خبر اولاجتماعیخودرو

برای گرفتن کارت هوشمند رانندگی چه مدارکی لازم است؟

افرادی که قصد دارند برای دریافت کارت هوشمند رانندگی ناوگان عمومی جاده ای اقدام کنند علاوه بر داشتن گواهینامه معتبر رانندگی متناسب با نوع وسیله نقلیه مورد استفاده، نیازمند مدرک تحصیلی  مشخص نیز هستند.

برای گرفتن کارت هوشمند رانندگی چه مدرک تحصیلی لازم است؟

 مدرک تحصیلی متقاضیان برای دریافت کارت هوشمند رانندگی که مجوز اصلی فعالیت رانندگان عمومی است، مدرک سیکل یا معادل آن برای رانندگان برون شهری و مدرک پایان دوره ابتدایی و یا دوره تکمیلی نهضت سواد آموزی برای رانندگان حمل و نقل روستایی است.

البته علاقه مندان به حرفه رانندگی ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای بار و مسافر باید در نظر داشته باشند که در این مورد تبصره هایی نیز وجود دارد.

تبصره اول این است که رانندگانی که از قبل در حوزه حمل و نقل جاده ای فعالیت داشته و تاکنون به دلیل دارا نبودن مدرک مورد نظر موفق به اخذ برگ فعالیت نشده اند، با احراز موضوع توسط اداره کل استان حداکثر تا ۶ ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل می توانند با ارایه مدرک تحصیلی پایان دوره ابتدایی یا دوره تکمیلی نهضت سواد آموزی با رعایت سایر شرایط، نسبت به دریافت برگ فعالیت اقدام نمایند. پس از پایان مدت تعیین شده کلیه متقاضیان باید شرایط تحصیلی مورد نیاز خود را احراز نمایند.

تبصره دوم این است که رانندگانی که قصد دارند در حمل و نقل روستایی فعالیت کنند با تایید اداره کل استان تا یک سال از تاریخ ابلاغ این دستور العمل می توانند بدون رعایت شرایط دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی نسبت به دریافت برگ فعالیت کارت هوشمند اقدام نمایند.

پس از پایان مدت یک سال کلیه متقاضیان کارت هوشمند رانندگی باید شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند.

مدرکموردنیازبرایدریافتکارتهوشمند

در کنار مدرک تحصیلی، دریافت کارت هوشمند شرایط سنی خاصی نیز دارد که برای رانندگان سواری، مینی بوس، اتوبوس و کامیون متفاوت است.

شرایط سنی برای دسته اول رانندگان عمومی بین شهری، رانندگان سواری و مینی بوس  حداقل ۲۳ سال است.

برای رانندگان اتوبوس حداقل ۲۵ سال است اما این دسته از رانندگان برای سال اول صرفا می بایست به عنوان راننده دوم در بخش حمل و نقل برون شهری مسافر فعالیت نمایند  و در مسیرهایی که نیاز به یک راننده دارد فعالیت نکنند.

همچنین رانندگان دارای گواهینامه پایه دوم صرفا برای فعالیت با کامیون با حداکثر با مجموع وزن و ظرفیت بار ۶ تن حداقل ۲۳ سال و رانندگان گواهینامه پایه یک حداقل ۲۵ سال است.

لازم به ذکر است حداکثر سن برای کلیه رانندگان به استثنای رانندگان بخش حمل و نقل روستایی ۵۵ سال است.

در مورد رانندگانی که سابقه پرداخت حق بیمه رانندگی و یا مدارک و مستندات قانونی مبنی بر سابقه رانندگی بر روی وسایل نقلیه مربوطه را دارند با احراز موضوع توسط اداره کل استان تا سقف حداکثر ۱۰ سال سنوات آنها به حداکثر سن مذکور اضافه خواهد شد.

نظر بدهید

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام ای کاش دولت کارت هوشمند را هم بدون پایان خدمت قبول میکرد الان گواهینامه دو دارم فایده ای نداره بدون هوشمند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا