با چند راهکار ساده ترس کودکان را از دندانپزشکی از بین ببرید

یکی از ترس هایی که تقریبا هر انسانی با آن روبروست، ترس از مراجعه به دندانپزشکی است. این ترس در کودکان، شدت بیشتری داشته و آنها را به مقاومت وا می دارد. سوالی که به وجود می آید، این است که چرا کودکان از دندانپزشکی می ترسند و از مراجعه به آن ممانعت می کنند؟ […]

یکی از ترس هایی که تقریبا هر انسانی با آن روبروست، ترس از مراجعه به دندانپزشکی است. این ترس در کودکان، شدت بیشتری داشته و آنها را به مقاومت وا می دارد.

دندانپزشکیسوالی که به وجود می آید، این است که چرا کودکان از دندانپزشکی می ترسند و از مراجعه به آن ممانعت می کنند؟ ترس کودکان در این زمینه به عوامل متعددی وابسته است. ممکن است والدین و دوستان در انتقال اطلاعات، ضعیف عمل کرده و خواه ناخواه این ترس را در کودک ایجاد نموده باشند.
تجارب دردناک پیشین هم بی تاثیر در این موضوع نیست. گاهی برخوردهای نادرست پزشک با کودک نیز سبب ظهور این ترس و دلهره می گردد. در هر حال با استفاده از راهکارهای مناسب می توان به مقابله با ترس کودکان پرداخت. در ادامه راجع به چند راهکار برای مقابله با ترس کودک از دندانپزشکی صحبت خواهیم کرد.

با این راهکارهای ساده، ترس کودکان را بُکشید
در این بخش قصد داریم تا موثرترین انواع راهکار برای مقابله با ترس کودک از دندانپزشکی را ارائه دهیم. قطعا با اطلاع از این راهکارها، از این پس با کودکان آرام تر و شجاع تری روبرو خواهید بود که دیگر واهمه ای از مراجعه به دندانپزشکی نخواهند داشت:

بردن کودک با خود به دندانپزشکی

لزومی ندارد حتما اولین تجربه دندان درد به سراغ کودکتان آید تا مجبور شوید او را به دندانپزشکی ببرید. گاهی بردن آنها همراه خود، آن هم در سنین پایین، سبب آشنایی کودکان با محیط دندانپزشکی شده و آن را یک محیط عادی مثل هر جای دیگر خواهد دید؛ نه یک محیط ترسناک و استرس آور.

مراجعات منظم

اگر مرتبا کودک را به دندانپزشکی کودک برده و یک ارتباط موثر را بین او و پزشک برقرار کنید، بهترین راهکار برای مقابله با ترس کودک از دندانپزشکی را انتخاب کرده اید. هر چند ماه یک بار این کار را انجام دهید و با نتایج مثبت آن روبرو شوید. در ضمن با این اقدام، نه تنها راهی برای از بین بردن ترس کودک پیدا خواهید کرد، بلکه به امر پیشگیری نیز دامن خواهید زد. در هر بار مراجعه، پزشک دندان های کودک را معاینه نموده و با انتخاب روش های درمانی پیشگیرانه، از بزرگ و عمیق تر شدن مشکل، جلوگیری خواهد کرد. همچنین او با این کار، از تداعی خاطرات بد که ناشی از مراجعات کودک به دندانپزشکی در مواقع اورژانسی هستند، جلوگیری به عمل می آورد.

ترس دندانپزشکیانتخاب صحیح دندانپزشک

بردن کودک نزد دندانپزشک بزرگسالان، کار عبث و بیهوده ای است و پیامدهای منفی ای را به دنبال خواهد داشت. پیامدی همچون ترس که گاهی از برخورد نادرست پزشک نشات می گیرد. اگر کودکتان نیاز به دندانپزشکی پیدا کرد، حتما او را نزد متخصص دندانپزشک کودکان ببرید. این گروه از متخصصان، روش های صحیح رفتاری با کودکان را می دانند و با رفتارهای درست، راهی برای غلبه بر ترس کودکان و کنترل آن پیدا خواهند کرد. ضمن اینکه محیط دندانپزشکی کودکان، کاملا متمایز از دندانپزشکی بزرگسالان بوده و یک محیط شاد و فانتزی است. محیطی که کودک به خوبی با آن ارتباط برقرار می سازد.

