافیت در جامعه و اعتماد عمومی را به همراه دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ نمایندگان، بانک مرکزی را مکلف کرده اند حداکثر تا پایان فروردین آیین نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان بانکها و شرکتهای وابسته را تدوین و ابلاغ کند.
تدوین آیین نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان بانکها که آقای سروش معاون نظارت بر بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: قانون گذار به ما ابلاغ کرده است حداکثر یک ماه این اقدام انجام شود که ما به آن زمان نرسیدیم تلاش خود را میکنیم تا بتوانیم به این تکلیف قانونی عمل کنیم.
شرایط سخت دریافت وامها موضوعی که سال هاست برخی را از گرفتن وام منصرف کرده است؛ در همین راستا یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان به ما میگوید: برای دریافت یک وام که مبلغ زیادی هم نداشت چندین مرتبه برای ضامن به بانک مراجعه کردم و در نهایت از دریافت آن منصرف شدم.
خانم ابراهیمی یکی دیگر از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دریافت وام بسیار دشوار شده است یا با جمله منابع نداریم مواجه ایم یا این که باید چندین ضامن داشته باشیم.
اما به رغم این شکایتهای مردمی صورتهای مالی منتشر شده از سوی بانکها میگوید آنها بخش زیادی از منابع اعطای وام را به کارمندان خود پرداخت کرده اند. اعطای وام بانکها به کارکنان خود که آقای زنگنه نماینده مجلس در رسانه ملی درباره آن گفت: تسهیلات قرضالحسنه ازدواج حدود ۱۲۶ هزار میلیارد تومان است، اما مانده تسهیلات بانکها به کارمندان خود ۱۴۶ هزار میلیارد تومان است.
آقای محسن دهنوی، نماینده تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز بهتازگی در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: بانکهای خصوصی و دولتی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به کارکنان خود پرداخت کردهاند. بانک صادرات با ۲۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، بانک تجارت با ۱۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و بانک ملت با ۱۴ هزار و ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بیشترین میزان وام به پرسنل خودشان را داشتهاند.
پرداخت تسهیلاتی که به گفته کارشناسان با نرخهای معمول بازار هم فاصله دارد! موردی که آقای حبیب الله کارشناس اقتصادی در رسانه ملی در رابطه با آن میگوید: در برخی از بانکها ملاحظه شده است که نرخهای ۴ درصد، ۷ درصد و ۱۰ درصد برای پرداخت تسهیلات به کارکنان خودشان در نظر گرفته اند ضمن این که طول مدت باز پرداخت این وامها نیز ۱۲۰ ماه، ۱۸۰ ماه و برخی بانکها ۲۲۰ ماه و یاحتی ۳۶۰ ماه در نظر گرفته شده است.
در ادامه نیز آقای میرزایی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: ما در حوزه تخصیص منابع، باید برای افراد با شرایط یکسان، یک نوع تعامل را داشته باشیم، اما مشاهده میکنیم که اکثر افرادی که حتی شرایط یکسان درآمدی با یک کارمند بانک دارند، در دریافت تسهیلات بانکی با چالش مواجه هستند.
اعطای وام بانکها به کارکنان خود موضوعی که به گفته وزیر امور اقتصاد و دارایی آقای خاندوزی هم یک تخلف است و بانک مرکزی باید به آن ورود کند.
خاندوزی در ادامه افزود: اعطای تسهیلات بانکها به کارکنان حتما یکی از تخلفاتی است که بانک مرکزی به جد باید با آن مبارزه کند موضوعی که موجب شده سرمایه اجتماعی و اعتماد برخی از گروههای مردمی هم از بین برود.
حالا بانک مرکزی وعده داده برای اولین بار اطلاعات وامهای بانکها به کارمندان خودشان را منتشر کند. در همین راستا آقای سروش معاون نظارت بانک مرکزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در همین دو الی سه روزه همکاران در حال جمع آوری اطلاعات (پرداخت تسهیلات بانکها به کارکنانشان) هستند. یک سری از بانکها اطلاعات لازم را داده اند که منتشر میشود، یکسری هم مکاتبه شده تا اطلاعات کامل از آنها دریافت شود سرانجام در این هفته اقدام انتشار اطلاعات شروع میشود.
