شاید برای شما هم پیش آمده که از ترس تلخ بودن بادمجان از خرید آن منصرف شوید. روش های گوناگونی برای گرفتن تلخی بادمجان وجود دارد که در این مقاله به شما آموزش می دهیم. امیدواریم با بکارگیری این روش ها، دیگر هنگام خرید بادمجان نگران نباشید.
علت تلخ بودن بادمجان
علت تلخبودن برخی از بادمجانها، ترکیبهای شیمیاییای به نام «آلکالوئیدها»یی است که داخل سلولهای آن وجود دارد. بهترین روش برای از بین بردن تلخی بادمجان، اضافه کردن نمک به آن است.افزودن نمک به دلیل اینکه باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلولهای بادمجان میشود، آلکالوئیدها را به سمت بیرون میکشاند.دراصطلاح عامیانه با این روش، «زهرابه» آن گرفته میشود که همان آب تلخی است که در اثر ایجاد فشار اسمزی از آن خارج میشود.
روش های گرفتن تلخی بادمجان
برای از بین بردن تلخی بادمجان روش های فراوانی وجود دارد که عبارتند از:
۱-اضافه کردن نمک
مسبب اصلی تلخی بادمجان آلکالوئیدها هستند، افزودن نمک به بادمجان ها باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلول های بادمجان و خارج شدن آلکالوئیدها یا در اصطلاح زهرابه می شود.
قبل از تهیه غذا با بادمجان بعد از پوست گرفتن آنها، بادمجان ها را داخل آب نمک بیاندازید و مدتی صبر نمایید و سپس از آن استفاده کنید.
شما می توانید بادمجان ها را پس از پوست کندن از وسط به دو نیم کنید و به بادمجان ها نمک بزنید و بادمجان ها را در سینی قرار داده و سینی را در آفتاب قرار دهید، پس از نمک زدن مقداری آب از بادمجان خارج می شود.پس از یکی دو ساعت آنها را بشورید و خشک کنید. حال بادمجان ها را سرخ کنید و مطمئن باشید دیگر تلخ نیستند.
برای گرفتن تلخی بادمجان با نمک می توانید بادمجان ها را پوست کنده و به صورت درسته یا برش داده شده کاملا به نمک آغشته کنید و مدت نیم ساعت در جایی قرار دهید تا آب آنها خارج شود. سپس بادمجان ها را خشک کرده و استفاده نمایید.
۲-استفاده از آبلیمو
یکی از روش های از بین بردن تلخی بادمجان افزودن آبلیمو به آنهاست. برای این کار ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و درسته یا برش داده شده درون یک کاسه آب بزرگ بریزید. سپس دو الی سه قاشق آبلیمو به آنها اضافه کنید و ۱۰ دقیقه الی یک ربع اجازه دهید در آب و آبلیمو بمانند. سپس بادمجان ها را از آب بیرون آورده و فشار دهید تا آب اضافی خارج شده و سپس از بادمجان استفاده نمایید.
۳-جدا کردن دانههای بادمجان
در اغلب موارد، دانههای بادمجان به طور ناخوشایندی خیلی خشک، ضخیم و تیره هستند که میتوانند در غذا برجسته شوند همانند دانههای گوجهفرنگی. برای رفع این مشکل، راه حل بهترین و کارآمدترین راه استفاده از یک چاقوی تیز است تا دانههای بادمجان را بهطور دقیق جدا کنید. البته این روش تنها زمانی مناسب است که سایر روشها به نتیجه مطلوب نرسیده باشند و به آن دسترسی نداشته باشید. با خلاقیت و دقت لازم، میتوانید دانههای بادمجان را از غذا دور کنید و از حضور ناخوشایند آنها جلوگیری کنید.
۴-استفاده از فریز کردن
روشی که کمتر از آن آگاهی دارند، میتواند با کمی خلاقیت برای شما جالب و کارآمد باشد. برای اجرای این روش، تنها کافیست پوست بادمجانها را با دقت و بسیار نازک جدا کنید و سپس آنها را به مدت پنج ساعت در فریزر قرار دهید. زمانی که باز به بادمجانها مراجعه میکنید، متوجه خشک و کاملاً یخزده شدن آنها خواهید شد. در ابتدا، برای آنها اجازه دهید تا یخ آب شده و سپس با استفاده از دست خود فشاری به آنها وارد کنید. تاجایی که مشاهده میکنید، آبی با رنگ تیره از آنها خارج میشود. بهراحتی و با این سادگی، میتوانید تلخی بادمجان را بهطور کامل از بین ببرید.
گرفتن تلخی بادمجان پس از پخت و سرخ کردن
اگر متوجه تلخی بادمجان ها پس از تهیه غذا شده اید، می توانید:
- در حین پخت غذا چاشنی هایی مثل آبغوره را به غذا افزوده و اثر تلخی آن را کم کنید.
- در حین پخت غذا می توانید، درون آن یک هویج یا سیب زمینی بریزید و اجازه دهید به طور کامل بپزد،سپس انرا از قابلمه خارج کرده و دور بیندازید.
- برخی مواقع و در پخت برخی غذا ها مانند خورش بادمجان، می توانید مقداری زعفران دم کنید، سپس با مقداری شکر ترکیب کنید و به غذا اضافه کنید.
- اگر بادمجان بیش از حد تلخ است، بهتر است آنها را دور بریزید زیرا در طب سنتی بادمجان تلخ می تواند به کبد و صفرا صدمه وارد کند.
انتخاب و خرید بادمجان شیرین
همانطور که گفتیم بادمجان تلخ باعث صدمه به کبد و صفرا می شود پس در خرید بادمجان دقت کنید و :
- بادمجان های براق و دارای رنگ مشکی را انتخاب کنید.
- بادمجان هایی را انتخاب نکنید که رنگ پوست آنها بنفش روشن باشد.
- بادمجان هایی با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی را انتخاب کنید.
- یک بادمجان باکیفیت باید نسبتا سفت و منسجم باشد، بادمجون هایی را انتخاب نمایید که وقتی با انگشت آن را فشار می دهید، سریعا به حالت عادی و اولیه خود باز گردد.
- بادمجان هایی را انتخاب کنید که دانه کمی داشته باشد و یا بادمجان هایی که دانه هایی ریز و همرنگ گوشت بادمجان دارند زیرا دانه های تیره و بزرگ به احتمال بیشتری تلخ هستند.
- هنگام خرید بادمجان، وزن آن را بسنجید تا از شیرین بودن و تازگی آن مطمئن شوید.
- بادمجان های رسیده را انتخاب کنید زیرا بادمجان نارس دارای ماده ای سمی است برای افراد مبتلا به آسم تحریک کننده به شمار می آید.
نظرات