سرگرمی

برای سفر به جنوب ایران با تور برویم یا شخصی که به صرفه باشد؟

برای هر گردشگر یکی از نکات مهم برای سفر کردن، مخارج و هزینه آن است که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، ترجیح خیلی‌ها این است که ارزان سفر کنند.

برای سفر به جنوب ایران با تور برویم یا شخصی که به صرفه باشد؟

یکی از گزینه‌های جذاب برای مسافرت در نیمه دوم سال، سفر به جنوب ایران ازجمله چابهار و قشم و جزیره هرمز است؛ انتشار ویدئوهایی از صف ۸کیلومتری خودروهای شخصی برای ورود به جزیره قشم در تعطیلات عید مبعث و ۲۲بهمن هم گویای حجم بالای تقاضا برای سفر به این مناطق است. به همین دلیل سری به غرفه‌های گردشگری حاضر در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری زده و از فعالان این بخش در مورد هزینه مسافرت به شهرهای جنوبی پرسیده‌ایم.

۳شب و ۴روز سفر شخصی؛ ۱۰تا ۱۲میلیون
از نکات مهم برای سفر کردن، مخارج و هزینه آن است که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، ترجیح خیلی‌ها این است که ارزان سفر کنند. در این میان، ترجیح برخی‌ها این است که برای مدیریت هزینه‌های سفر، با خودروی شخصی یا قطار مسافرت کنند. اما سفر به جنوب کشور با خودروی شخصی مستلزم زمان و اوقات فراغت بیشتری است. ضمن آنکه در روزهای تعطیل مانند تعطیلات اخیر باید ترافیک جاده را هم درنظر داشت. علاوه بر آن، پول بنزین و ورودی مقاصد گردشگری هم نباید از قلم بیفتد. در مورد مسافرت با قطار هم مشکل بزرگ این است که درماه پایانی سال یعنی اسفندماه قطار در بیشتر مسیرها به سختی پیدا می‌شود و تقریبا ناموجود است.

با این اوصاف، اگر بودجه دارید و چندان دغدغه مخارج سفر را ندارید مسیر هوایی گزینه خوبی برای سفر به جنوب است. هزینه بلیت هواپیما (رفت و برگشت) به مقصد جنوب کشور مانند قشم و بندرعباس در حال حاضر به‌طور میانگین بین ۵تا ۶میلیون تومان است. هزینه هر شب اقامت در یک اقامتگاه با خدمات متوسط هم حدود یک میلیون تومان است که البته این قیمت در روزهای تعطیل و شلوغ بیشتر می‌شود و تا ۳میلیون تومان افزایش می‌یابد. هزینه هر وعده غذای محلی مانند میگو دوپیازه یا ماهی‌های محلی هم معمولا از ۳۰۰هزار تا ۵۰۰هزار تومان است. بر این اساس اگر ۲میلیون تومان هم هزینه غذا به هزینه‌های حمل‌ونقل و اقامت اضافه شود هزینه مسافرت شما برای مدت ۳شب و ۴روز حدود ۱۰تا ۱۲میلیون تومان تمام می‌شود. البته اگر بخواهید از ترانسفر محلی برای بازدید منطقه و تفریحات منطقه گردشگری استفاده کنید این هزینه برای شما بیشتر تمام می‌شود.

۳شب با تور گردشگری؛ ۷ تا ۱۰میلیون

اما اگر به‌دنبال آن هستید که بدون استرس به مسافرت بروید، تورهای گردشگری گزینه خوبی هستند. تورهای گردشگری به مقصد جنوب ایران هم به‌صورت زمینی با اتوبوس و قطار و هم از مسیر هوایی خدمات ارائه می‌دهند. نکته قابل تامل، تفاوت هزینه خدمات‌دهی تورهای گردشگری است. علت تفاوت نرخ‌ها به نوع خدمات‌دهی، نوع محل اقامت (هتل درجه یک یا معمولی، اقامتگاه بومگردی و غیره)، غذا و تقاضای مسافرین برمی‌گردد. هزینه مسافرت با تور گردشگری که وسیله حمل‌ونقل آنها اتوبوس یا قطار است و شامل ۳شب اقامت در منطقه گردشگری است حدود ۷تا ۱۰میلیون تومان است. همچنین، هزینه مسافرت با تور از مسیر هوایی بین ۱۰تا ۱۲میلیون تومان است. البته باید درنظر داشت که این تورها هافبرد هستند (صبحانه دارد اما ناهار و شام جداگانه باید رزرو شود). هزینه تورهای فولبرد که شامل هزینه صبحانه، ناهار و شام می‌شود حدود ۲میلیون تومان بیشتر است.

اگر بخواهید به‌صورت لاکچری و از مسیر هوایی به مسافرت جنوب بروید می‌توانید از خدمات CIP تورهای گردشگری استفاده کنید. این خدمات شامل دریافت کارت پرواز بدون معطلی، اختصاص صندلی مناسب، پذیرایی در فضایی ویژه و گشت ویژه در منطقه گردشگری به همراه تفریحات خاص است. قیمت این تورها به‌طور میانگین ۱۴تا ۱۵میلیون تومان است.

قبل از سفر بر سر همه هزینه‌ها توافق کنید

مصطفی معینیان، کارشناس تورهای گردشگری می‌گوید: اگر قصد سفر برای تعطیلات عید نوروز را دارید از الان برنامه‌ریزی کنید و آن را به روزهای آخر موکول نکنید؛ چون ضمن اینکه ممکن است بلیت پیدا نکنید لاجرم باید هزینه بیشتری هم پرداخت کنید.

همچنین توجه داشته باشید که تورهای گردشگری می‌توانند در هر موقع از سال و هر زمانی که مسافر بخواهد برای او بلیت تهیه کنند اما نکته این است که در روزهای تعطیل و پیک سفر، هزینه‌ها شامل حمل‌ونقل، محل اقامت و تفریحات و غذا تا چندبرابر بیشتر می‌شود. این موضوع هم در مورد تورهای ارزان و هم در مورد تورهای گران صدق می‌کند. نکته دیگر که باید به آن توجه داشت اینکه در روزهای شلوغ معمولا کیفیت خدمات‌دهی ازجمله کیفیت غذا پایین می‌آید چون هر منطقه گردشگری یک ظرفیت خاص دارد و در روزهای شلوغ توان خدمات‌دهی کاهش می‌یابد.

برای خرید تور هم حتما به آژانس معتبر مراجعه و از تور معتبر خرید کنید. تورهای معتبر، مسافر را در طول سفر بیمه می‌کنند و اگر خدای نکرده اتفاقی برای او بیفتد بیمه، آن را پوشش می‌دهد.ضمن آنکه به همراه بلاگرهای اینستاگرام تور نروید. چون این افراد اکثرا فاقد مجوز و بیمه هستند.

برخی از آژانس‌های برای تور گردشگری قرارداد نمی‌دهند

اگر هم از طریق یک بلاگر یا یک پیج قصد انتخاب تور دارید حتما توجه کنید که آن پیج معتبر و واقعی باشد و تحت قوانین کشور فعالیت ‌کند. در ضمن توصیه می‌شود تور خود را از سایت‌های خرید و فروش اجناس دست‌دوم و واسطه‌گری رزرو نکنید.

گول ارزانی این تورها را نخورید چون در آنها فقط هزینه اولیه خدمات درج می‌شود و در طول سفر به عناوین مختلف از مسافران هزینه اضافه دریافت می‌شود. ضمن آنکه در این فضاها امکان کلاهبرداری وجود دارد و ممکن است متقاضی، هزینه سفر را پرداخت کند اما از تور خبری نباشد.

قبل از سفر بر سر همه هزینه‌ها توافق کنید. تور معتبر هیچ‌گاه در طول سفر از مسافر هزینه اضافه دریافت نمی‌کند و در طول سفر همه هزینه‌ها برعهده تور است. همچنینی، سعی کنید روی توری که خریداری می‌کنید از آژانس مسافرتی قرارداد سفر بگیرید. خیلی از آژانس‌ها قرارداد نمی‌دهند به این دلیل که اگر در طول سفر اتفاقی برای مسافر رخ داد آن را گردن نگیرند و بیمه پرداخت نکنند.

در قرارداد باید مشخصات دقیق مسافر، نوع حمل‌ونقل، ساعت حرکت، نوع هتل و خدمات درج شود. ضمن آنکه اگر در طول سفر از لیدر تور و نحوه خدمات رضایت نداشتید، می‌توانید آن را با آژانس مربوطه مطرح کنید.” همشهری آنلاین”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا