اگر نگاهی به لیست انواع کیک خوشمزه ایرانی بیندازید، خواهید دید که صدها مدل کیک مختلف وجود دارد اما از بین تمامی این کیکها، شاید بهجرئت بتوان گفت که کیک باقلوایی زعفرانی یا همان کیک شربتی، یکسروگردن از همه بالاتر است.
به گزارش اول فارس، معمولاً در بیشتر مهمانیها و مراسمها انواع مختلف کیک و شیرینی برای پذیرایی از مهمانها تهیه میشود که برای تهیه آنها یا به قنادیها مراجعه میکنید و یا خودتان داخل خانه دست به کار میشوید و یک کیک یا شیرینی خوشمزه تهیه میکنید.
یکی از انواع کیکهایی که طعم بسیار لذیذی دارد و به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید، کیک باقلوایی زعفرانی است که در کنار یک لیوان نوشیدنی یا یک چای، یک میان وعده لذت بخش را برای شما فراهم میکند.
مواد لازم برای تهیه کیک باقلوایی زعفرانی
باید بدانید که طرز تهیه کیک باقلوای زعفرانی (طرز تهیه کیک شربتی) با طرز تهیه باقلوا فرق دارد. به طبع، مواد اولیه این دو نیز کاملاً متفاوت است. مواد لازم در طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی، به دو قسمت تقسیم میشوند؛ مواد لازم برای خود کیک و دیگری مواد لازم برای شربت کیک است. توجه کنید که اگر میخواهید مقدار کیک بیشتر یا کمتری درست کنید، تنها کافی است که مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش و یا کاهش دهید.
مواد لازم برای تهیه مایع کیک | |
آرد سفید | ۲ پیمانه |
شیر یا ماست شیرین یا آب | ۱ پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
زعفران دمکرده | سهچهارم پیمانه |
تخممرغ | ۳ عدد |
بیکینگپودر | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دمکرده | سهچهارم پیمانه |
خلال یا پودر پسته و بادام | به میزان لازم |
مواد لازم برای تهیه شربت کیک
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
پودر هل یا عرق هل | ۱ قاشق غذاخوری/ نصف پیمانه |
زعفران دمکرده | نصف پیمانه |
طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی قدمبهقدم
باور کنید یا نه، کیک باقلوایی یا همان کیک شربتی، از جمله راحتترین کیکهای ایرانی است. برای تهیه این کیک، به فوت کوزهگری و حقههای جادویی هیچ نیازی ندارید. درست مثل طرز تهیه کیک یزدی، پخت این کیک نیز بسیار سرراست است. برای طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی، شما فقط به صبر و حوصله نیاز دارید. آمادهسازی مواد این کیک حدود ۳۰ دقیقه و پخت آن نیز در حدود ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید.
در طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی، لازم است که مراحل زیر را بادقت دنبال کنید:
مرحله اول
قبل از هر چیز، فر را آماده کنید. بهتر است که فر شما، از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل روشن و گرم شده باشد. دمای فر را نیز بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. اگر فر بهاندازه کافی گرم نباشد، برای پخت کیک با مشکل مواجه خواهید شد و نتیجه کار، کیفیت لازم را نخواهد داشت. بعد از روشنکردن فر، حال نوبت آن است که به سراغ آمادهسازی مایع کیک بروید.
مرحله دوم
حال یک ظرف مناسب برای مخلوطکردن مواد اولیه انتخاب کنید. در اصل به دو ظرف نیاز داریم؛ زیرا که باید زرده و سفیده تخممرغ را کاملاً از هم جدا کنیم. زرده و سفیده تخممرغ را در دو ظرف جدا بریزید و اول به سراغ سفیده تخممرغ بروید. برای این مرحله، لازم است که همزن برقی داشته باشید. اما در غیر این صورت، میتوانید از میکسر نیز استفاده کنید، یا اینکه مواد را داخل مخلوطکن بریزید.
حدود ۳ تا ۵ دقیقه سفیده تخممرغ را بزنید تا حسابی کف کند. سپس “نصف” شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و مجدداً هم بزنید. این کار را باید آنقدر ادامه دهید که کف بهدستآمده، قوام داشته باشید و از روی قاشق نریزید. سپس آن را در یخچال قرار دهید و به سراغ زرده تخممرغ بروید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی هم باید مثل مرحله قبلی عمل کنید. زرده تخممرغ را آنقدر بزنید که کف کند و سپس باقیمانده شکر را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه حدود ۳ تا ۵ دقیقه زرده تخممرغ را خوب هم زدید، زعفران دمکرده و روغن را نیز اضافه کنید. بسته به سلیقه خود، میتوانید در این مرحله از بین آب، شیر و یا ماست، یکی را به مواد اضافه کنید. بعد از اضافهکردن، مجدداً هم بزنید تا کف بهدستآمده، قوام داشته باشد و از روی قاشق نریزد.
