لازانیا یک غذای بین المللی بسیار خوشمزه اس که از محبویت بسیار بالایی برخوردار است.اما شاید موقع پختن آن نتیجه کار مانند آنجه که می خواستید نمی شود.در این بخش درمورد مشکلات و نکات طلایی در پخت لازانیا توضیح داده ایم.پس تا انتها همراه ما باشید.
تفاوت بین لازانیای خشک و لازانیای پیش پخت
هنگام خرید لازانیا، می توانید لازانیای خشک و یا لازانیای پیش پخت را انتخاب کنید. نحوه پخت لازانیای خشک که روی بسته بندی نوشته شده است و باید آن را در ظرفی حاوی آب، نمک و روغن بجوشانید. اما پس از زمان جوشیدن، ورقه های لازانیا را حتما باید با آب سرد آبکشی کرده و سپس روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید تا آب آن ها کاملا گرفته شود. اما لازانیای پیش پخت نیازی به جوشاندن ندارد. فقط کافی ست پیش از مصرف آن ها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم و قابل استفاده شوند.
راز نچسبیدن ورق های لازانیا
برای جلوگیری از مشکل رایج چسبیدن ورق های لازانیا بهم هنگام پخت ، بهترین راه افزودن کمی روغن و نمک داخل آب جوش است. علت چسبیدن لازانیا به هم را دانستید که نجوشیدن آب و اضافه نکردن نمک و روغن به آب در حال جوش است.
هنگامیکه ورقه های لازانیا را داخل آب جوش ریختید باید آن ها را با استفاده از یک کفگیر یا قاشق چوبی به آرامی تکان دهید تا به یکدیگر نچسبند. مراقب باشید ورقه های لازانیا زیاد نجوشند زیرا باعث خرد شدن ورقه های لازانیا می شود و در انتها هنگام آبکش کردن لازانیا، روی ورقه ها آب سرد بریزید تا به یکدیگر نچسبیده و در هنگام پخت خمیر نشوند.
برای اینکه بعد از آبکشی، ورق ها به هم نچسبند، آنها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا این که درون آبکش بزرگی به شکل جدا جدا پهن کنید این کار سبب می شود ورق ها زمان استفاده به ظرف نچسبیده و خرد نشود.
ورق لازانیا چند دقیقه باید بجوشد؟
بعد از بجوش آمدن آب، ورقه های لازانیا را تک تک و پشت سر هم درون آب جوش ریخته و اجازه دهید تا حدود ۱۰ دقیقه پخته و کمی نرم شوند.
علت خشک شدن لازانیا
اصلی ترین علت خشک شدن لازانیا حرارت بالای فر، استفاده کم از سس بشامل و پنیر پیتزا و البته نپوشاندن روی ظرف لازانیا است. برای جلوگیری از خشک شدن لازانیا بهتر است در لایه آخر لازانیا از سس بشامل استفاده کنید تا در هنگام پخت و گریل شدن از خشکی آن جلوگیری کند.
دلیل پوشاندن لازانیا با فویل هم برای جلوگیری از خشک شدن این غذای خوشمزه است چراکه استفاده از فویل آلومینیومی به نرمی و خوب پخته شدن لازانیا کمک می کند.
نکته ای در مورد مصرف روغن و رب در لازانیا
هنگام طبخ مواد میانی لازانیا، سعی کنید کمترین مقدار روغن را مصرف کنید. اگر مواد بیش از حد چرب باشند، چربی بعد از پخت دور ظرف دیده میشود و غذای شما در نهایت شکل خوبی نخواهد داشت. در مواد میانی لازانیا می توانید سس گوجه و یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید. اما در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی، بسته به میزان موادتان چند قاشق آب هم اضافه کنید.
دمای مناسب فر برای لازانیا
قبل از هرچیز بگوییم که دمای فر به کوچک یا بزرگ بودن ظرف شما و مقدار لازانیایی که قصد پخت آن را دارید، بستگی دارد اما عموما لازانیا را در طبقه وسط فر و با دمای ۱۸۰ درجه بپزید تا نتیجه بهتری بدست آورید.
علت وا رفتن لازانیا و راه حل آن
- برای جلوگیری از وا رفتن لازانیا بهترین کار این است که ورقه ها را به شکل حصیری بچینید.
- استفاده از مقدار کافی و بهاندازه پنیر پیتزا در بین لایه های لازانیا، به چسبیدن و وا نرفتن لازانیا کمک می کند.
- یکی دیگر از ترفندهای سرآشپزها برای وا نرفتن لازانیا این است که پس از قرار دادن ورقه، با دست کمی خیس، کف دو دست را بر روی ورقه قرار دهید و فشار وارد کنید تا مایه میانی ورقه ها به خوبی منسجم شده و پس از پخت از میان ورقه ها خارج نشود.
نکات سس لازانیا
همان طور که می دانید سس بشامل یکی از اجزای اصلی لازانیا می باشد. اما در دستورهای متنوع و جدید، استفاده از پنیر ریکوتا (پنیری شبیه به پنیر محلی ایرانی) به جای سس بشامل پیشنهاد می شود. این پنیر را می توانید از هایپر مارکت ها تهیه کنید.برای اینکه پنیر حالت چسبندگی بیشتری داشته و بافت بهتری را ایجاد کند؛ می توانید مقدار برابر پنیر پارمسان و موزارلا را با یک عدد تخم مرغ و مقدار کمی نمک مخلوط کرده و در هر لایه آن را به کار ببرید.
نکات پخت لازانیا بدون فر
همچنین می توانید لازانیا بدون فر را به راحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا، می توانید یک ردیف سیب زمینی ورقه ای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دست ساز و روی گاز نیز به راحتی تهیه می شود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی می باشد و تنها روی لازانیا طلایی نمی شود.
چند راز خوشمزه شدن لازانیا رستوران و فست فودی ها
- پیازی که در آماده کردن مواد میانی لازانیا به کار می رود، باید بسیار ریز خرد شود بدین منظور می توانید پیاز ها را رنده کنید.
- اگر در تهیه مواد میانی لازانیا از رب گوجه فرنگی استفاده می کنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب مخلوط کنید سپس به مواد اضافه کنید.
- سعی کنید مواد را یک دست خرد کنید تا زمان بریدن لازانیا به مشکل بر نخورید.
- تا جای ممکن مواد میانی لازانیا را با کمترین میزان روغن فراهم کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، گوشت بدون چربی و یا کم چربی را انتخاب کنید.
- لازانیا را در ظرف نچسب تهیه کنید. کف و دیواره های ظرف باید با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل یا سس سفید پوشش داده شود.
- روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
- وقتی لایه ها تمام شد، روی آخرین لایه لازانیا را با سس سفید مخصوص که همان سس بشامل است و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید. این کار کاملا سلیقه ای می باشد شما می توانید فقط از پنیر پیتزا استفاده کنید.
- قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید این کار موجب می شود تا لازانیای شما خشک نشود.
- در انتهای پخت، ۲ الی ۳ دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوش رنگ شود.
- وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا از حرارت بیفتد و خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم می پاشد.
- اگر می خواهید لازانیای شما رژیمی باشد، هنگام آماده کردن لایه های لازانیا، به جای اینکه در هر لایه، پنیر بریزید، در مرحله آخر فقط روی مواد مقداری پنیر بریزید. از پنیرهای رژیمی نیز می توانید استفاده کنید.
- اگر لازانیا را به صورت خشک و ترد دوست دارید از سس بشامل در لایه های آن و در آخرین لایه به صورت کم استفاده کنید.
نظرات