سروش در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا اطلاعات تمام بانکها در این زمینه منتشر میشود؟ بیان کرد: تسهیلات پرداختی به کارکنان بانکها مطابق با قانون بودجه امسال منتشر میشود و این برای تک تک بانکهاست. سرانجام در این هفته با اطلاعات موجود فهرست منتشر میشود و مابقی نیز به محض دریافت اطلاعات منتشر خواهد شد.
افزایش شفافیت و اعتماد با انتشار فهرست تسهیلات پرداختی بانکها به کارکنان
انتشار اطلاعاتی که میتواند کمک به افزایش شفافیت کند؛ موردی که آقای میرزایی کارشناس اقتصادی با تاکید بر آن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: انتشار فهرست پرداخت تسهیلات بانکها به کنارکنان خودشان در سالیان متمادی، همواره محل بحث و جدل بین کارشناسان و مسئولان اجرایی بانکها بوده است.
او میگوید: انتشار فهرست پرداخت تسهیلات بانکی به کارکنان خود یک مزیتی مبنی بر افزایش شفافیت در جامعه را به همراه دارد که میتواند مفید باشد. بالاخره جامعه باید بداند که منابعی که نزد سیستم بانکی سپردهگذاری کرده، چه میزان توسط خود بانکها به پرسنل تخصیص داده میشود.
به گفته او، اما از منظر تاثیر عملی، این بستگی به اهتمام مقام ناظر (یعنی بانک مرکزی) در چگونگی مدیریت موضوع دارد. اما در کل علاوه بر شفافیت سبب ایجاد اعتماد هم میشود.
انتشار فهرست اعطای تسهیلات بانکها به کارکنان حرکتی که با تاکید وزیر اقتصاد باید به جد پیگیری شود اقدامی که به گفته کارشناس میتواند شفافیت و اعتماد در سطح را جامعه را هم افزایش دهد.
اگر شما هم در این مورد تجربه ای دارید برای ما بنویسید
مورد حی و زنده اش یکی از اقوام ما که طرف با لیسانس حسابداری از دانشگاه ازاد با معدل ۱۳ با پارتی و سفارش استخدام بانک تجارت شد. با یه شلوار و پیرهن بدون یک ریال پول وارد بانک شد بعد از ۱۲ سال با وام های این چنینی دوتا اپارتمان و ماشین و … بنامشه. مقایسه اش کنید با سایر کارمندان دولت. یه جوری ناله میزنن این کارمندای مفت خوز بانک که ما کار میکنیم و سختی میکشیم انگار بقیه ملت دارن خودشونو باد میزنن.
حرامتون باشه این پول هایی که ازبست المال به جیب میزنید.
۹۰ درصد شون دنبال … و گرفتن وامهای کلان برای خود و اشنایان خود و….هستند الانم ی هفته پیش هر کارمند ۵ الی ۶ میلیلرد بلاعوض وام گرفتن از رو چه حسابی گرفتن و کدام دولت هستن که مردم ما نیستن نمیدانم ….
شما که اینو نوشتی یه کم از خودت خجالت بکش و فقط یه روز برو جای یه کارمند بانک کار کن فقط یه روز
گ
شما اگه می تونی برو جای کارمند بانک کار کن
ظهر که میخوای بری خونه صندوقت کم آورد حقوق یک یا چند ماه تو بزار جاش و واسه چند ماه بدون حقوق برو سر کار
من یه کارمند بانک هستم اگه این وامها دست و پامو نبسته بودن یه روز هم تو بانک نمی موندم
چرا گیر دادین به کارمند بانک که کل روزش با استرس کم آوردن پول می گذرونه
اگه یه کارمند بانک فقط دو بار پول کم بیاره یا یه جابجایی اشتباه انجام بده مجبوره کل حقوق ماهشو بزاره بابت اون
به جای این کار برا بقیه هم همینو بخواید
من یک کارمند بانک هستم چرا میخواهید کارمندان را به جون هم بندازید وحرف مفت تحویل مردم میدهید کارمندی که هشت ساعت کامل با استرس مشغول بکار هست و وحتی از دو دقیقه دستشویی رفتن همه خبردار میشن نه تعطیلی میشناسد نه بین تعطیلی نه کرونا
