ببینید|فرآیند ساخت هواپیمای « ایلیوشین ایل-۷۶ » در روسیه(+ویدئو)
این ویدئو که در کارخانه هواپیماسازی دولتی روسیه فیلمبرداری شده است، فرآیند تولید هواپیمای ترابری غول پیکر «ایلیوشین ایل-۷۶» را به تصویر می کشد. این هواپیما برای شرایط سخت طراحی شدهاست و توانایی خیز و فرود را در فاصله کوتاه و زمینهای ناهموار در هر گونه شرایط نامساعد جوی دارد.
ایلیوشین ایل-۷۶ (به روسی: Ильюшин Ил-۷۶) (نامگذاری ناتو: کاندید) یک هواپیمای جت چهار موتوره ترابری ساخت شرکت هواپیماسازی ایلیوشین در کشور روسیه است. این هواپیما برای شرایط سخت طراحی شدهاست و توانایی خیز و فرود را در فاصله کوتاه و زمینهای ناهموار در هر گونه شرایط نامساعد جوی دارد.
مدلهایی از این هواپیما برای سوخترسانی هوایی، هشدار پیشهنگام هوابرد (آواکس) و همچنین عملیات آتشنشانی هوایی بهکار میرود.
ساخت ایلیوشین ۷۶ به میانه دهه ۱۹۶۰ بر میگردد. زمانی که نیروی هوایی شوروی به یک هواگرد ترابری نظامی راهبردی با توان حمل ۴۰ تن بار در برد ۵۰۰۰ کیلومتری نیاز داشت که بتواند جایگزین آنتونوف ایان-۱۲ شود. تا سال ۱۹۶۹، ایلیوشین طرح اولیه خود را به ارتش پیشنهاد داد که مورد قبول قرار گرفت و این هواپیما در ۲۵ مه سال ۱۹۷۱ اولین پرواز خود را انجام داد. در اولین پرواز یک ساعت خود رضایت بسیار را برانگیخت و چند ماه بعد به نمایشگاه هوایی پاریس اعزامشد.
این هواپیما دارای چهار موتور توربوفن است و در چندین کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی در حال فعالیت است. تولید انبوه این هواپیما در ابتدا در تاشکند آغاز شد و ۸۶۰ فروند از نوع ترابری تا پیش از سال ۱۹۹۰ میلادی تولیدشد. در دهه ۱۹۹۰، تعداد معدودی از نوع مدرن و پیشرفته این هواپیما با تغییرات و موتوری جدید تولید شد. در سالهای بعد نیز انواع مختلفی از این هواپیما از جمله دو فروند از مدل برییف آ-۶۰ و ۲۵ فروند از نوع آواکس موسوم به برییف آ-۵۰ تولید شدهاند.