بدتر شدن شرایط قطعی برق در استان فارس/مقصر اصلی:استخراج رمزارز

ایلنا: درحالى که هنوز روزهاى گرم تابستان از راه نرسیده خاموشى برق به استقبال شهروندان رفته و از روزهاى گذشته مشکلات زیادی را براى شهروندان و اختلال در زیرساخت ها به همراه داشته است.  در چند روز اخیر گزارش‌هاى زیادى از بروز اختلال در پى قطعى برق از سوى شهروندان شیرازی اعلام شده است؛ از […]

طع برق

ایلنا: درحالى که هنوز روزهاى گرم تابستان از راه نرسیده خاموشى برق به استقبال شهروندان رفته و از روزهاى گذشته مشکلات زیادی را براى شهروندان و اختلال در زیرساخت ها به همراه داشته است.

 در چند روز اخیر گزارش‌هاى زیادى از بروز اختلال در پى قطعى برق از سوى شهروندان شیرازی اعلام شده است؛ از حبس شدن در آسانسور به دلیل قطعى ناگهانى برق تا مختل شدن روند آموزش آنلاین و برگزارى آزمون‌ها به دلیل قطع شدن دکل هاى مخابراتى و مودم هاى اینترنت و سردرگمى رانندگان در چهارراه به دلیل خاموشى چراغ راهنمایى و رانندگى؛ از طرف دیگر در این شرایط کرونایى بسیارى از بیماران در منزل به وسیله دستگاه اکسیژن تحت درمان هستند که با قطعى برق، اکسیژن رسانى به بیماران کرونایى با مشکل همراه شده است.خاموشى ها منجر به قطعى آب منازل هم شده است و با قطع برق پمپ‌هاى آب از کار افتاده‌اند.

خاموشى ها مطابق با جدول پیش نرفت

هرچند قطعى برق براى همه شهروندان دردسرهایى را به همراه داشته اما جدول خاموشی‌ها هم نتوانست کمک کننده باشد و در چند روز اول خاموشى ها، مطابق جدول پیش نرفت.

راهنماى جداول زمان بندى خاموشى‌ها بر این اساس است که هر مشترک با دریافت اولین خاموشى مدیریت اضطرارى بار،  با مراجعه به جدول و تطابق روز و ساعت نسبت به شناسایى گروه خود اقدام و مطابق آن ساعت هاى خاموشى را دریافت کند.

با این حال مسئولان توزیع برق این وعده را دادند  که از سوم خرداد ماه برنامه خاموشى هاى نوبتى مطابق با جدول پیش بینى شده باشد اما با گذشت دو روز هنوز هم این جدول با ابهاماتی همراه است.

افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدى مصرف برق

مدیر روابط عمومى شرکت توزیع برق شیراز با بیان اینکه میزان مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داشته، تصریح مى کند: این درحالى است که هنوز وارد فصل گرم سال نشده‌ایم و انتظار مى رود که ۶۰ درصد مصرف برق افزایش پیدا کند و این درحالى است که آمادگى نهایت ۲ درصد افزایش مصرف برق را داریم.

سید باقر احمدى  با بیان اینکه در تابستان کل کشور ۲۵ هزار مگاوات برق کشور اضافه مى شود، عنوان مى کند: این میزان برابر با مصرف برق ۴ کشور همسایه است و بیانگر بحران در مصرف انرژى است به طوری که اگر مردم در مصرف برق صرفه جویی  نکنند  در روزهای گرم تابستان شاهد قطعی های بیشتر خواهیم بود.

وى با اشاره به اینکه بخش تجارى و مغازه‌ها با افزایش ریسه‌هاى لامپ منجر به افزایش مصرف برق مى شوند، خاطرنشان مى کند: این درحالى است که ۲ سال گذشته طرح مقابله و جمع آورى را شروع کردیم اما این فرهنگ غلط که افزایش ریسه در جذب مشترى موثر است منجر شده که واحدهاى تجارى مجدد ریسه هاى زیادى را نصب کنند و این فرهنگ غلط با روش قهریه جواب نمى‌دهد؛ چرا که مجدد بعد از جمع آورى شاهد نصب ریسه‌ها بودیم. احمدى یادآور مى شود که همچنین ارزان بودن برق یکى از دلایل افزایش مصرف است و در حالى نرخ صادرات هر کیلووات برق یکهزار و ۵۰۰ تومان است که مردم با اختصاص سوبسید کمتر از هزار تومان پرداخت مى کنند.

