یکی از نکات اصلی برای داشتن عمر طولانیمدت باید رعایت کنید، اجتناب از مصرف غذاهای فرآوریشده است، که اغلب سرشار از چربیهای ناسالم، قند و سدیم هستند و میتوانند مشکلات بسیاری را ایجاد کنند. در واقع، رژیم غذایی نقش مهمی در افزایش سن بیولوژیکی ایفا میکند و یک عامل مهم در سبک زندگی است که تضمین میکند برای مدت طولانیتری سالمتر زندگی کنید. داشتن رژیم غذایی سرشار از انواع غذاهای گیاهی (میوهها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل) با داشتن طول عمر طولانیتر و سالمتر همراه است.در ادامه این مطلب، ۱۱ خوراکی که به افزایش طول عمر کمک میکند، به شما معرفی شده است.
۱-آجیل
بد نیست اگر بیشتر اوقات به عنوان میانوعده، یک مشت آجیل بخورید. مطالعات نشان میدهد خطر حوادث قلبی عروقی عمده در بین افرادی که در رژیم غذایی خود از آجیل استفاده میکنند، به طور قابل توجهی کمتر و خطر مرگ و میر در آنها ۳۹ درصد پایینتر است.
آجیلها سرشار از چربیهای غیراشباع (چربی سالم)، فیبر، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی خاصی هستند که به سلامت قلب، کنترل وزن کمک و افزایش طول عمر کمک میکنند.
۲-عدس
منبع طبیعی پروتئین و آهن، عدس سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به طور موثر با رادیکال های آزاد مسئول پیری سلولی مبارزه می کند. آنها همچنین از برخی سرطان ها از جمله بیماری های عصبی و قلبی عروقی و همچنین سرطان روده جلوگیری می کنند.
۳-شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از پلی فنول ها است. آنتی اکسیدان هایی که با رادیکال های آزاد و در نتیجه پیری سلول ها مبارزه می کنند. همچنین استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. شکلات تلخ به دلیل داشتن منیزیم، یک ماده غذایی ضد افسردگی نیز هست.
۴-زردچوبه
زردچوبه حاوی یک ترکیب فعال زیستی با خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی است. التهاب مزمن عامل مهمی در بسیاری از بیماریهای مرتبط با پیری است. کورکومین یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه است که به عنوان یک ضدالتهاب، ضد تومور و آنتیاکسیدان بسیار قوی شناخته میشود. کورکومین با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
۵-برنج قهوه ای
برنج قهوه ای بسیار مغذی تر از برنج سفید تصفیه شده است. زیرا حرکات روده را تسهیل می کند و از یبوست جلوگیری می کند. به علاوه به مبارزه با بیماری های قلبی کمک می کند و حتی خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
۶-روغن زیتون
روغن زیتون غنی از آنتیاکسیدان و سرشار از چربیهای سالم است. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف میکنند، ۱۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ (به هر دلیلی) قرار دارند. به طور جزئی نیز مصرف روغن زیتون، خطر مرگ ناشی از بیماریهای عصبی (مانند آلزایمر) را ۲۹ درصد، خطر ابتلا به بیماری قلبی را ۱۹ درصد و خطر مرگ ناشی از سرطان را ۱۷ درصد کاهش میدهد.
۷-چای سبز
چای سبز سرشار از کورستین است؛ یک فلاونوئید گیاهی که خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی دارد. مطالعهای در سال ۲۰۲۲ نشان داد که کورستین میتواند سلولهای مرده را از بین ببرد و روند پیری را به تأخیر بیندازد. کورستین ژن SIRT۱ را فعال میکند؛ این ژن در افزایش طول عمر و توانایی بدن برای ترمیم DNA و کند کردن روند پیری نقش دارد.
۸-سیب
سیب از جمله غذاهای غنی از فلاونوئیدها است. به علاوه حاوی پروسیانیدین، کاتچین، اپی کاتچین و به ویژه آنتی اکسیدان های ضد سرطان است. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که مصرف یک عدد سیب در روز بر سرطان سینه، کولورکتال و ریه اثر پیشگیرانه دارد. از آن جایی که پوست سیب قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد، سیب ها را بعد از آبکشی با پوست بخورید.
۹-پیاز
بررسیها نشان میدهد پیاز با خاصیت جلوگیری از ابتلا به انواع بیماریها از جمله سرطان، نقش بسیار مهمی در افزایش طول عمر دارد. سعی کنید پیاز را در روغن زیتون تفت دهید و به انواع غذاها اضافه کنید تا از فواید آن بهرهمند شوید.
۱۰-غلات کامل
غلات کامل کمک میکنند عمری طولانیتری داشته باشید. تحقیقی که روی ۴۰ هزار زن (پس از یائسگی) انجام شد، نشان داد آنهایی که در طول هفته ۴ تا ۷ وعده غلات کامل استفاده میکردند تا ۳۱ درصد، از خطر مرگ بر اثر سرطان و بیماریهای قلبی در امان هستند.
۱۱- خانواده توتها
توتها سرشار از نوع خاصی از آنتیاکسیدانها به نام فلاونوئیدها هستند که مصرف آنها به داشتن عمر طولانیتر کمک میکند. تحقیقات متعدد نشان داده است پلی فنول موجود در میوهها میتواند باعث افزایش طول عمر شود. میوههایی مانند بلوبری، توت سیاه، توت فرنگی و تمشک منابع سرشار از پلی فنول هستند.
نظرات