چرا الکی بر علیه کارکنان زحمتکش بانک جوسازی میکنید من خودم سی سال بانک کارکردم بیایید ببینیدچی دارم چرا بیخود تهمت میزنید شما یه روز نمیتونیدجای کارمند بانک باشید
بخدا چرا نظارت ب کارمند بانکی ک فقط یک حسابدار هست نمیکنن چرا باید بدون علم و زحمت پس از ۸سال ده میلیارد سرمایه داشته باشند لعنت لعنت…
سالهاپیش ملت فهمیدن وام راحت وزیادبه کارکنان بانک هاتعلق میگیره،حتی وام های ازدواج هم براخودشون برمیداشتن تاالان.واقعاکدام مسوول بایدپیگیرچنین وضعیتی باشه؟ بنده یه بازنشسته بانک درمحله خودمون میشناسم، ۲تاخونه داره،زمانی که شاسی بلند۶۰میلیون بودازطرف بانک براشون خریداری شد(وام)یه ماشینم ازقیل داشتن. خدامیدونه وخودشون که وام هاپس دادن یانه. مردم بدبختم برا۵میلیون بایدچندضامن رسمی بیارن. آیادرآخرت راه فراری برای چنین آدمایی وجوددارد. بایدجوابگوی تمام مردم ایران باسن
سلام آقا سه سال رفته تو بانک وشرکت نفت و…. با یه مدرک پولکی میلیاردر شده ولی کارمندای دیگه مثل آموزشوپرورش وارتشی سی سال کار کردن هنوز یه خونه وماشین از خود ندارن(،فرزندشون بخاطر نداشتن پول که خرجشون بشه همه بیکار وبی انگیزه) آخه این بی عدالتی تا کی باید ادامه داشته باشه هم شما مسئولین هم ملت همه چیو میدونن ولی بخاطر خونهایی که به خاطر این انقلاب ریخته شده چشم پوشی میکنند ولی شما مسئولین باید یه فکری به حال این بی عدالتی ها بکنین
آقا سپرده گذاری از مردم وامش واسه آزما بهترون وکارکنان خودبانک یه وام ۲۰ تومنی هفتادتاضامن وکاسب وکارمند وچک وسفته آخرش هم بودجه ندارن ولی کارکنان دولتی والخصوص بانکها کل نقدینگی مردم که سپرده گذاری شده و حساب بانکی دارن تحویل وام گیرندگان خودی ونخودی
بیچاره اونکه ضاامن ندارن یا کسی رونداره باید فقط بیننده باشن
کارمندبانکها باجیب خالی استخدام میشوندوبادههامیلیاردتومان سرمایه بازنشسته میشوند
این نوع رانت خواریها و ویژه خواریها مردم را از نظام و انقلاب دین زده کرده و هر روز به به آمار این افراد زیاد میشود . این دولت اگر نمی تواند مبارزه با فساد کند بهتر است اعلام کند . تورم . فساد بیچارگی و بدبختی در این دولت دارد به اوج خودش می رسد
بانک مسکن ۱۸ ماه ۸۰ ملیون پول زوجین را بلاک بدون سود می کند که وقتی نوبتش رسید قیمت خانه چند برابر شده و زوجین دیگر بجای خرید خانه می تواند با ۱۲۰ ملیون وام یک متر ملک بخرد حالا چون ملک قیمتش نجومی شده موقعی که زمان انتظار و نوبت وامش می رسد بخاطر قیمت نجومی املاک نمی تواند ملک بخرد پس نمی تواند وام بگیرد حالا اگر وام نگیرد ۲۰ ملیون پولش را بانک بلاک می کند که امتیاز وامش محفوظ بماند و این میلیارد ها پول بلاک شده مستاجرین بی خانمان توسط بانک بصورت ملیاردی به پرسنل بانک وام داده می شود و یا بانک ها با آن پول های بلاک شده بی خانمان ها، ملک می خرد که بتواند با فروش چند برابر آن سود های کلان بجیب بزند یعنی از پول های بلاک شده بی خانمان ها کاسبی راه انداخته اند و در واقع دولت و بانک ها برای افزایش تعداد بی خانمان ها رقابت می کنند و از طرفی با میلیاردها تومان پول بلاک شده بدون سود بی خانمان ها به پرسنل بانک ها وام های ملیاردی می دهند که خانه های دوم سومشان را هم بخرند