خانوادهسرگرمی

روش هواگیری رادیاتور شوفاژ که به راحتی خودتان انجام دهید

شاید برخی مواقع متوجه شده باشید که شوفاژ به قدر کافی محیط را گرم نمی کند و یا گرما سابق را ندارد. در این مواقع اولین فکری که به ذهنتان می آید این است که با یک تعمیرکار تماس بگیرید. اما برطرف کردن این موضوع آنقدر راحت است که خودتان می‌توانید در خانه انجام دهید. این مشکل معمولا بخاطر جمع شدن حباب‌های هوا در طول لوله‌های آب رادیاتور (radiator) پیش می‌آید و با انجام هواگیری شوفاژ می‌توانید دوباره گرما را به خانه بیاورید.

هواگیری شوفاژ

برای انجام دادن این کار نیاز به وسایل خاصی نیاز ندارید. فقط باید یک آچار هواگیری شوفاژ، یک تکه پارچه‌ی کهنه و یک ظرف برای جمع کردن آب داشته باشید.

چرا باید هواگیری شوفاژ را انجام بدهیم؟
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم حباب‌های هوا در طول لوله‌های رادیاتور جمع می‌شوند و همین موضوع مانع از گردش آب گرم در طول رادیاتور می‌شود. این اتفاق علاوه بر سرد کردن رادیاتور، به دیگ موتورخانه یا پکیج دیواری فشار می‌آورد و ممکن است هزینه‌های سنگینی روی دست شما بگذارد.

هواگیری شوفاژ را جدی بگیرید
توصیه ما به شما این است که هواگیری رادیاتور و یا هواگیری شوفاژ خود را به صورت دوره‌ای جدی بگیرید. با هواگیری رادیاتور پکیج به صورت منظم و دوره‌ای، دیگر دچار مشکلات جدی پکیج نخواهید شد. اما اگر شوفاژها به طور مداوم هوا می‌گیرند ممکن است مشکل اساسی در مورد آن‌ها وجود داشته باشد و هوا از جایی وارد سیستم گرمایشی شود اما اگر هر سال فقط چند بار نیاز به هواگیری شوفاژ دارید، احتمالاً مشکل خاصی وجود ندارد.

چگونه زمان مناسب برای هواگیری شوفاژ را تشخیص دهیم؟
چند روش برای تشخیص زمان مناسب برای هواگیری شوفاژ وجود دارد. مثلا وقتی بیشتر از حد معمول طول می‌کشد تا گرم شود یا صداهای عجیب و غریب از آن شنیده می‌شود. اما بهترین روش بررسی نحوه‌ی پخش گرما در طول رادیاتور است. به قسمت‌های بالایی رادیاتور دست بزنید، اگر قسمت‌هایی از آن سرد بود اما بخش پایین کاملا گرما پخش می‌شد یعنی حباب‌های هوا در آن جمع شده و مانع از جریان راحت آب در لوله‌ها می‌شود.

 

روش هواگیری رادیاتور

راهنمای گام به گام هواگیری شوفاژ
توجه: فراموش نکنید که فرآیند هواگیری را باید از دورترین رادیاتور نسبت به پکیج دیواری شروع کنید.

برای اینکه بدانید هواگیری شوفاژ چگونه است باید به ترتیب تمام مراحل زیر را انجام دهید.

  1. از خاموش بودن پکیج و سرد بودن رادیاتورها مطمئن شوید.
  2. یک پارچه‌ی کهنه یا کاسه را زیر دریچه‌ی هواگیری نگه دارید و آچار هواگیری شوفاژ را وارد این بخش کنید.
  3. آچار را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا هوا شروع به خروج کند. رد این مرحله باید صدای خش خش بشنوید.
  4. وقتی آب شروع به خروج کرد آچار را در جهت عقربه‌ها ساعت بچرخانید تا شیر دوباره سفت شود.
  5. وقتی همه‌ی رادیاتورها را هواگیری کردید پکیج دیواری را روشن کنید و ببینید گرمای رادیاتورها مناسب است یا خیر.
  6. استفاده از پیچ‌گوشتی به جای آچار مخصوص برای هواگیری
  7. اگر بعد از هواگیری هنوز هم رادیاتورها به شکل مطلوبی گرم نمی‌شدند، نیاز به تخلیه و شست‌وشو دارند. برای این کار حتما باید از یک متخصص کمک بگیرید تا بدون آسیب رسیدن به رادیاتورها، تمام رسوبات سیاهی که در لوله‌ها جمع شده است را خارج کند. همچنین برای هواگیری شوفاژ بدون آچار مخصوص می‌توانید از پیچ‌گوشتی و انبردست استفاده کنید. اما راه مطمئن‌تر استفاده از آچار مخصوص است چون بدون آسیب رساندن به شکل ظاهری شیر، کار هواگیری را به آسانی برای شما انجام می‌دهد.

هواگیری رادیاتور

علت گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری شوفاژ
همیشه پس از هواگیری شوفاژ نباید منتظر گرم شدن آن باشیم زیرا ممکن است مشکل از پکیج و یا رادیاتورها باشد. علت گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری شوفاژ را باید در عوامل دیگر سیستم گرمایشی جستجو کرد. اگر مشکل همین بوده باشد اجرای نحوه هواگیری شوفاژ به صورت صحیح، کار شما را راه می‌اندازد. اما در غیر این صورت به عنوان مثال کاهش فشار گاز، رسوب گرفتن در مبدل، خرابی سنسور گرمایشی، مشکل در ورودی گاز، اشکال در طراحی لوله‌ها و … می‌توانند از علت‌های گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری باشند.

هر چند وقت یک بار باید هواگیری شوفاژ انجام شود؟

اگر سالی یک بار به صورت منظم هواگیری را انجام دهید می‌توانید از کار کردن مناسب و سالم ماندن سیستم گرمایشی خانه مطمئن باشید. بهترین زمان برای انجام این کار اوایل پاییز است، یعنی قبل از اینکه به روزهای سرد زمستان برسید می‌توانید شوفاژها را حسابی داغ و دلچسب کنید. البته هواگیری شوفاژ قدیم باید با دقت بیشتری انجام شود. اگر در طول پاییز و زمستان مجبور بودید چند بار هواگیری انجام دهید به این معنا است که شوفاژها یا لوله‌کشی ساختمان مشکل دارد و باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید.

خسارات احتمالی در صورت عدم هواگیری به موقع رادیاتورها

  • ایجاد صدا در لوله‌ها و اتصالات شوفاژ
  • نارسایی یا انسداد کامل سرعت جریان آب در پمپ سرکولاتور
  • نارسایی تغییر دما بین لوله‌های خروجی و اتاق به دلیل عدم هواگیری شوفاژ
  • خوردگی سیستم به علت واکنش بین اکسیژن و قطعات دارای فلز آهن

مرور کلی
در این مقاله نکات مهم هواگیری رادیاتور و طریقه هواگیری شوفاژ را بیان کردیم. ضرورت هواگیری شوفاژ به صورت دوره‌ای، در این مطلب توضیح داده شد. نحوه هواگیری رادیاتور، فرایند پیچیده ‌ای نیست و خودتان نیز می‌توانید آن را انجام دهید ولی برای انجام بهتر هواگیری رادیاتور پکیج، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید. امیدواریم مطالب ذکر شده حول موضوع هواگیری شوفاژ و هواگیری رادیاتور، برای شما مفید واقع شود.منبع: دیجی کالا مگ

شرایط نگهداری بنت قنسول،گیاهی با برگ های بسیار زیبا و خیره کننده + نحوه تکثیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا