هنرنمایی استاد علی ترکی دوبیتی سرای نامدار معاصر در هنگام اجرای آواز و خوانندگی استادان موسیقی سنتی شیراز حسن صفری و مهران بردیده در آیین یادمان زنده یاد دکتر بیژن سمندر شاعر ملی و استاد علی ترکی در سال ۱۳۰۵ در دشت مرغاب به دنیا آمده استترانه سرای شیرازی در عمارت تاریخی نصیر نظام شیراز..
نکته جالب اینکه چوب در دست استاد علی ترکی مربوط به ایام کودکی و چوپانی و زندگی عشایری وی بوده است…
مشروح این گزارش را در لینک زیر بخوانید
آیین یادبود شیرازی ها برای دکتر بیژن سمندر شاعر به گویش شیرازی ، [+تصاویر]
استاد علی ترکی در سال ۱۳۰۵ در دشت مرغاب به دنیا آمده است و با اینکه از ابتدای جوانی ساکن شیراز شده هنوز اصالت روستایی و عشایری خود را حفظ کرده است و بسیاری این شاعر دلسوخته را با باباطاهر و فایز دشتستانی مقایسه میکنند.
عکسی از استاد علی ترکی شاعر معاصر
ترکه بازی از بازی های قدیمی، محلی و رزمی مردم ایران است که از گذشته تاکنون در میان کوچ نشینان و یکجانشینان و بیشتر در بین اقوام لُر و قشقایی مرسوم بوده و غالباً در مراسم شاد و جشن هایی نظیر عروسی، همراه با موسیقی، رقص و پایکوبی اجرا می گردد.
ترکه بازی یا رزم چوب در میان اقوام زاگرس نشین ایران، رزم چوب، قدمتی دیرینه دارد. ترکه بازی که پیوسته به عنوان رقص از آن یاد شده است. آیین های چوب بازی، دستمال گردانی و دستمال بازی عشایر دارای اصالت فرهنگی و سنتی است و خاستگاه آن ها میدان رزم بوده و در واقع یک نوع جنگ تن به تن جهت آمادگی جوانان ایل برای نبرد به شمار می رود. در ایران باستان بالاترین افتخار برای یک مرد، دلاوری در جنگ بود و به این سبب فراگیری فنون و مهارت های رزم بین آنان عادتی پسندیده به شمار می رفت. آنان در زمان صلح نیز در مکانی گردآمده و به تمرین مهارت های رزمی می پرداختند تا آمادگی روانی و جسمانی برای رزم را در خود زنده نگه دارند. این آیین قدیمی که فردوسی نیز در شاهنامه به آن اشاره کرده است.
غضنفر
تاریخ : ۲۱ - دی - ۱۴۰۲
دراینبازیترکیشخصچوببازوقتیبرندهمیشدمیگفتعوضبوللییعنیبرندهشدم