مرحله چهارم
حال باید زرده و سفیده هم زده را با هم مخلوط کنید. سفیده را از یخچال بیرون بیاورید و به ظرف زرده تخممرغ اضافه کنید. به کمک کاردک یا قاشق چوبی، این دو را خوب با هم مخلوط کنید. باید حواستان باشد که این کار را بیش از اندازه انجام ندهید، زیرا که کف مایع از بین رفته و کیک شما در زمان پخت، بهاندازه کافی پف نخواهد کرد.
بعد از هم زدن، آرد و بیکینگپودر را با هم مخلوط کرده و ۳ بار الک کنید. در نهایت آن را به ترکیب زرده و سفیده اضافه کنید و مجدداً هم بزنید. بعد از اینکه همه مواد خوب با هم مخلوط شدند، باید آن را به قالب انتقال دهید. بهتر است که قالب کیک شما، عمق کمتری داشته باشد. قالب را چرب کرده و آرد پاشی کنید. مایع کیک را داخلش ریخته و در فر قرار دهید.
مرحله پنجم
کیک باید به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بماند تا حسابی بپزد. در اواخر پخت، برای اینکه مطمئن شوید کیک بهخوبی پخته یا نه، میتوانید از یک خلال دندان استفاده کنید؛ آن را در کیک فرو ببرید و اگر مایع کیک به آن نچسبید، کیک شما پخته است. کیک را از فر بیرون بیاورید. حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید که کیک سرد شود و سپس آن را از قالبش جدا کنید. از قالب که جدا کردید، آن را کنار بگذارید تا سرد شود. رویش را نیز سلفون بکشید تا خشک نشود.
مرحله ششم
در این مرحله از طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی، باید به سراغ تهیه شربت کیک بروید. تا زمانی که کیک در فر در حال پختن است، میتوانید شربت آن را نیز آماده کنید. تهیه شربت بسیار ساده است. آب و شکر را در یک ظرف مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید؛ مقداری هم بزنید تا شکر در آب حل شود. زمانی که شربت شروع به جوشیدن کرد، گلاب، هل و زعفران را به آن اضافه کنید. وقتی شربت به غلظت دلخواه شما رسید، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله هفتم
مدتی منتظر بمانید که کیک و شربت آن، در دمای اتاق سرد شوند. زمانی که شربت بهخوبی سرد شد، باید آن را روی کیک بریزید. کیک را در ظرفی مناسب قرار دهید. شربت را آرامآرام و بهصورت یکدست، روی کیک بریزید. این کار را آرام انجام دهید تا شربت بهخوبی در بافت کیک فرو رود.
بعد از اینکه تمام شربت را روی کیک ریختید، میتوانید کیک را با خلال یا پودر پسته و بادام، یا گل محمدی تزیین کنید. کیک را بهاندازه دلخواه برش بزنید و سپس سرو کنید. اکنون طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی شما به پایان رسیده؛ این کیک را میتوانید مثل طرز تهیه کیک یخچالی، سرد و خنک میل کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی
باید بدانید که طرز تهیه کیک باقلوایی زعفرانی (طرز تهیه کیک شربتی) مثل کیک ساده وانیلی نیست که هیچ نکته و فوت و فنی نداشته باشد! هرچند که ما در این دستور، تمام نکات لازم را به شما آموزش دادیم، اما اگر میل دارید که کیک باقلوایی شما از این هم بهتر شود، توصیه میکنیم که نکات زیر را نیز حتماً به یاد داشته باشید:
برای اینکه کیک مجلسیتری داشته باشید، میتوانید روی آن یکلایه «مزین» بزنید. برای تهیه مزین باید زرده تخممرغ، پودر قند یا پودر شکر و زعفران را مخلوط کنید. بعد از اتمام پخت کیک، این مایع را بهوسیله قلم روی کیک بمالید. سپس شعله بالای فر را روشن کنید و کیک را به مدت ۵ دقیقه، مجدداً در فر قرار دهید تا روی آن طلایی شود.
حتماً توجه داشته باشید که زرده بههیچعنوان در سفیده باقی نماند. اما برعکس این موضوع، اشکالی ایجاد نخواهد کرد.
کیک و شربت آن، باید هر دو کاملاً سرد باشند؛ اگر کیک یا شربت بهاندازه کافی خنک نشده باشند، بعد از ریختن آن روی کیک، ممکن است کیک حالت خمیر پیدا کنید.
استفاده از شیر یا ماست، کیک خوشمزهتری را به ارمغان میآورد. ماست، بافت کیک را کمی سنگینتر میکند.
کیک باقلوایی را میتوانید همراه با سرشیر یا بستنی، همانند طرز تهیه کیک بستنی یخچالی سرو کنید.
نظرات