چاپ      کد خبر: 129859
5 دی 1402

برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث چه مدارکی لازم است؟

بنابر اعلام مسئولان از روز گذشته (۴ دی) فرآیند تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۹ باز شده است.

بنابر اعلام مسئولان از روز گذشته (۴ دی) فرآیند تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۹ باز شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان : ۱۵ آبان سرانجام پس از چشم انتظاری‌های بسیار از سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث با عنوان میراث رونمایی شد؛ رونمایی از سامانه تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث (سامانه میراث) که دغدغه حدود ۱۵ میلیون نفر را حل‌ و فصل کرد.

سامانه‌ای که محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن گفت: افراد حتما باید سجامی باشند و برگه انحصار وراثت را داشته باشند.

در ادامه هم پیش از این محمود حسنلو، معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی  گفته بود: در صورتی که متوفی دارای سهام عدالت بوده، وراث باید مطابق با جدول زمان‌بندی اعلام‌شده شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اقدامات لازم را انجام دهند.

گفتنی است مطابق زمان‌بندی انتقال سهام عدالت متوفیان، وراث متوفیان سال‌های ۱۳۸۵، ۱۳۸۴ و قبل از آن از تاریخ ۱۵ آبان، سال ۸۶ و ۸۷ از ۱۱ آذر، سال‌های ۸۸ و ۸۹ از ۲۵ آذر، سال‌های ۹۰ و ۹۱ از ۹ دی، سال‌های ۹۲ و ۹۳ از ۲۳ دی، سال‌های ۹۴ و ۹۵ از ۷ بهمن، سال‌های ۹۶ و ۹۷ از ۲۱ بهمن، سال‌های ۹۸ و ۹۹ از ۵ اسفند و وراث متوفیان سال ۱۴۰۰ و به بعد از تاریخ ۱۹ اسفند سال ۱۴۰۲ می‌توانند اقدام به انجام امور مربوط به انحصار وراثت سهام عدالت متوفیان خود کنند.

زمان بندی انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث افزایش یافت

اما روز گذشته شرکت سپرده گذاری مرکزی خبر از افزایش زمان بندی انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث داد تا فرآیند انتقال سهام به وراث تسریع یابد؛ موضوعی که مژگان صفری مقدم، مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با اشاره به آن گفت: میراث، سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آن‌هاست که از آبان ماه امسال شروع به فعالیت کرد.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در ابتدا زمان بندی‌هایی را برای مراجعه وراث به مراکز تشکیل دهنده پرونده مشخص کردیم، اما از روز گذشته این زمان افزایش یافت و فرآیند تشکیل پرونده برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۹ باز شده است و وراث تمامی متوفیان که در این سال‌ها بودند و سهام عدالت داشتند می‌توانند به دفاتر کارگزاری و شعب بانکی منتخب اعلام شده مراجعه کنند.

او در پاسخ به این سوال که وراث متوفیان بعد از سال ۹۹ چه زمانی باید اقدام کنند؟ گفت: از ۳۱ تیر سال ۹۹ به سبب این که طبق مصوبه سازمان بورس سهام عدالت مشمول مالیات شده است و به این خاطر که فرآیند الکترونیکی است فعلا این گروه از افراد باید منتطر باشند تا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بتواند بستر مناسبی را فراهم کند.

پیش از این هم اعلام شده بود امکان استعلام سهام عدالت متوفیان در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان فراهم است و در این خصوص حسنلو، معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: بسیاری از هموطنان اظهار می‌کردند که از وجود دارایی سهام عدالت متوفی خود خبر ندارند و مطرح می‌کردند که این نیاز برای استعلام وجود دارد.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: بر همین اساس در سامانه درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir در قسمت امور سهام عدالت متوفیان یک امکان جدید ایجاد کردیم که افراد می‌توانند با استفاده از کد ملی و تاریخ تولد فرد متوفی استعلام دریافت کنند که فرد فوت شده آیا سهام عدالت داشته یا خیر؟ در این قسمت علاوه بر اینکه مشخص می‌شود متوفی سهام عدالت داشته یا خیر، نوع سهام عدالت شامل مستقیم و غیرمستقیم و پرتفوی سهام عدالت هم مشخص می‌شود.

افراد برای اینکه بتوانند استعلام بگیرند باید وارد سامانه ddn شوند و برای ورود به این سامانه افراد باید حتما سجامی شده باشند.

حالا در کل افراد برای انتقال سهام عدالت متوفیان باید چه مراحلی را طی کنند؟ بر این اساس، یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرا رسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده می‌توانند به هر یک از دفاتر کارگزاری مورد تایید یا بانک‌های ملی، ملت، پارسیان و تجارت مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث خواهد بود.

اما چه اسناد و مدارکی جهت مراجعه نیاز است؟

تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد)
اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بنابر اعلام‌ مسئولان تمام فرآیند آن رایگان خواهد بود؛ موضوعی که مژگان صفری مقدم، مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با تاکید بر آن بیان کرد: در اطلاعیه‌های متعدد اعلام شده که کار تشکیل پرونده و اقدامات مربوطه بهتر است در دفاتر کارگزاری و شعب منتخب بانک‌ها انجام شود چرا که هم به صورت رایگان خواهد بود و دیگر وراث نیازی به واریز وجه نخواهند داشت و هم این که موضوع سرعت در انجام کامل فرایند مطرح می‌شود. زمانی که فرآیند از طریق شعب کارگزاری و بانک‌های منتخب انجام شود وراث می‌توانند از طریق سامانه ddn پیگیر مراحل کار باشند و به محض این که پرونده‌ها به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برسد کار انتقال دارایی در همان روز انجام خواهد شد و افراد حداکثر در ۲۴ ساعت آینده می‌توانند دارایی منتقل شده را در سبد سهام خودشان مشاهده کنند. به همین سبب برای این مورد رایگان بودن و افزایش سرعت تاکید این است که فرآیند از طریق شعب کارگزاری و بانک‌ها انجام شود.

گفتنی است بنابر اعلام‌ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در صورتی که وراث متوفیان سهام عدالت تا اوایل اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، می‌توانند تمام سود سنوات سال‌های گذشته را دریافت کنند.

این وام قرض‌الحسنه با کارمزد ۴درصد ، مهربانی است ، رباخواری یا قرارداد ترکمانچای ؟!

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

علی دوشنبه , ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲

در هر خانوار اگر کسی به عنوان نماینده خانوار تعین شد این به چه معنی است که باز درخاست تک تک افراد را با این مشکلات خاستاریت در باره سهام متوفیان خواهشمندیم بابت بعضی از تصمیمات با ی آدمم بیسواد هم مشورت کنید خیلی مشکل گناه میشه

ناشناس دوشنبه , ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۱

در هر خانوار اگر کسی به عنوان نماینده خانوار تعین شد این به چه معنی است که باز درخاست تک تک افراد را با این مشکلات خاستاریت در باره سهام متوفیان خواهشمندیم بابت بعضی از تصمیمات با ی آدمم بیسواد هم مشورت کنید خیلی مشکل گناه میشه

حوا بلوچ یکشنبه , ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۰

سهام عدالت میخام ده میلیون تومان

رضا یکشنبه , ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴

ایا برای واریزی سهام متوفیان باید وراث همه شماره شبا بدن یا تنها یک نفر از انها

عباس احمدی شنبه , ۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۴

سلام چرا سهام عدالت یک میلیونی متوفیان اجرا نمیشود متشکرم

ناشناس شنبه , ۹ دی ۱۴۰۲ - ۹:۱۵

اگر وقتی مدارک اصل یک خانواده دست یک نفر که وکیل کاری شده است پس چرا باید از خانواده ۱۲و۱۳نفر اداره ها را شلوغ کنند

ناشناس جمعه , ۸ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۱

خیلی وقته ثبت نام شده چرا واریز نمیکنید ؟
با سلام آقای خاندوزی قولی که داده بودید برای مددجویان بدون سهام عدالت این بود چرا واریز نشد؟مگه نکفتید قرار بود سهام عدالت جاماندکان بهزیستی و کمیته امداد ۱۰میلیون برای اونایی که تحت پوشش هستند و سهام عدالت ندارند واریز شود و عیدی مددجویان کلا قطع شده چرا؟ انگارنه انگار تنها فقط وعده بیش نبود تا عملش.سهام عدالت واریز شد ولی تا به الان هیچی از جاماندکان مددجویان ندیدیم واریز کنید چی شد پس؟ برای مددجویان بهزیستی کمیته امداد به فرزندانی که سهام عدالت ندارند قرار بود واریز شود ولی انگار نه انگار فقط وعده پیش نبود اگه واقعا راست میکفتید فرزندان معلولان جامانده هستند واریز کنید به سرپرست خانواده خیلی معلولان سرپرست خانواده بدون خونه اجاره نشین هستند بلکه با اون پول سهام فرزندان‌شان کمی از مشکلات شأن برطرف شود…چرا پست های من اشتراک گذاشته نمیشود شما را به خانم فاطمه زهرا(ع) و جون عزیزت اشتراک بگذارید ممنونم معلولان مشکلات زندگی و خیلی چیزهای دیگر مثل دکتر دارو درمان بیماریهای جسمی ناشنوایی ذهنی و هزاران مشکل مثل اجاره خونه هاشون ووووو خیلی مشکلات زندگی دیگری دارند ممنون میشم اشتراک بزارید تا واریز کنند سهام عدالت جاماندکان فرزندان مددجویان مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام ره …سپاسگزاریم و سال ۹۹ حدود ۶۰درصد سهام خود فروختیم بلکه کمی مشکلات زندگی با پول سهام حل شود ولی الان ۳ ساله گذشته خبری از پول فروشمان نیست چرا بلآخره هرچیزی کفتید عمل کنید مقام معظم رهبری فرمودند هرکس فروخت پولش واریز کنید مسعولان محترم لطف کنید پیگیری کنید ممنونم چرا پست های من اشتراک نمیذارید ؟

ناشناس جمعه , ۸ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۸

این الان برای مردم شفاف کنید تا چه تاریخی که طرف فمت کرده الان می‌توانند مراجعه کنند بعد حتما به همین بانک‌ها مراجعه کنیم

گیتی هستم جمعه , ۸ دی ۱۴۰۲ - ۲:۲۰

ما که زنده ایم هنوز سهام عدالت نداریم دیگه این همه بی عدالتی نوبره اول به فکر زنده ها باشید مرده ها پیشکشتون

آخرین اخبار