آماده سازی کودک

بهترین راهکار برای مقابله با ترس کودک از دندانپزشکی، صحبت کردن و آماده نمودن او، پیش از مراجعه به پزشک می باشد. حین صحبت کردن، از به کار بردن الفاظ و کلماتی که تداعی کننده ترس برای کودک هستند، اکیدا خودداری کنید. کلماتی مثل درد و آمپول اصلا برای کودکان جالب نبوده و ترس را در دل او ایجاد می کنند. همین که یک دید کلی از دندانپزشکی به کودک داده و از الفاظ مثبت استفاده کنید، کافیست.

واکنش های تند، ممنوع

کودکان ذاتا طبع ناآرامی دارند و نباید از آنها انتظار داشت مانند بزرگسالان، آرام و منطقی رفتار کنند. بنابراین اگر با نق نق های مداوم کودک مواجه شدید، نباید سریعا واکنش تند نشان دهید؛ این کار به لجبازی بیشتر او دامن زده و ترس بیشتری را در کودک به وجود می آورد. سعی کنید با آرامش مشکل را حل کنید.

پاسخ به سوالات کودک درباره دندانپزشکی

کودکان سوالات زیادی در ذهن خود دارند. این سوالات راجع به دندانپزشکی نیز به وجود آمده و آنها به دنبال پاسخی مناسب برای تمامی این پرسش ها هستند. سعی کنید بهترین پاسخ را برای سوالات آنها پیدا کرده و به آرامی به تک تک این سوالات جواب دهید. با این کار، نه تنها کودک را بر ترسش غالب می گردانید، بلکه آگاهی او را نسبت به دندانپزشکی، افزایش خواهید داد.

رشوه ندهید

یکی از کارهای رایج در بین والدین در خصوص رفتار با کودکان، رشوه دادن به آنهاست. شاید این روش به دلیل ساده بودن، تبدیل به یک روش مرسوم در بین والدین شده باشد؛ اما همین شیوه به ظاهر ساده و نادرست، پیامدهای به شدت منفی ای را رقم خواهد زد. یکی از این پیامدها، تبدیل کودک به یک فرد باج گیر خواهد بود. پس سعی نکنید برای راضی کردن کودک جهت مراجعه به دندانپزشکی به او باج دهید، چون این کار از بیخ و بن اشتباه است و یک شخصیت منفی از کودک خواهد ساخت.

همراهی پدر یا مادر با کودک در دندانپزشکی

یکی دیگر از مناسب ترین راهکارها برای کشتن ترس کودک از دندانپزشکی، حضور پدر یا مادر همراه با کودک در این محیط می باشد. این کار باعث ایجاد حس آرامش در او شده و منجر به همکاری بیشتر خواهد شد.

معاینه کودک در آغوش والدین

راهکارهای متعددی جهت از بین بردن ترس کودکان از دندانپزشکی وجود دارند که هر یک اثبات شده اند. برای مثال یکی از این راهکارها که نتایج فوق العاده ای را به دنبال داشته، معاینه کودکان سن پایین در آغوش والدین است. این کار سبب ایجاد حس امنیت در کودک شده و او را تبدیل به یک فرد رام می سازد که آرام آرام به سمت یونیت دندانپزشکی نیز حرکت خواهد کرد.

شبیه سازی

منظور از شبیه سازی، به وجود آوردن شرایطی ویژه برای کودکان می باشد. شرایطی که در آن، کودک با وسایل دندانپزشکی آشنا شده و عروسک های دندان دار را در دست می گیرد. این کار سبب ایجاد این ذهنیت در کودک می شود که او یک دندانپزشک است و عروسک در دست او نیز همان بیماری است که قرار است دندان هایش درمان شوند.

مطالب مرتبط

مشکلات رایج دهان و دندان در سنین بالا + راه مراقبت و جلوگیری از آنها

آشنایی با علائم و علت پوسیدگی دندان

عوارض جدی جای خالی دندان از دست رفته

نظرات