 مدیر روابط عمومى شرکت توزیع برق شیراز با بیان اینکه مدیریت مصرف برق در اداره ها و سازمان ها از خود وزارت نیرو آغاز شده است، عنوان مى کند: استفاده از وسایل سرمایشى و کولر در شرکت هاى آب و برق ممنوع است و دستگاه هاى ادارى مجاز به استفاده از ۵۰ درصد دیماند برق خریدارى شده اداره هستند.

استخراج رمز ارز غیر مجاز

مدیر روابط عمومى شرکت توزیع برق شیراز با اشاره به اینکه استخراج رمز ارز و ماینینگ به صورت مجاز و غیر مجاز است که در حالت مجاز مجوز بهره بردارى از سوى وزارت صمت دریافت شده است، عنوان مى کند: تاکنون ۳هزار و ۲۰۰ مگاوات انشعاب از سوى وزارت نیرو براى استخراج رمز ارز به  صورت قانونى به مراکز مجوز دار فروخته شده است و از این میزان حدود ۲۰۰ مگاوات مشغول فعالیت هستند و از شبکه سراسرى براى تأمین برق استفاده مى کنند.

احمدى خاطرنشان مى کند که نرخ برق مراکز مجاز استخراج ارز معادل متوسط نرخ برق صادراتى برق به میزان هزار و ۶۰۰ تومان به ازاى هر کیلو وات برق مصرفى است که مزایاى استفاده از رمز ارز مجاز پرداخت برق به نرخ صادرات و مشارکت در توسعه زیرساخت ها است.

وى با بیان اینکه بخشى از استخراج رمز ارز به صورت غیرمجاز است، تصریح مى کند: تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ مرکز استخراج غیر مجاز رمز ارز با ۷۵ هزار دستگاه شناسایى شده است و این مراکز در مجموع ۳۳۰ مگاوات برق را به صورت غیر مجاز مصرف مى کردند.

 وى ادامه مى دهد: شناسایى این مراکز سخت نیست و با تغییر میزان مصرف برق مى توان آنها را شناسایى کرد و در مجموع استفاده غیرمجاز از برق؛ نوسان ولتاژ، خاموشى، وارد کردن خسارت به زیرساخت صنعت برق و وارد کردن خسارت به دستگاه الکتریکى همسایگان و استفاده غیر مجاز از برق یارانه اى را به همراه دارد.

این در حالی است که رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور خاموشی‌های اخیر برق را  به استخراج رمزارز مرتبط نمی داند و می گوید«تنها ۲ درصد از برق کشور صرف ماینینگ می‌شود.»

بر اساس گفته‌های مسئولان اگر در تیر و مرداد هوا گرم‌تر از روزهاى جارى شود و مصرف مردم نیز افزایش یابد، شرایط سخت‌تر از امروز خواهد شد.

مطالب مرتبط

افزایش آمار خشونت و قتل در استان فارس در مهر و آبان ۱۴۰۳

فقط ۵ درصد برق کشور از سوخت مازوت تامین می گردد !

مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز را پیامک کنید و ۵۰ میلیون جایزه بگیرید

نظرات

  • محسن

    تاریخ : ۷ - خرداد - ۱۴۰۰

    اینم بفروشید شما که عادت کردیت به فروختن .بگو اونجا بیشتر پول میدن واسه خوردن


  • مرضیه

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    ……. مگر نیروگاه هسته ای از اول برای تولید برق نبود.اگر برق کم داریم چرا به عراق میدهید.


  • شاه

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    هر کسی مقصر باشه فقط به مردم تهمت میزنن


  • عرفان

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    آقا باغ شهری سیاخ دارنگون برق ندید….۱۰ هزار باغ برای چی برق مصرف …که مردم بدبخت اینطوری دچار دردسر..وسوختن وسایل الکترونیکی باشن…


  • هادی

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    یک از یک حر……….تر


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    کم دروغ بگید به مردم


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    …..بی عرضگی خودتون با این حرفا لا پوشانی نکنید


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - خرداد - ۱۴۰۰

    تو را خدا دیگه. برق چرا قطع می کنید تو این هوای گرم