ایرانخبر اولسلامت

این محله مشهور در شیراز کانون بیماری سالک است !

محله سنگ سیاه به عنوان یکی از نقاط جذاب گردشگری منطقه تاریخی فرهنگی شیراز، بیشترین آمار مبتلایان به سالک در این کلانشهر و استان فارس را دارد.

عکس بیماری سالک
به گزارش اول فارس ، عباس رضائیان‌زاده معاون بهداشت علوم پزشکی شیراز در نشست خبری به تشریح وضعیت شیوع و بروز بیماری سالک پرداخت و ضمن ارائه توضیحاتی در مورد عامل و نحوه انتقال سالک، گفت: سالک یک بیماری انگلی است که از طریق گزش انسان توسط پشه خاکی منتقل می‌شود و ارتباط مستقیم با زیرساخت‌ها و وضیعت بهداشت محیط دارد.

او با یادآوری اینکه در مناطق فاقد زیرساخت و الزامات بهداشت محیط، سالک شیوع بیشتری دارد، افزود: معمولا بیشترین موارد ابتلا، مربوط به فصل گرم سال است و ارتباط منطقی بین تعداد جمعیت پشه خاکی، در معرض گزش قرارگرفتن انسان و مشکلات زیست محیطی در مناطق مسکونی دارد.

رضائیان‌زاده در عین حال گفت: با توجه به اینکه زمان بروز علائم بیماری بین ۳ تا ۴ ماه بعد از گزش فرد توسط پشه خاکی طول می‌کشد، عمده موارد ابتلا در فصول پائیز و زمستان مشهود می‌شود.

عکس بیماری سالک

به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استان‌های فارس و اصفهان همواره کانون سالک در کشور به شمار می‌رفته‌اند به طوریکه در فارس سالانه بین ۲ تا ۴ هزار مورد ابتلا به سالک ثبت می‌شود.

رضاییان‌زاده با بیان اینکه بیماری سالک همیشه وجود داشته و دارو یا واکسن برای پیشگیری از این بیماری نیست، گفت: سال گذشته یک کار تحقیقاتی توسط علوم پزشکی شیراز انجام و مشخص شد که عمده موارد سالک در فارس، از نوع شهری (زخم خشک) است، همزمان کار آموزش پرسنل و بیماریابی شروع شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به اینکه جوندگان و سگ‌ها از مخازن بیماری سالک محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد که مخزن سالک شهری یا خشک، سگ است و افزایش جمعیت سگ ولگرد، می‌تواند اثرگذار باشد.

رضاییان‌زاده، استفاده از دستگاه کرایوتراپی و سوزن را درمان سالم ذکر و عنوان کرد: هزینه درمان هر بیمار مبتلا به سالک، اگر نیاز به بستری نداشته باشد، ۴۲۰ دلار است، اما بیماریابی و درمان کاملا رایگان انجام می‌شود.

او ادامه داد: با بیماریابی و ارجاع آن‌ها به مراکز جامع خدمات سلامت، افرادی که نیاز به بستری و زخم گسترده داشتند با بیمارستان شهید فقیهی هماهنگ و بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز البته اعتقاد دارد که یکی از دلایل افزایش تعداد مبتلایان سالک در فارس، اجرای طرح بیماریابی فعال بوده است، گفت: فرایند بیماریابی فعال در فارس تا پایان امسال متوقف نمی‌شود و اعتقاد داریم که با شناسایی بیماران، شاهد کاهش تعداد مبتلایان جدید خواهیم بود.

رضائیان‌زاده با یادآوری اینکه محله سنگ سیاه واقع در بافت تاریخی شیراز، بیشترین موارد ابتلا به سالک در فارس را داشته، از شناسایی ۱۸۰۱ مورد ابتلا به سالک در زمستان سال گذشته خبر داد و گفت: در سه ماهه اول امسال افزایش ۵ درصدی موارد ابتلا را شاهد بودیم.

عکس جشن شیرازی ها برای تاج گذاری احمدشاه قاجار در ۱۰۸ سال پیش

۹ نکته کاربردی برای حفظ سلامت گیاهان آپارتمانی که باید بدانید

سریعا از مطالب و اخبار اول فارس آگاه شوید

اشاره 1

 ورود به کانال تلگرام 

 ورود به کانال واتساپ 

 ورود به کانال ایتا

 ورود به کانال سروش 

ورود به کانال روبیکا

 ورود به کانال بله 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا