با رعایت ۱۲ نکته ساده و کلیدی دعوای زناشویی را کاهش دهید
همه میدانیم که هیچ انسانی کامل نیست و نیاز دارد در زمانی مناسب خود را کشف کند.اکنون به این فکر کنید که این انسان ناقص و سردرگم،در ازدواج کنار یک فرد ناقص و سردرگم دیگری قرار می گیرد که نیاز دارد نیازمندی های خود را به هر گونه ای برطرف کند.در این صورت بوجود آمدن بحث و دعوا امری کاملا طبیعی است اما در صورتی که تعادل برقرار شود و این دعواها بیشتر نشود.چه بهتر که با به کارگیری روش هایی این بحث و دعواها را کاهش دهیم.
کاهش دعوای زناشویی با ۱۲ نکته ساده
۱- وضعیت را ارزیابی کنید
وقتی درگیری ایجاد شد، قبل از واکنش به دنبال موضوعات اساسی باشید. آیا شما یا شوهرتان به دلیل کار استرس دارید؟ آیا قند خون شما پایین است؟ آیا این مسئله به گذشته شما مرتبط است؟ گاهی اوقات ناامیدی به دلیل عوامل بیرونی ایجاد میشود که قبل از حل اختلاف نظر نیاز به توجه دارند. سعی کنید دلیل واقعی آن را پیدا کنید تا بتوانید آن را برطرف کنید.
۲-خشم، عصبانیت و تلخی؛ ممنوع
بله! در هیچ کجای تاریخ، عصبانیت نتوانسته گره از مشکلی باز کند. اتفاقا در برخی مواقع باعث شده تا گره کورتر هم بشود. پس سعی کنید تا میتوانید خشم خود را کنترل کنید و یا در مواقعی که خشمگین هستید، صحبت نکنید و میدان بحث را ترک کنید.
ببینید، خشم یک احساس سالم در روح و جسم ماست و این ما هستیم که تصمیم میگیریم تا در مسیر درست از آن استفاده کنیم یا مسیر نادرست. سعی کنید خشمتان را به بد و بیراه و کارهای هیجانی تبدیل نکنید، به جای این کار، خشمی سازنده و مفید را تجربه کنید.
۳- از مطلق گویی بپرهیزید
ممکن است متوجه نباشید و شوهر یا همسرتان را مقصر یا خطا کننده همیشگی جلوه دهید؛ به این صورت که از عباراتی این چنینی استفاده کنید: “تو همیشه …”، “تو که هربار…” تو اصلا هیچوقت…” و…
صحبت در مورد رفتار به صورت مطلق حمله به شخصیت همسر شما است. این کلمات میتوانند به اندازه توهین مستقیم به او و رابطه شما آسیب بزند. ولی اگر کمی با خود صادق باشید، متوجه خواهید شد که همسر شما مقصر همیشگی نیست. حتی اگر بتوانید مسائل موجود را حل و فصل کنید، این اظهارات ناعادلانه میتواند به مرور زمان او را از شما دور کند.
۴-روی مشکل پیش آمده متمرکز بمانید
هنگامی که تنشها بالا میرود، تمایل طرفین به صحبت از دیگر گلایهها و دلخوریهای گذشته نیز بالا میرود. گلههای مکرر ممکن است باعث شود شما احساس کنید در این بحث و دعوا پیروز شدهاید، اما در حقیقت رابطه خود را خراب میکنید. همه این مسائل مهم و قابل رسیدگی هستند هستند، اما باید هر یک از آنها را به هنگام بروز آنها رسیدگی کنید، نه اینکه یک باره عصبانی شوید و همهی مشکلاتتان را یکجا مطرح کنید. وقتی از صحبت درباره مشکلات خودداری میکنید، به مرور زمان چیزهای کوچک بزرگتر میشوند. در نهایت آنها آنقدر بزرگ میشوند که سطح استدلال شما را کوچک میکنند و مشکلات جدیدی را برای شما بوجود خواهند آورد.
۵-همه چیز را زیر سوال نبرید
این کار خیلی اشتباه است. تو اصلا هیچوقت…، تو همیشه، تو هر بار، اینها کلمات مخربی هستند و جملاتی هم که معمولا پشتبند این کلمات استفاده میشوند، قضاوتهای مطلقی هستند که کل زندگی زناشویی شما را زیر سوال میبرند. یادتان باشد که بار منفی این جملات به شدت زیاد بوده و ممکن است طرفتان را سرکوب کند و یا او را نسبت به شما عصبانیتر و خشمگینتر نماید. یادتان باشد که در اکثر شرایطهای دعوایی زناشویی، مقصر صد در صد وجود ندارد. پس از ادا کردن جملات این چنینی و توهین به همسر خود، جدا خودداری کنید.
۶-به گذشته برنگردید
یادتان باشد که این کار فقط و فقط باعث میشود تا دعوا بیشتر ادامه پیدا کند؛ بنابراین تمرکزتان را تنها بر روی مشکل پیش آمده بگذارید و از گلایه کردنهای گذشته و مشکلات قبلی صحبت نکنید. نبش قبر کردن مشکلات، نمیتواند باعث کاهش دعوای شما شود و تنها حالتان را بدتر میکند. کما اینکه مشکلات گذشته اگر حل شدنی بودن باید تا به الان حل میشدند و اگر حل نشدند باید از آنها عبور کرد. بیان دلخوریهای گذشته، بههیچوجه نمیتواند در حل مشکل شما کمککننده باشد.
۷-فرض نکنید
افراد عصبانی، شنوندههای خوبی نیستند. پس در چنین شرایطی سعی کنید حرفهای طرف مقابلتان را تکرار کنید؛ زیرا با گفتن و تکرار آنچه از همسرتان میشنوید، اولا خود را مجبور به کاهش گفتگو میکنید، ثانیا منظور او را بهتر متوجه خواهید شد. برای شروع این کار میتوانید از عباراتی نظیر “وقتی میگویی _____ ، من ______ را میفهمم. آیا درست متوجه شدهام” سپس مطمئن شوید که درک شما با دیدگاه او مطابقت دارد. اگر یکدیگر را درک نکنید، تمام تلاش شما برای کاهش دعوای زناشویی و یافتن یک راه حل متقابل رضایت بخش تقریباً غیرممکن است.
۸-یاد بگیرید که اشتباهات خود را قبول کنید
بخش خیلی بزرگی از کاهش دعوای زناشویی در گرو همین جمله ساده است. بله! حتی اگر شما در دعوای پیش آمده مقصر هم نباشید باز هم مرتکب خطاهایی شدهاید. سعی کنید برای توهینها و حرفها و کارهای اشتباهی که انجام دادهاید عذر خواهی کنید تا دل طرفتان نیز آرام گیرد. این کار باعث میشود که حس مثبت و درستتری در فضای زندگی شما برقرار شود.
۹-با هم صحبت کنید
اکثر اتفاقات زمانی رخ میدهد که زوجین به جای اینکه خیلی راحت بنشینند و با یکدیگر صحبت کنند، درگیر سوءتفاهمهای پیش آمده و بحثهای الکی میشوند. صحبت کردن همیشه میتواند بخش زیادی از مشکلات را حل کند و باعث میشود تا طرفین در یک فضای امن تری، بتوانند به سخنان و نظرات یکدیگر گوش کنند؛ بنابراین یکی از مهمترین راهکارهای کاهش دعوای زناشویی، صحبت کردن زوجین با یکدیگر است.
۱۰-در هنگام دعوا یا بعد از آن، همسر خود را ببخشید
تبادل توهین و شکایت هر دوی شما را به چرخه معیوبی سوق میدهد. یکی از شما باید اولین قدم را به سمت شخص مقابل بردارد. این مرحله با بخشش آغاز میشود. اولین کسی که تقصیر خود را قبول میکند یا دیدگاه همسر خود را میبیند، میتواند ادامه جنگ و دعوا را متوقف کند و راه حل را هموار کند. با پایان مکالمه خود، ممکن است موقعیت جدیدی را ببینید که بخشش و عذرخواهی ضروری است.
۱۱-ایجاد یک طرح
اگر به دنبال کاهش دعوای زناشویی هستید، درباره برنامههای خود با همسرتان گفتگو کنید. در اغلب مواردی که بحث و درگیری بوجود نمیآید، علت آن است که زوجین میخواهند همه چیز مثل قبل بماند. اما زمانی اختلافات شما به یک مشکل تبدیل خواهد شد که یکی از شما نیاز به تغییر داشته باشد و دیگری آماده این تغییر نباشد. به جای اینکه فرض کنید همه چیز متفاوت خواهد بود و نیازی به صحبت کردن در اینباره نیست، درباره تغییرات خاصی که در آینده برای شما پیش خواهد آمد، صحبت کنید.
۱۲- دوباره وصل شوید
درگیری شما ممکن است هنگامی که به درک متقابل رسیدهاید به پایان رسیده باشد، اما ممکن است احساس بد بین شما بطور کامل برطرف نشود. شاید از بین بردن تنش ایجاد شده دشوار باشد، اما با کارهای سادهای مثل در آغوش گرفتن یا فعالیتی که هر دو از آن لذت میبرید میتواند به شما در پیشبرد حرکت کمک کند.