رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا (۲ بهمنماه) از افزایش ابر، بارش برف و باران و وزش باد در برخی استانها خبر داد.
به گزارش اول فارس، صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: امروز (اول بهمنماه) در غالب مناطق کشور بهجز مناطق غربی سواحل دریای خزر که شاهد افزایش ابر و بارش پراکنده خواهیم بود، جوی پایدار پیشبینی میشود.
او اضافه کرد: دوشنبه (دوم بهمنماه) با ورود سامانه بارشی در سواحل دریای خزر مناطقی از شمال غرب غرب و ارتفاعات البرز غربی و مرکزی و زاگرس مرکزی افزایش ابر، بارش برف و باران و وزش باد پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه گفت: سهشنبه (سوم بهمنماه) با تقویت سامانه بارشی در مناطق ذکر شده بارش تشدید میشود و گستره آن مناطقی از مرکز جنوب غرب و دامنههای جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز، تهران، مرکزی و قم را نیز در بر خواهد گرفت.
او افزود: چهارشنبه (۴ بهمنماه) گستره بارش این سامانه علاوه بر مناطق قبلی به شرق، شمال شرق و بخشهایی از جنوب کشور نیز کشیده میشود. پنج شنبه (۵ بهمنماه) در مناطقی از شمال غرب و غرب بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور جوی پایدار پیش میشود. طی این مدت در مناطق سردسیر و کوهستانی و ارتفاعات بارش بصورت برف خواهد بود، بویژه در ارتفاعات البرز بارش برف قابل ملاحظه است.
به گفته ضیاییان، یکشنبه خلیج فارس و سه شنبه و چهارشنبه دریای خزر مواج خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (دوم بهمن ماه) قسمتی ابری تا نیمه ابری، در بعضی ساعتها غبار محلی، گاهی وزش باد، بهتدریج افزایش ابر با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد و طی سهشنبه (سوم بهمنماه) نیمهابری تا ابری و غبار صبحگاهی، در بعضی ساعتها بارش باران، وزش باد و کاهش محسوس دما با حداقل دمای هشت و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی فردا و پس فردا بندرعباس با دمای ۲۵ و ۲۶ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۷- و ۴- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا نسبت به بارش برف و باران در ۲۳ استان و خسارت به محصولات کشاورزان هشدار صادر کرد.
بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز، یکشنبه «اول بهمن ماه»، در اکثر مناطق کشور بهجز مناطق غربی سواحل دریای خزر، جو آرام و پایداری پیشبینی شده است. فردا «دوشنبه، دوم بهمن ماه» با ورود سامانه بارشی به کشور در شمال غرب، غرب، ارتفاعات البرز غربی و مرکزی، زاگرس مرکزی و سواحل دریای خزر بارش برف، باران و وزش باد آغاز میشود.
روز سهشنبه با تقویت سامانه بارشی در مناطق ذکرشده بارشها تشدید میشود و گستره آن مناطقی از مرکز، جنوب غرب، دامنههای جنوبی البرز در استانهای قزوین، البرز، تهران، مرکزی و قم را در بر میگیرد.
چهارشنبه گستره بارشها علاوه بر مناطق ذکرشده شرق، شمال شرق و بخشهایی از جنوب کشور را فرا میگیرد. روز پنجشنبه در مناطقی از شمال غرب و غرب کشور بارشهای پراکنده و برای سایر مناطق جو پایدار پیشبینی شده است. طی این مدت در مناطق سردسیر، کوهستانی و ارتفاعات بارش بهصورت برف است بهویژه در ارتفاعات البرز بارش برف قابل ملاحظه خواهد بود.
همچنین امروز خلیج فارس و روزهای سهشنبه و چهارشنبه دریای خزر مواج است.
توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۲
زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
نوع مخاطره: بارش باران، در نواحی سردسیر و مرتفع بارش برف، وزش باد شدید موقت، در نواحی کوهستانی کولاک برف، کاهش نسبی دما و در مناطق گرمسیر رعدوبرق.
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۲: کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران.
سهشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۳: کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، قزوین، البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری.
چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۴: کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، قزوین، قم، تهران، البرز، اردبیل، گیلان، گلستان، خراسان شمالی، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال استانهای فارس، سمنان، خراسان رضوی، جنوب استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مرکزی، لرستان و نوار شرقی خوزستان.
اثر مخاطره: احتمال اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، احتمال مسدود شدن راههای ارتباطی روستایی در نواحی کوهستانی و مناطقی با اقلیم سرد، احتمال بهمن، احتمال آبگرفتگی معابر، کاهش نسبی دما و احتمال افت فشار گاز و قطعی برق.
توصیه: آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و مناطق سردسیر، پرهیز از سفرهای غیرضروری، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها، عدم قرارگیری در بستر مسیلها و رودخانههای فصلی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها و صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی.
هشدار خسارت به محصولات کشاورزان
نوع مخاطره: بارش باران، در نواحی سردسیر و مرتفع بارش برف، وزش باد شدید موقت، در نواحی کوهستانی کولاک برف، کاهش نسبی دما و در مناطق گرمسیر رعدوبرق.
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۲: کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران،
سهشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۳: کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، قم، قزوین، البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری،
چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۴: کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، قزوین، قم، تهران، البرز، گیلان، گلستان، اردبیل، خراسان شمالی، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال استانهای فارس، سمنان، خراسان رضوی، جنوب استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی.
توصیه: زدودن برف از شاخههای جوان جهت جلوگیری از شکستن نهال، استحکام پوشش سازههای کشاورزی و دامداریها در برابر باد شدید، عدم انجام عملیات هرس بهدلیل وقوع برف، ذخیرهسازی سوخت دوم جهت گرمایش گلخانهها، مرغداریها، دامداریها، واحدهای تولیدی با توجه به کاهش دما و وقوع برف در استانهای سردسیر، رنگآمیزی تنه درختان برای جلوگیری از آفتابسوختگی و بیماری شانکر باکتریایی، نگهداری از تأسیسات و عایقبندی لولههای آب برای جلوگیری از ترکیدگی و یخزدگی لولهها در باغات و واحدهای تولیدی، استفاده از نور مصنوعی در گلخانهها در روزهای ابری، انجام کود سرک در مزارع غلات و کلزا در استانهای ساحلی قبل از شروع بارش.
توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع موج
زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد موقتی تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع موج تا ۲ متر
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۲، سهشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۳ و چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۴: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران، در دریای خزر.
اثر مخاطره: خطر غرق شدن شناگرها، آسیب به تورهای صیادی، احتمال آسیب به شناورهای سبک و تفریحی، اختلال در فعالیتهای ساحلی و فراساحل.
توصیه: منع شنا و غواصی، منع فعالیتهای شیلاتی، محدودیت در تردد شناورهای سبک و تفریحی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت ورود و خروج کشتیها به بنادر و فعالیتهای پشتیبانی صنایع فراساحل.