– تمامیت ارضی کشور، وحدت ارضی و وحدت ملی (وحدت ملی با تکصدایی حاصل نخواهد شد)
– حاکمیت ملی و استقلال تصمیمگیری، سیاستگذاری و اجرا بر مبنای اراده ملی و خواست همه ایرانیان
(باید در نظر داشت که در جهان امروز مفهوم استقلال، جداسازی یا انزواطلبی نیست و این نگاه به استقلال اساسا دیگر ممکن نیست) دنیا دنیای تبادل و تعامل است و بدون تبادل و تعامل با دنیا، رشد اقتصای و تولید و رونق اقتصادی و رفاه شهروندان و در یک کلام توسعه کشورها ممکن نیست.
– توسعه ملی و رفاه عمومی، بهبود معیشت اقشار و طبقات و به عبارتی همه شهروندان ایران، کاهش هزینههای اداره کشور و افزایش درآمد و سرمایه ملی و توسعه اقتصادی، بدون شک منوط به سیاست خارجی توسعهگرا، صلحطلبانه و امنیتساز است.
-افزایش امنیت کشور و رفع تهدیدات مزمن، افزایش اعتبار و موقعیت کشور در صحنه جهانی و همزمان شهروندان در داخل و خارج کشور نیز از جمله مسائلی است که برای تحقق اجماع ملی باید روی آن توافق صورت گیرد.
-در حال حاضر در کشور امکان اجماع ملی حول سیاست خارجی به نظر دشوار میرسد. (چراکه بنا به دلایل متعدد سیاست خارجی امری توافقی محسوب نمیشود).
متاسفانه به دلیل اینکه همچنان حکمرانی در کشور ما اصرار دارد که سیاست خارجی و تحریمها را نباید به اقتصاد و معیشت مردم پیوند زد، این ضرورت هم احساس نمیشود که احیای برجام به عنوان ظرفیتی در اختیار ایران فرصتی است که اگر از دست برود، مخاطرات جدی را پیش روی ایران قرار میدهد. شاید تصویب قطعنامه پیشنهادی تروییکای اروپا تغییری در وضعیت ایران ایجاد نکند و بیشتر جنبه انتقادی داشته باشد، اما مساله مهمی که باید نگران آن بود، اجماعی است که بر سر این پیشنهاد علیه ایران شکل گرفته است.
تنها در سایه یک سیاست خارجی متوازن است که میتوان این اجماع را شکست. اتکا به رای چین و روسیه و این نگاه به شرق که اساسا نفی رویکرد نه شرقی و نه غربی است، باعث شده این دو کشور بتوانند با کارت ایران هر طور و در هر زمان که بخواهند بازی کنند. در حالی که با رویکرد نه شرقی و نه غربی میتوان در چارچوب منافع ملی کشور با همه طرفهای برجام و به خصوص طرف اصلی آن وارد مذاکره شد. مذاکره بر سر منافع ملی و حصول یک توافق برد-برد میتواند از مداخلات اسراییل نیز در این زمینه جلوگیری کند. او که دنبال آماده کردن مقدمات لازم برای فعال کردن مکانیسم ماشه و ارجاع پرونده مجدد ایران به شورای امنیت است. کاغذ پاره خواندن تحریمها و استفاده از زبان تهدید و ارعاب در چنین شرایطی بیشتر زمین بازی را به نفع اسراییل تغییر خواهد داد.
هنوز هم برای احیای برجام فرصت وجود دارد. ظرفیتی که به گمان من در این شرایط ناامیدی جامعه و تشدید شکافهای دولت-ملت، اجماع ملی روی آن وجود دارد. حرف آخر اینکه چه در قالب برجام و چه توافق موقت اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و پرونده ایران بار دیگر به شورای امنیت ارجاع شود، دیگر با یک برجام و دو برجام و چند برجام هم نمیتوان از این مهلکه جان سالم بدر برد. انتخابات بعدی امریکا نزدیک است و قبل از این انتخابات با توجه به اشتیاق دموکراتها از فرصت استفاده کنید و با مذاکره مستقیم با امریکا از منافع ملی ایران در این موقعیت خطیر دفاع کنید. باور کنید خواست اکثریت مردم ایران نیز همین است. اگر تردید دارید موضوع را به رفراندوم بگذارید.
قادر
تاریخ : ۲۵ - خرداد - ۱۴۰۱
سلام مشکلات مردم ما از داخل کشور هست اگر مسئولین درست کار میکردن و مدیریت کرده بودن مشکلی نبود از طرفی دیگه سرمایه های مملکت و مردم داره بدون رضایت مردم در کشورهای دیگه هدر میشه کارها دست سرمایه دار افتاده و هیچ دل سوزی برا مردم ندارن بازار سوخت و مواد غذایی با خودرو فرقی نداره هیچ نظارتی نیست مردم زیر بار این دولت بی لیاقت کمرشون خم شده این نظام ثابت کرده که خون شهدا رو پا مال کرده الان چندین ساله که مردم درگیر چنگ هستن فقر کل جامعه رو برداشته اگه مدیر یه شرکت بی کفایت باشه باید اخراج بشه دولت هم همین حکم رو داره تا کی حق مردم رو پا مال میکنید قانون کاری به اسلام یا قیر نداره چرا مردم رو با پیچوندن هر چیزی گول میزنید
solyman
تاریخ : ۲۲ - خرداد - ۱۴۰۱
با سلام
یعنی هنوز از لاک لاک پشت بیرون نیامدید چرا برجام به هرقیمتی ۹سال قبل رو نگاه کنید امروز را هم نگاه کنید از وقتی برجام امضا شد جز بیچارگی و درماندگی و…. چیزی عایدی داشته لطف کنید بفرمایید البته با ۹سال پیش عرضیابی کنید نه امروز خجالت نمیکشید این همه شهید شدند بعد شماهای به اصطلاح روشن فکر سند ۲۰۳۰برامون آوردید ..
بنده خدا
تاریخ : ۲۲ - خرداد - ۱۴۰۱
سلام ، کسی به این بنده خدا یاد آور شود ، دولت آمریکا بود که از برجام خارج شد و دولتهای غربی بودند که به هیچ یک از تعهداتشان عمل نکردند .
امین
تاریخ : ۲۲ - خرداد - ۱۴۰۱
ما مسلمانان بنده ایم نه آزاد وقتی دینرا. قبول کردیم وخدارا قبول داریم بید به فرمان خدا بر علیه مشرکان بجنگیم ونهی از منکر کنیم مشرکان بر ضد خدا ودین همیشه در حال مبارزه هستند ولی توی مسلمان ازمبارزه خسته شوی وعقب نشینی کنی فرق توی نوعی با …. را مطرح کن چیه